Treapta a 3a a podiumului...

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 09 Sep 2010, 18:15

Ma gandesc cum s-au dus astia prin China la fabrica de Zaubere si le-au zis:

"Ma baieti, nu bagati si voi la produs un milion de bucati rosii pe care sa scrie Spro Red Arc? Ca am fost la fabrica de Stelle si mi-au zis ca n-au vopsea rosie nici sa si le vopseasca pe ale lor complet."

"Gata mein fuhrer, facem. Da si tu o bere p'orma" :)

rookie4ever
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rookie4ever » 09 Sep 2010, 18:59

Salutare!
Din cate am inteles nu a copiat nimeni pe nimeni. Ryobi avea scoase modele astea cand s-a retras din productia articolelor de pescuit. Fiind o firma mare, a avut fabricute si peste hotare. A vandut drepturile pe articolele de pescuit altei firme, tot japoneze, in 2003 parca, mai departe nu stiu care si cui a vandut mai departe. Acum sub brandul ryobi, am vazut ca in asia de sud-est au mai iesit niste mulinele, deci sunt sanse ca cei care l-au cumparat sa incerce sa-l dezvolte mai departe.
Celebritatile ryobi, applause si zauber, s-au fabricat, cu acte in regule pentru o gramada de firme: Penn, Sakura, Spro, Sert, Dragon (pl), WFT etc. De fapt inca se mai fabrica.
Pentru locul trei as propune... ABU si Mitchell, dar pentru ce au scos iainte de 1990
Numai bine!

gabbyy77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabbyy77 » 09 Sep 2010, 21:16

acum sincer daca va referiti la mulinete si de casting si de spining eu zic ca sunt deja f sus cu multa tehnologie noua Quantum.
sunt f f aproape de daiwa si shimano, mai bine zis pe acestea 2 le supra claseaza doar numele si istoricul, tehnologia deja este cam egala la mai multe marci. apropo si Abu Garcia are mulineta de top.
Viata bate filmu'

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 10 Sep 2010, 01:22

johnnybravo scrie:aici raspunde fiecare cu ce a testat ? :D
avand in vedere ca am 3 daiwa, 4 okuma, pe locul 3 este....suspans... ARGES-ul :D

E firesca intrebarea...Din ce unghi de vedere priveste fiecare clasamentu asta?
Eu initial am gindit-o asa:....Avem una bucata forumist de rapitori.ro care vrea sa-si ia o mulineta..Si studiaza temeinic citeva luni, toate topicurile despre mulinete ....si se decide asupra brandului..Necunoscind Ryobi sau Jim Hill eu m-am gindit la catalogul Cabelas care-i de departe cel mai cunoscut in lume...Ordinea preferintelor probabil ar fi...
Daiwa
Shimano
Quantum
Penn
Cel putin a mea asta ar fi daca ar trebui sa-mi iau una noua.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 10 Sep 2010, 02:14

Jedi scrie:
E firesca intrebarea...Din ce unghi de vedere priveste fiecare clasamentu asta?
Pot fi mai multe unghiuri :)

Daca bagi in discutie toate felurile de mulinete ,cu clasele de putere aferente , pescuit marin abis ( electrice pt. pescuit la 700 m adincime ) , trena marina in toate marimile , surfcast , carpfishing si adiacente stationare ,musca , spin marin si de apa dulce si deep jigging ordinea ar fi ....

1. Shimano
2. Daiwa

dupa care pur si simplu o pauza foarte mare si undeva prin locu 20 ar aparea vreo marca , tip Okuma sau io stiu ce !
Nici o casa nu acopera total ca Shimano , nu la nivelu lor !

Acuma , din punct de vedere personal as fi interesat sa invart ( nu doar in gol in magazin ) in actiune un Zeebass , un Van Stal sau un Accurate , in tot cazu pe clasa de putere si aplicatie cred ca is linistit pe 3 :wink:

Scrie răspuns