Voblere pe fir sau pe carabiniera?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
in 95% din cazuri dau la stiuca, asa ca...
eu obisnuiesc sa recuperez rapid oscilante mari, altcumva nici nu dau cu ele, citeodata fac stopuri, alteori nu. tu recuperezi lent astea, wave?
folosesc struna, virtej si agrafa la orice tip de naluca pe care o folosesc din cauza motivelor expuse de toti mai sus, inclusiv din cauza faptului ca sunt un partizan al diversitatii, imi place sa schimb des nalucile, urasc sa pierd timpul cu schimbarea lor...
eu obisnuiesc sa recuperez rapid oscilante mari, altcumva nici nu dau cu ele, citeodata fac stopuri, alteori nu. tu recuperezi lent astea, wave?
folosesc struna, virtej si agrafa la orice tip de naluca pe care o folosesc din cauza motivelor expuse de toti mai sus, inclusiv din cauza faptului ca sunt un partizan al diversitatii, imi place sa schimb des nalucile, urasc sa pierd timpul cu schimbarea lor...
- Wavedancer
- veteran
- Mugurstefan
- veteran
Va salut rapitorilor !
Si eu skimb des naluca,voblerul si ma enerveaza sa tot leg firul direct pe vobler.In plus imi place sa am si struna pt. doamna vulpe .Dady scrie:Sint Dady, poate ca este bine sa ma bag sa lamurim citeva treburi, cel putin din punctul meu de ved. In primul rind eu folosesc niste snspuri productie proprie, pe care le folosesc f. multi pescari vobleristi din tara si de afara, dar care nu intra pe discutii saituriste. In acest moment am vreo doua comenzi de la colegii de net si le voi pune si citeva micro snapuri. Nu stiam ca rapala sau mustad fac chestii d-astea. Eu le fac de mult si le folosesc cu mare succes la microvoblere, iar spre surprinderea mea si a altora am scos stiuci, salai etc si la peste 4kg, cu astfel de nimicuri al dracului de eficace.Daca am struna metalica foarte subtire le fac montajul cu astfel de snap. Asa am avut in Suedia, unde nu puteam sa dau nici la lipan fara struna metalica, DAM, adica china ca altceva nu am avut la mine, dar a mers.De asemenea folosesc un mic croset care e legat cu guma de rusesiana la git si cu care scot snapul foarte usor. Eu schimb extraordinar de des vob. chiar daca am avut numai o pocneala este deja suficient. Eu testez mai mult.Dady.
Acu' unii pescari mi-au spus ca la salau d'aia nu prind precum ca voblerul are struna si agrafa.
Spune-mi si mie Dady cum e o agrafa din aia snap ?
Folosesti in Ro struna de fiecare data ?
tare as vrea si eu sa vad cu ce dai .
Cele Bune,
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
Mugur Dixit !
Inclin sa cred ca multi dintre noi am devenit mai comozi si de aceea in cazul folosirii unor naluci fara folosirea strunei consider ca e mai bine sa legam direct firul de naluca fara sa folosim agrafe,snaps-uri,agrafe cu vartej.
Si spun asa deoarece orice atasat in plus la naluca,mai ales in conditiile unei ape curate,putin adanci,mareste suspiciunea pestelui si poate schimba in rau evolutia ei.Daca este nevoie de folosirea unui vartej(in special la rotative) cine va impiedica sa legati firul direct de rotativa iar 1-2 varteje sa fie plasate la ,sa zicem ,50cm. pe firul principal,practic folosind un leader legat de vartej,agrafa ,sau agrafa (carabiniera)cu vartej.
Un localnic de pe malul Golfului Mexic imi spunea vazand calcanii prinsi de mine si marimea lor ca el nu a reusit niciodata sa prinda asa mari(era de varsta mea,59 ani si el pescuia la viu iar eu la jig) si de aceea l-am rugat sa-mi arate montura lui.
I-am spus ca era normal sa nu prinda deoarece folosea fir prea gros iar carligele supradimensionate erau prinse de ochet in carabiniera cu vartej ceea ce facea montura suspicioasa pt. un peste chiar si mai tanar.
Cred ca pastrand proportiile acelas lucru e valabil si la legarea nalucilor fara folosirea strunei.
De ce oare aveti atacuri mai multe la naluci fara struna decat la aceleasi naluci cu struna???
Decat sa folosesti o struna mai bine folosesti un fluorocarbon mai gros si in mod normal (ma refer la o prezentare corespunzatoare a nalucii)vei prinde mai mult peste.
Consider ca finetea (pana la limita la care se poate merge)isi spune cuvantul si la pestii rapitori ca si la cei pasnici.
Referitor la jig eu niciodata nu as atasa jig-ul decat direct de leader fara agrafa,snaps,etc.
Jean Scurtu
Si spun asa deoarece orice atasat in plus la naluca,mai ales in conditiile unei ape curate,putin adanci,mareste suspiciunea pestelui si poate schimba in rau evolutia ei.Daca este nevoie de folosirea unui vartej(in special la rotative) cine va impiedica sa legati firul direct de rotativa iar 1-2 varteje sa fie plasate la ,sa zicem ,50cm. pe firul principal,practic folosind un leader legat de vartej,agrafa ,sau agrafa (carabiniera)cu vartej.
Un localnic de pe malul Golfului Mexic imi spunea vazand calcanii prinsi de mine si marimea lor ca el nu a reusit niciodata sa prinda asa mari(era de varsta mea,59 ani si el pescuia la viu iar eu la jig) si de aceea l-am rugat sa-mi arate montura lui.
I-am spus ca era normal sa nu prinda deoarece folosea fir prea gros iar carligele supradimensionate erau prinse de ochet in carabiniera cu vartej ceea ce facea montura suspicioasa pt. un peste chiar si mai tanar.
Cred ca pastrand proportiile acelas lucru e valabil si la legarea nalucilor fara folosirea strunei.
De ce oare aveti atacuri mai multe la naluci fara struna decat la aceleasi naluci cu struna???
Decat sa folosesti o struna mai bine folosesti un fluorocarbon mai gros si in mod normal (ma refer la o prezentare corespunzatoare a nalucii)vei prinde mai mult peste.
Consider ca finetea (pana la limita la care se poate merge)isi spune cuvantul si la pestii rapitori ca si la cei pasnici.
Referitor la jig eu niciodata nu as atasa jig-ul decat direct de leader fara agrafa,snaps,etc.
Jean Scurtu
- Mugurstefan
- veteran
Da le-am vazut , kiar dupa ce am scris mesajul.adilucu scrie:Mugurstefan, uitate mai sus ca am pus eu un link sa vezi cum arata un snap.
Multzam.
Mi-am si cumparat azi Mustad, ca asta am gasit.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
Mugur Dixit !
Unde?Mugurstefan scrie:Da le-am vazut , kiar dupa ce am scris mesajul.adilucu scrie:Mugurstefan, uitate mai sus ca am pus eu un link sa vezi cum arata un snap.
Multzam.
Mi-am si cumparat azi Mustad, ca asta am gasit.
Michael va recomanda Regulamentul forumului