Trusa pescarului de răpitor

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 05 Iun 2008, 11:20

Sorin scrie:pescuitul fara spin are ca orice chestie in lumea asta si parti bune si parti rele

adica iti trebuie si un ansamblu lanseta fir suficient de moale cat sa fie in drill in tensiune in permanenta . Asta se treaduce si prin drluri mai lungi ...
Daca dai fara spin , cu ata si un bat rigid ai toate sansele sa faci C&R inainte sa-i vezi :D
Aici sunt discutii lungi, lungi de tot. Eu dau cu bete tari, tari de tot, greu de spus cat de dure si textil- pot sa spun ca pesti de 2-3kile ii zbor peste maluri de 1-2m inaltime dintr-o miscare, fara grip, mincioage sau alte accesorii. Drill-uri? Cred ca dureaza 30 de secunde sa aduc de la 15-20m un salau de 2kile.

Sorin, incearca si sa-mi povestesti. Am prins nu o data, ci de mai multe ori peste 30 salai/partida si cu putini scapati pe drum, stiu eu 1-2 pesti.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 05 Iun 2008, 11:23

Este si o exceptie in care scapa salaii repede in felul in care pescui eu: daca le scot capul la suprafata apei si scutura cum le place lor imi sare jigul in poala/mal/barca, dar am invatat repede lectia si-i tin pana langa barca/mal cu capul in apa sa se inece! :wink:
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 05 Iun 2008, 11:38

ovidiu
sunt discutii intr-adevar f lungi si exista astfel de stiluri de pescuit cu adeptii si detractorii de rigoare
conteaza f mult si carligul , cum e ascutit , forma curbura marimea ....etc nu are rost sa le detaliem
ideea e ca trebuie sa mentii contactul in permanenta cu pestele intepat pt ca la orice slabie a firului carligul poate sa-i sara din gura la fel de repede cum i-a si intrat . Bine faci ca nu le scoti fetele alea relaxate din apa , pt va intr-adevra cam atunci e pericol sa se dezagate

acu desi inteleg ca-i cam iei la troliu pe bietii vargati .....totusi , sa salti in batz un salau de 3 chile peste un mal de 1 m ??
hmmm....suna interesent
cu ce batz dai ?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 05 Iun 2008, 11:43

Sorin scrie:ovidiu

acu desi inteleg ca-i cam iei la troliu pe bietii vargati .....totusi , sa salti in batz un salau de 3 chile peste un mal de 1 m ??
hmmm....suna interesent
cu ce batz dai ?
un batz ranga! 20-80g, 2.7m.
Si stiu ce spun, zboara peste mal, doar cine stie cum sa vad ca e intepat superficial, intr-o pielita atunci ma cobor la ei, in rest.... zboara puiule, zboara, astia de 1- 1,5kg fac ski nautic, nu fac drill- un lucru bun zic eu ca nu apuca pestele intepat sa alarmeze locul: tzeapa si deja il muti niste metri de acolo din sufrageria lui.

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 05 Iun 2008, 11:59

hunting_xxx scrie:ovidiu

Sa intelegem ca e mai simplu sa scrii CE NU AI? Adica esti dotat ca un soldat american in Irak? Inseamna ca merg cu camionul la pescuit! :lol:
Sa nu fie cu suparare, am glumit!
Nici eu nu am inventarul complet! Dar un grip tot imi fac acdou de ziua mea!!
Stima!
8)
Cateodata trebuie sa ai chiar mai mult decat atat.... imi aduc aminte ca vre-o 8 luni de zile nu mi-au lipisit din trusa vesta anti-glont, casca, pusca sau macar un pistol, luneta, si vre-o 4-5 incarcatoare pline.... depinde in ce ape pescuiesti... :)

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 05 Iun 2008, 13:23

:)

ovidiu, exagerezi putin. un salau de trei kile nu'l vei salta niciodata un metru in sus, in nici un fel, cu nici un bat, nici un fir si nici un carlig, cu spin sau fara spin.

referitor la decuplat, aia se intampla frecvent daca dai pe curent si jiguri grele, indiferent cat de adanc e inghitit.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 05 Iun 2008, 14:00

todi scrie::)

ovidiu, exagerezi putin. un salau de trei kile nu'l vei salta niciodata un metru in sus, in nici un fel, cu nici un bat, nici un fir si nici un carlig, cu spin sau fara spin
Cum spui tu Todi... Partea mai grea este sa gasesti carlige mai groase la marimi mici (1, 1/0, 2/0) dar am rezolvat-o si pe asta :wink:

niciun bat, fir sau carlig... hmmm dau cu ppde 10lb, si duce peste 3kg cu siguranta.

Ma duc acasa pun 3 obiecte care au 1kg fiecare si ridic in lanseta 3kg, cu poza, dar sa fie clar , lanseta aia nu e de vanzare! :D

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 05 Iun 2008, 14:06

De ce trei de cate un kil? Le ridici pe rand? :D

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 05 Iun 2008, 14:08

Tavi scrie:De ce trei de cate un kil? Le ridici pe rand? :D
nu, toate odata!
ma gandesc ce obiect usor de recunoscut din poza sa aiba fix 3 kile... sugestii?

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 05 Iun 2008, 14:10

un salau de 5 kile impins in fata :lol:

baga si tu doo peturi de 1.5 umplute cu apa la 4 grade celsius, alea au 3 kile :)

Scrie răspuns