tunning

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

greerevl
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de greerevl » 14 Mar 2009, 14:57

spunemi daca e vreunul din locurile asta cel la care te referi :shock: :shock: Imagine

greerevl
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de greerevl » 14 Mar 2009, 15:04

cam asa arata un batz luat cu vreo 90 de lei in care am investit 3 ore de munca si 30 de lei pe inele :twisted: :twisted: acum chiar vreau pareri :wink: :oops: :oops:
ps :oops: nu fac la comanda pt ca am destui prieteni care dejea vor :lol: :lol:
Imagine
Imagine
Imagine

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 14 Mar 2009, 15:36

mult prea multa ata ,iar inelu 4 ori e mai mic ori e pus strimb
si cred ca is si prea multe inele
in concluzie in afara ca la-i usurat pe cotor este mult mai prost decit inainte(poate tocmai de aia)

seve
senior
senior

Mesaj de seve » 14 Mar 2009, 16:02

ai reusit o performanta :lol: :lol: :lol: : ai pus mai multe inele si decat st croix... prea multe inele..eu am numarat 10 numai pe primul tronson...in general betele cu split grip sunt mai greu de echilibrat deoarece multe au senzatia de greutate pe varf (tip-heavy), batul tau o sa aiba aceeasi senzatie daca nu il echilibrezi cu o mulineta mai grea sau greutati in cotor

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 14 Mar 2009, 16:06

daa,l-ai tunat ca pe o bicicleta .ai deplasat centrul de greutate in fata ,o sa cada in nas .aia care vor si ei se pricep la greu .apuca-te de mobila curbata ,se cauta .
walleye

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 14 Mar 2009, 16:43

pentru 2,4 metri sunt prea multe inele, cel putin doua sunt in plus ... dar cu ocazia asta ti-ai facut mana la matisat, lacuit etc.
spor la treaba in continuare, insista si vor aparea si rezultatele. Experimentul actual poti sa-l treci la rubrica - nereusite.
S'altare și bunăstare !

Lucius
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lucius » 14 Mar 2009, 17:22

Prea multe inele si dupa poza par si nealiniate, sigur lanseta e dezechilibrata,o problema usor de rezolvat: dai jos dopul de la capatul manerului si bagi plumb in cotor pana il simti echilibrata(cu mulineta montata). Oricum incearca-l, daca iti place l-ai facut-o bine, o lanseta customizata trebuie sa-ti placa tie nu la tot satul. Daca nu iti place poti sa repozitionezi inelele eventual sa montezi mai putine. Un numar mare de inele "no name"nefiind probabil cu rama dintr-un aliaj usor iti va incarca excesiv blancul.

seve
senior
senior

Mesaj de seve » 14 Mar 2009, 17:28

parerea mea personala..daca blank-ul e de 2.4 metrii atunci dai jos 2 inele de pe varf si lasa numai 8..dar cauta sa fie cat mai diferite ca dimenisune,deoarece mi se par foarte apropiate ca marime repozitioneaza-le apoi si cred ca ai rezolvat problema. stiu ca poate suna puerila intrebarea mea dar sper ca ai cautat sira inainte sa le pui?

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 14 Mar 2009, 17:35

Mi se pare aglomerare prea mare de inele la inceputul segmentului superior.Si numarol lor e muuult prea mare.Maxim 7 cred ca sint arhisuficiente pe segmentul ala.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

adiwolf
veteran
veteran

Re: tunning

Mesaj de adiwolf » 14 Mar 2009, 17:58

greerevl scrie:un cherywood de la berkley tunat
momentan am modificat doar manerul.... in weekend o sa il inelez
dati cu parerea daca va place nu va place etc
greerevl scrie:2.4 m, pun inele no name ce am gasit prin magazine ... orikum macar e ceva ceramic nu aliaj cum au fost originalele.

cu 30 de lei si putina munca transform un batz inutilizabil (santuri pe toate inele ) in ceva frumusel sper
am acelasi model de bat
si eu am vrut si inca mai vreau sa il tunez,dar din cu totul alte considerente
(consider ca blancul este f bun si merita ceva mai mult decat a pus berkley pe el)
eu am schimbat deja cam de un an de zile inelul top din cauza acelor santuri aparute de la pescuitul cu textil,dar celelalte inele se prezinta inca bine,insa doresc sa le schimb din cauza zgomotului si pt o repozitionare a lor
deci eu am gandit ca la lungimea asta as putea sa mai pun maxim un inel in plus fata de cele 5+1 cate are acuma,o redimensionare a inelelor si musai o repozitionare.:wink:
la maner nu as interveni pt ca nu imi plac manere de tip split,poate ca totusi as mai scurta cam 3-5cm din el,dar nu sunt hotarat.
toate aceste lucruri ar costa cu materiale de matisaj si finisaj (gudebrod & flex coat) si inele Fuji aproximativ 30$,cam cat costa batul la ora actuala direct din magazin :D
totusi cred ca o sa il fac asa cum l-am gandit fiindca merita,e un blanc rezistent si lucreaza bine,eu pescuiesc cu el din 2005.

Scrie răspuns