Vobler universal!!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 09 Aug 2005, 08:06

Sanyi,
aceste 2 modele din cate imi dau eu seama sunt floating
Cum te descurci cand pestele sta la adancime de , sa zicem , 2 m?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

sanyi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sanyi » 09 Aug 2005, 09:04

salut
daca montezi doi opritori inaintea voblerului cu 25 iar celalat cu 30 cm iar intre ele montezi un plumb culisant (opritoarele cat mai mici iar plumbul cat mai lunguiut pt a nu deranja voblerul pe cat se poate) poti cobora volutia voblerului cu cativa zeci de centimetri cea ce depinzand foarte mult si de ritmul de recuperare, incearca dupa parerea mea este o varianta ok
salut

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 09 Aug 2005, 09:19

Nu am folosit niciodata lestarea cu plumb inaintea unui vobler floating desi e o metoda pe care o recomanda chiar cei de la Rapala.
Ce specii ai prins pescuind in felu asta?
Ai incercat cu montura asta sa pescuiesti si pe fundul albiei?
pescuiasca si el va

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 09 Aug 2005, 19:57

adrian frunza scrie:salut Jean.am citit cu placere dizertatia ta despre woblerele Dady.sunt ieftine comparativ cu cele de firma dar cand pierzi unul iti vine sa urli cand stii cata munca are bagata in el si in felul lui e un e unicat pt ca e facut artizanal.
dar daca woblerele ar fi ieftine comparativ cu cauciucele ai prefera woblerele ?in cazul meu raspunsul e negativ,prefer de departe cauciucul ,in primul rand pt ca trebuie sa stii sa-l utilizezi,woblerul face treaba aproape singur ,e pentru pescari comozi.nu folosesc woblere decat in situatii limita cand toate variantele cauciuc au fost epuizate .
in concluzie ,cauciucul ,e o varianta f personalizata in pescuit ,niciodata 2 cauciuce ,la doi pescari ,in apa nu se vor misca la fel,nu vor prinde la fel de mult peste in aceleasi conditii date.woblerele limiteaza imaginatia si uneori dezamagesc cumplit chiar daca sunt de firma .
Adrian,

Si eu la fel ca si tine prefer sa pescuiesc la jig mai mult ca la vobler.Am deschis discutia despre voblerele facute de DADY deoarece sunt exceptionale,atat ca aspect cat si ca rezultat al pescuitului cu ele.
Cinstit vorbind eu nu ma prea priceam sa pescuiesc la voblere deoarece acasa nu prea am facut-o dar pescuind aici am vazut ca nu e mare scofala daca stii sa alegi voblerul si ai de unde.

Ce am vrut sa spun e ca voblerele lui Dady prind singure pestii daca le tragi prin apa chiar daca nu stii sa pescuiesti fiind f. bine facute,imitand perfect pestisorii.
In noaptea de joi spre vineri am fost la pescuit la sea trout la Seawolf Park,Golful Mexic unde aflasem ca e deschis si noaptea si unde e un "pier"(platforma speciala pt pescuit pe piloni de lemn)luminat.Nu mai pescuisem aici noaptea,dar de la un vietnamez pescar am auzit ca se prinde destul de bine la artificiale.
Am pescuit din nou cu voblere DADY,YO-ZURI PIN'S MINNOW FLOATING,LUCKY CRAFT POINTER 65 CHARTREUSE SHAD SUSPENDIG.
La voblerele scumpe japoneze nu am avut atacuri,in schimb am facut "demonstratie" cu voblerele DADY.

S-au adunat pescarii pe langa mine sa vada minunea cu care prind peste,mi-au spus ca ar dorii si ei sa cumpere dar le-am spus de unde sunt,cum sunt facute etc.Eu prindeam mai bine decat pescarii ce pescuiau cu shrimpi(creveti) sau pestisori vii,iar cei ce dadeau cu voblere sau oscilante nu prindeau aproape nimic.

Din pacate majoritatea pestilor ce i-am prins erau sub dimensiunea legala asa ca i-am eliberat,reusind sa prind doar un sea trout peste 15inch(38cm.)si o gramada de sand trout ce nu are dimensiune limita ,putand fii retinut la orice lungime.
Fiind nevoit sa folosesc un bat mai tare(facut pe blank de fly AMERICAN TACKLE de 9' si W8)ca sa pot ridica pe sus pestele prins pe pier ce era deasupra apei cca.4m.,am ratat mai multi sea trout peste 38cm.,unul de peste 70cm.carligele voblerului fiind mici si mai putin bune pt. pestii de mare foarte bataiosi si batul prea tare...
La sfarsit un chinez ce pescuia langa mine cu shrimpi vii m-a felicitat spunandu-mi ca am cel mai bun vobler vazut de el.

Sambata noaptea(6/7 august) am fost din nou la pescuit de data aceasta in alt loc la JETTY PARK,FREEPORT,tot in Golful Mexic ,la lumina proiectoarelor alimentate de un generator electric pe benzina.Pescuit f. dificil deoarece apa era f. limpede si nu misca de loc,pestii marini mancand mai ales in timpul fluxului si refluxului.
Dupa ora trei noaptea(incepuse fluxul) ,pestele a inceput sa-si faca prezenta ,il vedeai urmarind voblerul sau jig-ul dat atat,atacuri rare.Am scapat un peste frumos la vobler DADY,dar practic nu aveam atacuri si mi-am dat seama de cauza.In primul rand apa era f. limpede si pestele la lumina reflectoarelor vedea totul f. clar si ce era mai imortant nu erau pestisori ci doar shrimpi dupa care inotau sea trout-ul.
Am schimbat voblerul cu un HEDON FLOATING mic cu spatele maroniu deschis si burta galbuie portocalie(asemanator cu shrimpii),am "plimbat cainele "cum ii zic acestui stil de pescuit americanii si am mai prins cativa sea trout.Dar tot nu mergea bine,asa ca am trecut pe jig cu un BASS ASSASSIN CURLY SHAD DE 2 INCH culoare aproape transparent si cu spatele maroniu deschis.Si pt. ca nu am mai pescuit cu jig de 1/8oz.(3,5g.) ci cu unul de 1/32oz.(0,9g.) si nu cu leader fluorocarbon de 8lb. ci cu 6lb. tot fluorocarbon am inceput sa prind bine,dar foarte multi sub dimensiunea legala in final avand 7 sea trout peste dimensiune legala,am scapat cativa mai mari(carligul mic ) si firul fiind mai subtire si pestii dinti am pierdut mai multe jig-uri.

Daca insa pescuiam altfel la artificiale plecam fara peste,iar daca pescuiam la shrimpi vii prindeam multi pesti,dar eu pescuiesc numai la artificiale.
De fapt aici e placerea pescuitului ca in fiecare zi e altfel si deci nu devine plictisitor.

Prietenului meu Claudiu cu care pescuiesc,deoarece acum crede ca stie totul despre pescuit (dupa vreo doi ani de ucenicie pe langa mine),de data aceasta nu i-am spus ce am facut,dar i-am dat BASS ASSASSIN cu care pescuiam eu dupa ce m-a intrebat cu ce pescuiesc de prind,dar nu i-am mai spus ca eu pescuiesc cu jig 1/32oz..

Insa a simtit pe pielea lui ca mai are de invatat,tineretea e o calitate care insa nu-ti da totul,din cand in cand mai ai nevoie si de cate un batran.... macar sa-i poti zice chiar daca in gand "uite mosu' cum prinde si eu nu".....

Va pot spune ca ,daca nu chiar ca la stationar si la rapitori finetea conteaza daca vrei sa prinzi mai bine,iar despre voblerele DADY mi-am definitivat convingerea ca sunt f.f.bune.
Cred ca merita sa le incercati(cei ce nu le-ati incercat inca) si va veti convinge.

Jean Scurtu

sanyi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sanyi » 09 Aug 2005, 20:16

salut
eu treaba cu lestarea o fo;osesc in ape putin mai adanci si in ape curgatoare unde curentul este putin mai tare dar te ajuta si la cresterea distantei de lansare
eu am prins asa biban foarte mult asa ca eu sunt multumit de aceasta montura, sper sa o incerci si tu si sa fii si tu multumit
salut

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 10 Aug 2005, 00:37

Nici eu nu am lestat vreodata voblere,cand caut pestele la adancime,pun un deep runner sau un sinking/countdown si am rezolvat problema.Dar,asa cum spunea cineva,cu vobler poate pescui oricine,parerea mea este ca cea mai versatila naluca pentru apele din zona mea (rauri),este lingura oscilanta,cu care am luat mai mult peste decat cu orice vobler.Este o parere pur personala.Pe mine de multe ori m-a salvat BerTi. :wink:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 10 Aug 2005, 08:05

Multumesc , Sanyi.
pescuiasca si el va

sanyi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sanyi » 10 Aug 2005, 12:02

salut
MIchael credema ca si eu am fost salvat de lingurile BerTi dar pt mine nu conteaza cu ce pescuiesc lingurita, oscilanta, vobler eu le "iubesc" pe toate, de ex eu cand merg la pescuit iau toate artificialele pe care le am chiar si plasticile ( nu le stiu folosii dar cand nu merge cu nimic intra ele in actiune) asa ca tot timpul le schim
de obicei incep cu variantele care sunt testate iar apoi urmeaza (daca nu prind cu ele) "super inventile" de moment care daca dau rezultate intra in categoria "variantelo bune"
salut

grama v
veteran
veteran

Mesaj de grama v » 18 Aug 2005, 15:16

salut! eu am in trusa peste 100 voblere rapala,dar cu dady am avut rezultate comparativ mai bune.am avut 8 buc iar acum mai am doar 5 :(

sanyi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sanyi » 18 Aug 2005, 21:59

salut
Grama sunt de acord dar nu cred ca printre acele 100 de voblere rapala sa nu fi gasit cateva care sa-si faca si ele treaba foarte bine
e si ar mai fi ceva daca ai cateva voblere care nu isi fac treaba le acpept cu FF MARE placere :lol: :lol: :lol:
salut

Scrie răspuns