Eram exact ca tine acum 3 saptamani...aveam in trusa cateva HJ de 14 cm, si-mi parea rau c-am dat atatia bani pe voblere "gigant", mai ales ca lumea radea de mine, spunand ca "pe la noi oricum nu sunt stiuci asa mari, deci n-ai cum sa prinzi cu asa ceva...eventual in Delta, sau la Sacalaia...", si ei continuau sa dea cu 5-7 cm...in timp ce eu ma scarpinam in fund, nestiind ce si cum si cand si unde...apoi am primit un sfat divin, si mi-am propus: "puii mei, oricum am destule zile in care nu am nici macar un atac, deci pierd zilele la greu...de ce sa nu merg cateva zile DOAR pe HJ14?", si asta am facut...nu aveam deloc incredere in vobler, eram aproape convins ca voi sta degeaba toata ziua, dar am avut puterea de a insista pe ceva ce "nu merge, dom'le...", si la un moment dat am avut un mic atac, timid...eram deja fericit, cu sperante noi, cu toate ca nu eram sigur daca chiar a fost atac, sau doar am speriat o marlitza de mama focului. Am continuat sa "greblez" balta, si a urmat un atac adevarat, un drill spectaculos, si prima stiuca scoasa cu un vobler XXL...apoi a urmat atac dupa atac, stiuca dupa stiuca..am fost convins, vei fi si tu...de la faza asta eu n-am mai pus alt vobler mai mic, oriunde ma duc unde stiu ca este stiuca, doar cu marimea asta dau. Nu e vrajeala.
PS: Totul e sa ai puterea de a sacrifica o zi doua DOAR pentru testarea acestor voblere mari, chiar daca nu ai incredere in ele.