voblere cozma
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
intradevar calitatea wb cozma lasa de dorit dupa 4 ani(lacul se exfoliaza,barbeta capata joc la cele folosite),salmo parca se tzine mai bine la lac si barbeta,dar in confruntare directa cu bolovanu amandoua cedeaza
) barbeta la cozma se distruge complect ramanand doar doua coltzuri iar la salmo mai ramane o bucata buna, acum din cauza ca fiecare e lipita diferit,la cozma gaseam barbeta,la salmo trebuia facuta de mine
)
dar ce e important e ca cozma au prins clean in acea perioada in care au aparut(b1 facand legea, din cauza ca erau multe boarte pe olt)
eu le-am cumparat ptr ca erau cat de cat mai ieftine decat salmo si rapala si dac le pierdeam nu imi era ciuda,anu trecut am incercat un model de la cozma si am luat bibi cu el dar clean nu,atunci a fost ultima data cand am folosit wb cozma ptr ca actiunea lor nu era pe placu lor ei atacand doar wb cu vibratzi puternice in apa
am mai observat e ca de la an la an se schimba modelu si marca care prinde clean,poate ca se invatza cu ele
) sau pescutzi care seamana cu wb sunt mai putzini in anu care vine si cleanul find obligat sa manance altceva care e mai mult si se prinde mai repede
legat de culorile care seamana cu goange la astea nu am ce sa le bag vina, astea an de an merg bine,acum depinde foarte mult si de cel de la capatul firului cum le foloseste si le alege in cautarea cleanului record
)
ce pot sa spun de cozma e ca de-a lungu timpului au ramas cam aceleasi ca forma schimbandu-se putzine lucruri la ele si lucru asta m-a dezamagit plus ca lotul din 2006 a fost prost,marea majoritate find proaste ba trebuia sa **** la ochetul de la barbeta ba ancorele erau de slaba calitate,asa am preferat sa le vand pe toate care au ramas
)
ps:daca ar scoate ceva nou fatza de ce au acum as incerca asa de dragul trecutului dar prefer salmo,rapala.... si cele modificate de mine
re ps: si ca sa nu fie si in dejavantaz cozma
) pot sa spun ca un anumit model de la ei a scos salau,clean,avat in acelasi loc si ziua anul acesta, dar care din cat am intzeles nu se mai gaseste find o culoare mai veche,deci inca se mai agatza si cu cozma
)
@shimano daca te mananca sa incerci cu cozma in locurile salbatice de care zici, eu zic mai intai sa prinzi pescutzi din zona si pe urma sa itzi iei culorile care seamana cu ei de la cozma......is curios sa vad dac mai au potentzial

dar ce e important e ca cozma au prins clean in acea perioada in care au aparut(b1 facand legea, din cauza ca erau multe boarte pe olt)

am mai observat e ca de la an la an se schimba modelu si marca care prinde clean,poate ca se invatza cu ele

legat de culorile care seamana cu goange la astea nu am ce sa le bag vina, astea an de an merg bine,acum depinde foarte mult si de cel de la capatul firului cum le foloseste si le alege in cautarea cleanului record

ce pot sa spun de cozma e ca de-a lungu timpului au ramas cam aceleasi ca forma schimbandu-se putzine lucruri la ele si lucru asta m-a dezamagit plus ca lotul din 2006 a fost prost,marea majoritate find proaste ba trebuia sa **** la ochetul de la barbeta ba ancorele erau de slaba calitate,asa am preferat sa le vand pe toate care au ramas

ps:daca ar scoate ceva nou fatza de ce au acum as incerca asa de dragul trecutului dar prefer salmo,rapala.... si cele modificate de mine
re ps: si ca sa nu fie si in dejavantaz cozma

@shimano daca te mananca sa incerci cu cozma in locurile salbatice de care zici, eu zic mai intai sa prinzi pescutzi din zona si pe urma sa itzi iei culorile care seamana cu ei de la cozma......is curios sa vad dac mai au potentzial
blackmamba scrie:De 2 ani dau cu voblere Cozma si mai si prind . Ba chiar pana acum cred ca s-a dovedit numarul unu la avat din ce am incercat pana acum pe apele mele .
Am prins foarte bine si clean in vara . In fine .
Nu s-a spart barbeta la nici unul si nu mi-au ruginit ancorele la nici unul .
E adevarat ca se mai dezechilibreaza dar se rezolva cu clestele in cateva minute . Oricum asta este un dezavantaj minor si chiar nu conteaza daca prind peste si inca bine . Ce folos ca un Rapala merge perfect daca nu prinzi cu el ?
SHIMANO !
De unde stii cum sunt voblerele Cozma daca de abia acum ti-ai luat cateva si urmeaza sa la incerci.
Avatzel!
Incearca la clean modelul A culoare RH.
ms de sfat o sal incerc
fara doar si poate voblerele cozma isi merita pretul ele fiind o salvare cand nu ai bani de cateva salmo sau rapala.la clean pot spune ca sunt mai prinzatoare decat cele din urma.am pescuit la clean un sezon intreg cu un C5 si ce-i drept este ca au ruginit inelele despicate .C5 cel mai bun la clean aproape in orice moment al anului iar avat am prins cu model B culoarea AA.mai exista un model de 2 cm cu o singura ancora care este foarte bun cand pestii nu prea mananca.