discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Mugurstefan
- veteran

Michael scrie:Foarte corect ceea ce spune Adrian,tocmai de aceea solicit un profesor in cauciuce

(din TM,bineinteles)
Michael, eu stiu un "profesor de cauciuce" din TM.Prinde bine la Dunare. Nu prea o sa scoti multe de la el.Dar pe Timis se pare ca tot cu vobler prinde( din discutiile pe care le-am provocat! + alte corelari de info

)
Eu dau si am mai si prins la silicoane( nu ma dau cunoscator- dupa cat am prins sunt totusi mic copil- dar de dat dau asta e sigur.) dar inca nu pot confirma sau infirma teoria asta.
Am o intrebare, a-ti prins si salau la voblerele Dady? si daca da la alea mici ?
sa stiu si eu ca ma doare sufletul sa le pierd noaptea !
Multumesc de info!
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
-
bogdank
- veteran

-
Mugure, numai noaptea te doare sufletul? Sa vezi cum e pe zi, cind il vezi dar nu ajungi la el!

-
Mugurstefan
- veteran

bogdank scrie:Mugure, numai noaptea te doare sufletul? Sa vezi cum e pe zi, cind il vezi dar nu ajungi la el!

Pentru voblerele Dady m-am bagat si-n Bega.am cazut de pe un bolovan( apa pana la chilotzi ) in apa rece pana la gat.Celular , portofel, tzigari....+ 2 vanatai de la impactul cu bolovani( era o zona plina de bolovani de bazalt dar dar mari cat dovlecii).Amicii imi spun ca sunt kamikaze.
L-am recuperat, am dat din apa, l-a inhatzat cleanul si a plecat cu el.
cand am studiat firul, era desfacuta legatura, de la atatea fortari.

De atunci verific constant nodul-snapul.
Cand nu uit !
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
-
Adi_
- veteran

Ce pot sa spun despre voblerele Dady, pe incercate nu pe auzite, este ca sunt excelente la clean si pastrav.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
bogdank
- veteran

-
Michael scrie:Foarte corect ceea ce spune Adrian,tocmai de aceea solicit un profesor in cauciuce

(din TM,bineinteles)
Teoria cred ca ai prins-o pina acum de pe forum. Iar practica inseamna sa mergi sa dai si sa insisti pina prinzi. Dupa primul o sa vina si ceilalti. Pe rind

Iar pentru asta tre' sa mergi acolo unde este peste mult. Pentru salau Surduc sau Dunare.

-
todi
- veteran

-
Nu cred ca peste tot Dunarea are mult salau. In zona Doljului am facut ceva partide prin locuri bune - Cetate, Malaieni, etc. fara trasatura, anul trecut in vara si in toamna. Din cate stiu, s'au mai prins la Cetate, dar in nici un caz mari sau macar multi
Oricum incomparabil cu Oltul
Numai bine!
-
Michael
- Moderator

@bogdank:stiu si pe Timis un loc unde este mult salau,am incercat cu toate silicoanele pe care le am,cu tehnica invatata(teoretic) si nu am pacalit niciunul.In schimb am luat in acel loc la voblere,dar accidental,nu cautandu-l anume pe el.Acolo e si mult avat....Probabil e mai complicat sa faci acel jigging pe rau,in curent,cand la fiecare "saltare" a jigului apa ti-l duce destul de mult in aval,desi folosesc jiguri destul de grele...

-
bogdank
- veteran

-
Ne cam indepartam de topic, dar spui tu ceva. Desi am prins salau la silicoane pe Timis, intotdeauna prefer voblerul. Nici nu e atita apa cit pe Dunare
Si ca vobler "universal" de Timis - poate un Husky?

-
Michael
- Moderator

Siiiigur ca da....in general modele de forma Minnow.
-
sanyi
- utilizator constant

salut
treaba cu vobler universal pot sa o confirm si eu doar ca nu in varianta apa sarata si apa dulce ci in varianta apa curgatoare si apa statatoare
mie in genere sunt 2 variante care nu dau gres nici intruna din ele
1 rapala original F03- culoarea silver
2 salmo hornet H4F- culoare GS-grey silver
dupa parerea mea aceste 2 modele ori unde le-ai folosii ai prinde dar asta este doar o parere
salut