voblere cozma

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
daedalus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daedalus » 14 Ian 2010, 09:47

Dupa un timp in care am fost reticent in ce le priveste, am cunoscut un pescar cu state vechi si mi-a aratat ce se poate face cu ele.
Un lucru este clar, cum vin nu merg dar putin modificate sunt foarte bune (si ieftine).

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 08 Apr 2010, 11:57

daedalus scrie:Dupa un timp in care am fost reticent in ce le priveste, am cunoscut un pescar cu state vechi si mi-a aratat ce se poate face cu ele.
Un lucru este clar, cum vin nu merg dar putin modificate sunt foarte bune (si ieftine).

Buna tuturor
Eu pescuiesc de ani buni cu voblere Cozma (la clean avat salau stiuca mai rar la somn depinde de perioada),de o vreme comanda fac direct pe site ul lor ,pana acum nu-am avut nici o problema cu ele ,majoritatea timpului folosesc aceste voblere si am avat de 4.5 kg stiuca de 5.2 kg clean de 1.4 kg prinse cu ele . Sunt bune si ieftine ,cateodata mai trebuie schimbat un carlig sau reglat un ochi dar e ok... Am si rapala ,salmo ,predatek sau rebel dar nu sunt mult mai bune decat cozma ,si pretul e nejustificat mai mare .
Pretul e unul bun si nu ma doare sufletul cand ramane cate una agatat intr-un bolovan anvelopa ,bustean sau ce minunatie o mai fi in apa ...

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 08 Apr 2010, 12:02

nasolu scrie:Iata ca apar reduceri si lichidari de stoc la voblere cozma..mai-mai,care sa fie motivele..?
In fiecare toamna -primavara este reducere ptr. stocul vechi ,nu numai la cozma ci si la celelalte producatori . Am cunostinte care cumpara cu plasa in aceasta perioada ... singurul dezavantaj e stocul limitat ....

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 08 Apr 2010, 12:04

daedalus scrie: Un lucru este clar, cum vin nu merg dar putin modificate sunt foarte bune (si ieftine).
Mai bine dl Cozma ar scumpi cu 1-2 lei voblerele si le-ar face bune de pescuit direct, fara sa mai trebuiasca sa umblu cu patentul la ele. Nu cred ca la naluci Rapalla sau mepps trebuie sa umbli cu clestii sa le faci functionale. Sper sa citeasca si el postarile sa incerce o mica schimbare. Nu e greu - instaleaza un acvariu mare si le probeaza bucata cu bucata.

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 08 Apr 2010, 14:43

Fario_nebunu scrie: Nu e greu - instaleaza un acvariu mare si le probeaza bucata cu bucata.
ma-ndoisc ca n-are casa cu piscina... :mrgreen:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 08 Apr 2010, 14:58

Fario_nebunu scrie:
daedalus scrie: Un lucru este clar, cum vin nu merg dar putin modificate sunt foarte bune (si ieftine).
Mai bine dl Cozma ar scumpi cu 1-2 lei voblerele si le-ar face bune de pescuit direct, fara sa mai trebuiasca sa umblu cu patentul la ele. Nu cred ca la naluci Rapalla sau mepps trebuie sa umbli cu clestii sa le faci functionale. Sper sa citeasca si el postarile sa incerce o mica schimbare. Nu e greu - instaleaza un acvariu mare si le probeaza bucata cu bucata.
Nu stiu ce voblere iau eu de la Cozma dar n-am avut probleme niciodata cu ele ,dupa 1 -2 peste da dar pana atunci NU trebuia sa umblu cu ele.

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 08 Apr 2010, 15:06

Toate pe care le'am cumparat in ultimul timp trebuiesc ajustate putin ,si unele chiar nu merg oricat de mult le-as ajusta.Pe lac sau curent lin snt ok,cum le bag un pic in curentul puternic cum se invart ca elicopterul.Cele vechi(de acum2-3 ani) lucreaza excelent chiar si pe curent...Astea noi nush ce au!

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 08 Apr 2010, 16:20

Folosesc doar model A de 4sau5cm,am mai spus-o si ma repet:lasate sa curga si mulinate usor impotriva curentului sunt nr.1 la clean mare!Prima operatiune:reglare la ochet :wink:

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 08 Apr 2010, 20:17

Am auzit ca voblerele Cozma merg cel mai bine dupa ce se executa urmatoarea operatiune: se inlocuiesc cu voblere Dorado, Salmo, Rapala etc.

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 09 Apr 2010, 14:39

aditud scrie:Am auzit ca voblerele Cozma merg cel mai bine dupa ce se executa urmatoarea operatiune: se inlocuiesc cu voblere Dorado, Salmo, Rapala etc.
Mda..,cred ca tu le inlocuiesti cu strike king bitsy pond minnow :lol: in special culoarea tennessee shad :wink: !

Scrie răspuns