unde gasesc spinnerbaituri?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Cristi E
senior
senior

Re: unde gasesc spinnerbaituri?

Mesaj de Cristi E » 19 Sep 2007, 17:59

onesti scrie: O consider una din cele mai bune naluci de stiuca, in special marimile 1/4 oz-1/2 oz.
onesti,tu prinzi frecvent stiuci la spinerbait?

parerea mea e ca sunt bune la stiuca dar nu au constanta ca alte naluci,mult mai bine iei pe oscilanta,wobler si chiar rotativa.

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 19 Sep 2007, 18:33

Anul asta cel mai bine a mers la spinnerbait si la linguri cu tripla inlocuita cu carlig offset +silicoane, cu un plus pt spinnerbait. Dar am dat preponderent la aceasta naluca tocmai pt ca asa cereau conditziile.

Cand apa a fost fara balarii (pana-n luna iunie) cea mai eficienta naluca in cazul meu a fost X-Rap-ul in cele mai mari dimensiuni si culoare alba.

Daca ai ocazia sa faci rost de niste spinnerbait-uri decente (cele mai potrivite la pretz/calitate mi se par Booyah si Strike King), sunt convins ca vei face treaba buna!

Trick: Leaga-le direct cu un fluorocarbon gros si nu prin intermediul agrafelor, pt ca in cazul celor fara ochet, itzi va aluneca adesea agrafa pe tije.

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 19 Sep 2007, 18:53

onesti scrie: Trick: Leaga-le direct cu un fluorocarbon gros si nu prin intermediul agrafelor, pt ca in cazul celor fara ochet, itzi va aluneca adesea agrafa pe tije.
probabil vorbesti de spinerbaiturile cu prindere in R(curbura ce aminteste de litera R)mai bine zis r-bend,da eu le inchideam cu putina sarma in spate sa nu scape agrafa.
oricum fata de cele cu ochetul clasic,rotund astea r-bend au un balans superior mai eficace si tot odata o evolutie mai buna.
una peste alta e o naluca de avut in trusa,dar nu e printre primele optiuni ale mele cand vine vorba de stiuca,chiar si in ape invadate de vegetatie.

laeniko
utilizator constant
utilizator constant

Re: unde gasesc spinnerbaituri?

Mesaj de laeniko » 19 Sep 2007, 18:57

onesti scrie:
laeniko scrie: sal eu am avut unu de la "berti" dar lam pierdut si miam facut unu singur sa sti ca arata destul de bine, incearca si tu,uitate ca il pun in galerie
Salut!

Am vazut in galerie spinnerbait-ul confectzionat de tine! Felicitari, sper sa fie eficient.Ar fi bine dac-ai reusi sa faci rost de carlige speciale pt spinnerbait si sa le atasezi rigid de tija cu varful spre interior pt a le face mai putzin expuse agatzaturilor. Uita-te la Booyah, Strike King, Terminator, War Eagle sau Stanley si fura meserie:

Unul din preferatele mele:
http://www.basspro.com/webapp/wcs/store ... 00_100-6-1

Trebuie reamintit ca printre principalele calitatzi ale spinnerbaiturilor (vibratzii diferite in functzie de combinatziile de palete, atractzia suplimentara a fustei, faptul ca nu rasuceste firul precum rotativele, etc) e tocmai aceea ca e una din cele mai eficiente naluci in ape invadate de plante.

Fara sa te descurajez, modelul din album e totusi un surogat. Am vazut aceasta idee de spinnerbait si la Mr. Twister, Jig-a Jo, Basspro, BlueFox sa.

Se vindea doar sarma in forma de V cu paletele urmand ca tu sa adaugi un carlig sau jig sau s-o customizezi dupa preferintze.
Am pescuit si eu in Romania cu aceste tipuri si am prins. Insa adevaratele spinnerbaituri, mult mai eficiente sunt cele pe care tzi le-am indicat mai sus.

O consider una din cele mai bune naluci de stiuca, in special marimile 1/4 oz-1/2 oz.
Pt cei ce urmaresc stiuci mari sau musky, unele din cele mai faine spinnerbaituri sunt modelele de la Lindy cu par de cerb, veveritza s.a.

http://www.lindyfishingtackle.com/tackl ... 579&page=1

http://www.lindyfishingtackle.com/tackl ... 378&page=1

http://www.lindyfishingtackle.com/tackl ... 713&page=1

Numai bine!
sal apreciez gestu tau eu am facut ce am stiut eu dupa propia idee, dar tot timpu avem ceva de invatat :)

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 19 Sep 2007, 19:12

Cristi E scrie: probabil vorbesti de spinerbaiturile cu prindere in R(curbura ce aminteste de litera R)mai bine zis r-bend,da eu le inchideam cu putina sarma in spate sa nu scape agrafa.
oricum fata de cele cu ochetul clasic,rotund astea r-bend au un balans superior mai eficace si tot odata o evolutie mai buna.
una peste alta e o naluca de avut in trusa,dar nu e printre primele optiuni ale mele cand vine vorba de stiuca,chiar si in ape invadate de vegetatie.
Asa vorbeste lumea :wink: , c-ar fi mai bune cele fara ochet (in R). Eu n-am remarcat o diferentza izbitoare in evolutzie, dar am 95% numai din cele cu prinderea in R. Din cele cu ochet mai am doar marimi foarte mici.

Tu stii cel mai bine ce preferi in conditziile tale. Oricum, vazandu-tzi avatarul cu combo-ul de cast nu pot decat sa-tzi spun c-ar trebui sa-l solicitzi serios cu niste spinnerbait-uri adevarate. S-ar putea sa te cucereasca.

Uita-te si pe tackletour cata lume prefera spinnerbaiturile in aplicatzii de cast. Si nu exclusiv pt bass. Uita-te si cat costa un spinnerbait mai bun!?

Raman de parere ca in ape cu buruieni, spinnerbait-ul ramane mult mai eficient decat orice alta naluca cu ancora. Pt simplul motiv ca poate evolua corect, iar rata agatzaturilor e mult mai mica!

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 19 Sep 2007, 19:37

pai clar ca am dat si dau cu baitcastingul si la spinerbait.

imho,e destul de scump si il prefera americanii pt simplul motiv ca e foarte eficace la bass,pestele lor preferat si cel mai des intalnit in apele de acolo.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 19 Sep 2007, 19:44

dar chiar merge asta intro apa cu vegetatie? parca e insotit de un tuister sau o alta rotativa pe celalalt brat, nui greu tot angrenajul?...intreb si io deh , nampescuit cu asa ceva de ce sa mint :)

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 19 Sep 2007, 21:36

pikeman scrie:dar chiar merge asta intro apa cu vegetatie? parca e insotit de un tuister sau o alta rotativa pe celalalt brat, nui greu tot angrenajul?...intreb si io deh , nampescuit cu asa ceva de ce sa mint :)
Merge bine de tot,anul asta am incercat si eu prima data si functioneaza........bine,f-bine!

gene3004
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gene3004 » 20 Sep 2007, 11:26

ca evolutie .. nu pot reprosa nimic. insa nu am avut nici un atac la ele. nici nu am insistat prea mult insa.
dar am vazut un ditai stiucanu prins prin iarna la asa ceva..

adrianc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adrianc » 05 Oct 2007, 01:00

le-am folosit din plin in delta acum cateva zile. Multumesc inca o data lui Petre (Berti) pentru amabilitatea de care a dat dovada :) .

Vreau sa spun ca am pescuit cam 50% din timp la spinnerbait (pentru prima data) si am observat ca stiucile, marlele cel putin, ataca cu furie tipul asta de naluca. Am mai avut atacuri si la oscilanta, insa foarte mofturoase, mai mult "piscaturi", cu toate ca am dat cu o bijuterie de lanseta facuta de Cristian Ene. Spinnerbaitul in schimb le scotea din minti.
Din pacate n-am prins nimic notabil, nu cred ca am trecut de 2 - 2,5 kile. Pacat ca nu descoperisem dracovenia anul trecut.

Scrie răspuns