Trusa pescarului de răpitor

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 04 Iun 2008, 10:30

Michael scrie:florind-este topic dedicat celor care-s la inceput in domeniul pescuitului, aici
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic.php?t=6324
daca nu ma-nsel deschis tot de catre tine si l-am facut lipicios tocmai ca fiecare incepator sa dea de el....
Michael si dupa ce l-ai dat cu lipici nu a mai interesat pe nimeni. Drept este asta?

Asa urmeaza , topicuri de genul "tripla de la lingura sa fie argintie, neagra sau rosie?" sau "gliter mic sau mare la shaduri transparente"

Altfel e o idee bunuta, cu trusa asta...

eu NU AM in Trusa UrMaToArEle:

grip, cascator, ruleta, patent sau penseta, lingurite roatative, streamere, strune.

in rest am di tati :D
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 04 Iun 2008, 10:49

ovidiu

Sa intelegem ca e mai simplu sa scrii CE NU AI? Adica esti dotat ca un soldat american in Irak? Inseamna ca merg cu camionul la pescuit! :lol:
Sa nu fie cu suparare, am glumit!
Nici eu nu am inventarul complet! Dar un grip tot imi fac acdou de ziua mea!!
Stima!
8)

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 04 Iun 2008, 12:34

trusa mea creste cu fiecare vizita la un magazin de pescuit :lol:
niciodata nu cred ca o sa fiu 100% multumit de trusa mea. Intotdeauna apare un vobler, o rotativa, un fir, etc... care-mi fac cu ochiul. :lol:

hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 04 Iun 2008, 17:13

...am crezut ca sunt singurul care procedeaza astfel.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

boogye
senior
senior

Mesaj de boogye » 04 Iun 2008, 18:19

am si eu intrebare pt tine (florind) tu esti nou in ale pescuitului sau nu?
am observat ca toti asa cred ca da esti new member esti incepator in spinnig, poate se cam pripesc uni :P

si acum pt intrebarea ta: am de toate in trusa de la twistere la spinner-bait-uri oscilante si cam tot ce e pe piata dar si cateva invetii propri :D si foarte prinzatoare(special stiuca) de obicei daca e doar o fuga de cateva ore imi iau un bat mai universal(alumina 2.40m 10-40g) dar pt un pescuit de toata ziua 2 bete.

fir intins

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 05 Iun 2008, 07:57

eu iti zic asa, am 2 bete si 2 mulinete care le folosesc.
Betele au actiuni diferite. In functie de ce pesti sunt in apa pe care merg, duc sau nu ambele bete (asta depinde de ce tip de naluci folosesc- spre exemplu pe o apa in care vizez de opotriva stiuca si bibanul).
La fel si cu nalucile am nalucile impartite in mai multe truse in functie de greutatile ce trebuie aruncate. Astel voi folosi 1 sau celalalt bat pt a arunca diferite naluci.
Sau mai simplu te hotarasti numai dupa ce peste vrei sa dai si duci numai naluci destinate acestuia cu precadere si batul ce le poate arunca pe acestea si firul necesar pt ca aceste naluci sa poata fi lansate decent.

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 05 Iun 2008, 10:30

ovidiu, si cum faci daca respectivul peshte inghite ca nesimtitu naluca?

si daca mai e si stiuk, pe care printr-o minune ai adus-o la mal/barca?
sau vreun shaly de 4-5 oka cu shadu de 15 cm in fundu gatului ?

chiar m-ai facut curios ....

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 05 Iun 2008, 11:00

toni f scrie:ovidiu, si cum faci daca respectivul peshte inghite ca nesimtitu naluca?

si daca mai e si stiuk, pe care printr-o minune ai adus-o la mal/barca?
sau vreun shaly de 4-5 oka cu shadu de 15 cm in fundu gatului ?

chiar m-ai facut curios ....
Are baiatul raspuns la toate:
-am prins salai de la 1kil la 5k si unii cu jigul rau in gat, de fapt f multi ii prind intepati adanc, astfel ca eu intotdeauna pescuiesc cu jig fara spin ceea ce inseamna ca scot jigul f usor, fie bag un deget pe gat, fie un betisor ceva sau clestele partenerilor- dar jigul iese usor si cu degetul.

Avantajul lipsei spinului la salau este ca intra jigul fara oprire, destul de multi salai de 2-3k adusi la mal/barca aveau falca, maxilarul, craniul perforate bine, eu unul am constatat rateuri frecvente la jig cu spin , mai ales in cazul salaului. Ratez si acum dar sigur mai rar.

de la faptul ca pescuiesc fara spin, se castiga timp, chiar f mult timp; cand intalnesti (rar) o frenezie a hranirii la salau si pescariciu sta 3-5 mnute sa scoata jigul/ancora cu spin din gura/gatul pesteleui, mie toate operatiunile astea imi iau undeva la 10-20sec, adica in unitatea de timp pot sa impusc mai multi pesti.

Stiuca nu mi-a inghitit niciodata, iar daca nu vedeam poze cu stiuci nici nu stiam ca exista specia :D

Nu recomand insa nimanui sa faca ce fac eu; mi-e incomod sa mai car si un cleste cu ciocuri lungi, am acasa asa ceva are vreo 25-30cm lungime, pot sa scot si din falcile baracudei dacqa este cazul.

Cam atat... cred. :D
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 05 Iun 2008, 11:13

pescuitul fara spin are ca orice chestie in lumea asta si parti bune si parti rele

adica iti trebuie si un ansamblu lanseta fir suficient de moale cat sa fie in drill in tensiune in permanenta . Asta se treaduce si prin drluri mai lungi ...
Daca dai fara spin , cu ata si un bat rigid ai toate sansele sa faci C&R inainte sa-i vezi :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 05 Iun 2008, 11:14

Ovidiu , tu ai trusa pescarului la jig fara spin :lol: :lol: , asa tine , ca altcumva nu prea .

Important mi se pare sa ai cu tine o scula care sa taie usor orice brat de ancora sau cirlig pe care-l folosesti .

Florind , ti se pare ca majoritatea pe forumu asta scriem cum o faci tu !? , poate multi is ca mine si cind vad mesage din astea nici nu se obosesc sa le citeasca . Daca doresti sa colaborezi pe aici cu baietii ii mai bine sa scrii ca ei , parerea mea .

Fir Intins!!!

Scrie răspuns