discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
attilaf
- veteran

Asta, de pe site de la salmo, cica la un salmo hornet 2gs a fost prins
Chestia cu ancorele de pe voblere mici, ce nu ar rezista la pesti mari...e relativa, si depinde si de pescar, reglare frana mulineta...
Si ca sa fiu ontopic, am observat ca avatul are preferinte sezoniere in ceea ce priveste dimensiunea prazii. Primavara, din ce am observat eu, se hranea preponderent cu pesti de mici dimensiuni, iar toamna, cu obleti mai maricei (sau invers, ca am si uitat cum e sa prinzi un avat

))
-
bogdan_spinner
- veteran

pe raul somes intra avatul mai ales pe imitatiile de kastmaster sau chiar cele originale, pe thrill variante naturale sau holografice, pe oscilante si rotative indiferent de marime dar ideea e ca intra la fel si aia mari ca si aia mici.
in primavara trecuta am prins avat de 5, 3, 1 kg in acelas loc la aceas momeala artificiala de pe un prag (deci pe fund) primii de altfel luati de mine altfel decat la suprafata.
in rest am luat de la 5 kg in jos cu aceleas momeli in aceleas zile. depinde probabil si de apa, vreme , apetit, zone
insa ce vroiam sa spun este ca am avut si nu doar eu rateuri la suprafata pe varii momeli de avati foarte mari si brutali, si intotdeauna au indreptat carligele ancorelor sau au scuipat momeala uneori in afara apei in timp ce faceau lumanari
-
mircea_00
- veteran

ramane sa insist sezonul 2012
oricum n-am nimic de pierdut,referitor la frecventa capturilor
totusi daca poti prinde clean la voblere de 9,nu vad de ce avatul ar zice pas la unul de 10-15 cm
ce ziceti de one-ten?nu-i bun de avat?sau pointerul de 10?
-
attilaf
- veteran

Vision One-ten
Pros
Great action
Good colors
Cons
Very fragile
Very expensive
Hard to find
Description
Japanese bait - Excellent action
Good flash in the water
BB system that goes to the back when you cast and roll to the front to make the lure sit nose down on retreive
Comes in a variety of colors
Cost $25 or more each
Bill breaks off easily
Unusual hooks with the barb on the outside
Avand in vedere cele de mai sus, plus ca
anem a pescuit parca la avat si cu Megabass Ito Vision fara prea mare succes..... eu zic ca trebuie sa te reprofilezi

-
anem
- veteran

attilaf scrie:Vision One-ten
Pros
Great action
Good colors
Cons
Very fragile
Very expensive
Hard to find
Description
Japanese bait - Excellent action
Good flash in the water
BB system that goes to the back when you cast and roll to the front to make the lure sit nose down on retreive
Comes in a variety of colors
Cost $25 or more each
Bill breaks off easily
Unusual hooks with the barb on the outside
Avand in vedere cele de mai sus, plus ca
anem a pescuit parca la avat si cu Megabass Ito Vision fara prea mare succes..... eu zic ca trebuie sa te reprofilezi

da, am insistat dupa cum prea bine stii atat cu ala de 9 cat si cu ala de 11 si parca de-al naibii nu am prins nici un peste cu nicicare dintre ele ...
ps: ala de 11 il am in versiune salt water ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
mircea_00
- veteran

pe ce sa ma reprofilez,pe babusca?
daca nu-mi intra nici un avat peste 4 pana in vara,promit sa ma reprofilez
pe avat peste 5

-
SICOOL
- junior

anem scrie:serbanhbk!! scrie:am vazut avat de 4kg prins la vobler de 2,5 cm, Dorado Alaska...

... nu as da cu asa ceva nici dupa clean ...
sunt de parere ca a fost o intamplare chestia respectiva si cred ca persoana care l-a prins se poate considera norocoasa ca nu i-a facut praf triplele in momentul atacului, ca ma indoiesc de rezistenta triplelor de pe un vobler de 2,5 ...
ps : persoana respectiva dadea dupa clean? ... daca nu, cum arunca cu un vobler de 2,5?
cunosc pe cineva pe mures ce da dupa avat cu voblere dorado de 3cm-5cm si a prins si la 3 kilograme.eu dau pe somes dar sunt novice la avat am ratat un exemplar de colectie la un strike pro...aceeasi problema ancore mici si dus a fost...

-
oby 1
- veteran

-
kzoli
- veteran

Pentru avat eu zic sa va limitati la 7-9 cm maxim, accidental intra si pe voblere mai mari dar asta nu inseamna ca sunt voblere bune pentru avat.
Am o cunostinta care prindea frecvent bucati frumoase cu mini/microvoblere cautand bibani pe langa structuri submerse. Eu zic sa incercati sa observati dimensiunile pestisorilor cu care se hranesc avati la momentul actual si puteti avea parte de partide memorabile...