Voblere XXL

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 07 Iun 2010, 07:51

Ariann scrie:E bun si la avat Rapala H Jerk?Ati prins avat la el?
Se poate incerca , dar sunt altele "mai bune " . Am prins avat si cu skinner de 15 (RR parca culoare natur ) ,dar asta nu inseamna ca caut avatul cu asemenea naluci :wink: . Cateodata poti prinde cu orice ,altadata e atat de mofturos ca nu intra la nimic .
Dupa mine e cel mai dificil peste .... ma refer la bucati peste 2-3 kg ,ca maruntisul se repede la orice , oricand.

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 07 Iun 2010, 07:54

Da asa e...Maruntisul l-am prins incepand de la paine la varga fixa si pana la oscilanta taifun....Mai rasarit de 300 de gr nu am prins.....Mi-am luat un arsenal de voblere cu care sper sa pacalesc ceva avat mai rasarit de 2 kg+
Imagine

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 07 Iun 2010, 08:01

Dupa mine 7-9 cm e marimea la care intra deja si mai mare dar nici maruntisul nu ezita ....dar xl incepe de la 15 cm , xxl de la 20 cm :lol: ,de 30 sa mai vorbim ? e bun pe post de ornament :lol: ....

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 07 Iun 2010, 08:07

Multe zone din Bihor s-au stricat.Nu mai sunt ce erau candva.Ma uitam la pozele lui Remus S din Oradea si avati prinsi de el,pozele sunt de prin 2006-2007.Mai avem ceva avat pe Crisul repede la Tarian,Giris dar tot s-a prins pe el si asa incet se rareste.
Imagine

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 07 Iun 2010, 09:01

Ariann scrie:Foarte interesante pareri.Mi-am cumparat si eu un Rapala H Jerk de 14 cm si nu prea am incredere in el.MI-a parut rau ca nu mi-am luat unu de 10 cm pt ca asta mi se pare enorm.Dar dupa cele postate de voi ar trebui sa-l incerc mai des.Ramane de vazut. :D :D :D :D
Eram exact ca tine acum 3 saptamani...aveam in trusa cateva HJ de 14 cm, si-mi parea rau c-am dat atatia bani pe voblere "gigant", mai ales ca lumea radea de mine, spunand ca "pe la noi oricum nu sunt stiuci asa mari, deci n-ai cum sa prinzi cu asa ceva...eventual in Delta, sau la Sacalaia...", si ei continuau sa dea cu 5-7 cm...in timp ce eu ma scarpinam in fund, nestiind ce si cum si cand si unde...apoi am primit un sfat divin, si mi-am propus: "puii mei, oricum am destule zile in care nu am nici macar un atac, deci pierd zilele la greu...de ce sa nu merg cateva zile DOAR pe HJ14?", si asta am facut...nu aveam deloc incredere in vobler, eram aproape convins ca voi sta degeaba toata ziua, dar am avut puterea de a insista pe ceva ce "nu merge, dom'le...", si la un moment dat am avut un mic atac, timid...eram deja fericit, cu sperante noi, cu toate ca nu eram sigur daca chiar a fost atac, sau doar am speriat o marlitza de mama focului. Am continuat sa "greblez" balta, si a urmat un atac adevarat, un drill spectaculos, si prima stiuca scoasa cu un vobler XXL...apoi a urmat atac dupa atac, stiuca dupa stiuca..am fost convins, vei fi si tu...de la faza asta eu n-am mai pus alt vobler mai mic, oriunde ma duc unde stiu ca este stiuca, doar cu marimea asta dau. Nu e vrajeala. :wink:
PS: Totul e sa ai puterea de a sacrifica o zi doua DOAR pentru testarea acestor voblere mari, chiar daca nu ai incredere in ele.

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 07 Iun 2010, 11:02

@Shimano
Multumesc pentru incredere.Ai perfecta dreptate.Unui vobler ca sa fie prinzator trebuie sa ii acorzi incredere,fiecare lanseu sa fie o speranta si concentrarea sa fie maxima.
Uite cum vreau sa fac:De azi incolo nu am sa mai i-au decat acest Husky Jerk de 14 cm.las toata trusa acasa si insist doar cu el.O sapt incerc doar cu el.Revin cu detalii tehnice lunea viitoare!!! :D :D :D :D :D :D
Imagine

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 07 Iun 2010, 22:35

Ariann scrie:@Shimano
Multumesc pentru incredere.Ai perfecta dreptate.Unui vobler ca sa fie prinzator trebuie sa ii acorzi incredere,fiecare lanseu sa fie o speranta si concentrarea sa fie maxima.
Uite cum vreau sa fac:De azi incolo nu am sa mai i-au decat acest Husky Jerk de 14 cm.las toata trusa acasa si insist doar cu el.O sapt incerc doar cu el.Revin cu detalii tehnice lunea viitoare!!! :D :D :D :D :D :D
Asta da ambitie, frate! :lol: Astept vestile bune peste cateva zile....un singur lucru nu pricep...daca pierzi voblerul la prima lansare, ce faci, neavand nici un alt vobler? Incepi sa te scarpini la oua sau dai fuga pana la pravalie sa mai iei ceva? :wink:

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 08 Iun 2010, 07:14

@Shimano
Buna intrebare!Intradevar se poate intampla sa il pierd la primul lanseu.Nu stiu ce fac.Cred ca ma duc acasa si Luni postez ca l-am pierdut la primul lanseu :D :D :D :D :D :D Luam alt vobler in care nu prea am incredere.RAPALA Clackin Rap :D :D :D :D Si daca il pierdeam si pe asta....Treceam la altul si la altul si iar la altul. :D :D
Imagine

Vectrex94
senior
senior

Mesaj de Vectrex94 » 08 Iun 2010, 10:23

http://www.youtube.com/watch?v=1gsW8xoR5jo

Oare ce marla s-ar repezi la asta? :)

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 08 Iun 2010, 10:59

Vectrex94 scrie:http://www.youtube.com/watch?v=1gsW8xoR5jo

Oare ce marla s-ar repezi la asta? :)
Am unul asemanator Jaxon de 30 cm 150 gr (dintr-o singura bucata), doua zile numai cu aia am dat pe Mures , vara trecuta Zona Gornesti am prins o stiuca de 40-45 cm ... Si acum ma doare mana cand ma gandesc la acele 2 zile de spinning xxxl . :lol: :lol: :lol:

La stiuca nu se stie niciodata :lol: .

Scrie răspuns