toni f scrie:ovidiu, si cum faci daca respectivul peshte inghite ca nesimtitu naluca?
si daca mai e si stiuk, pe care printr-o minune ai adus-o la mal/barca?
sau vreun shaly de 4-5 oka cu shadu de 15 cm in fundu gatului ?
chiar m-ai facut curios ....
Are baiatul raspuns la toate:
-am prins salai de la 1kil la 5k si unii cu jigul rau in gat, de fapt f multi ii prind intepati adanc, astfel ca eu intotdeauna pescuiesc cu jig fara spin ceea ce inseamna ca scot jigul f usor, fie bag un deget pe gat, fie un betisor ceva sau clestele partenerilor- dar jigul iese usor si cu degetul.
Avantajul lipsei spinului la salau este ca intra jigul fara oprire, destul de multi salai de 2-3k adusi la mal/barca aveau falca, maxilarul, craniul perforate bine, eu unul am constatat rateuri frecvente la jig cu spin , mai ales in cazul salaului. Ratez si acum dar sigur mai rar.
de la faptul ca pescuiesc fara spin, se castiga timp, chiar f mult timp; cand intalnesti (rar) o frenezie a hranirii la salau si pescariciu sta 3-5 mnute sa scoata jigul/ancora cu spin din gura/gatul pesteleui, mie toate operatiunile astea imi iau undeva la 10-20sec, adica in unitatea de timp pot sa impusc mai multi pesti.
Stiuca nu mi-a inghitit niciodata, iar daca nu vedeam poze cu stiuci nici nu stiam ca exista specia
Nu recomand insa nimanui sa faca ce fac eu; mi-e incomod sa mai car si un cleste cu ciocuri lungi, am acasa asa ceva are vreo 25-30cm lungime, pot sa scot si din falcile baracudei dacqa este cazul.
Cam atat... cred.

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...