Treapta a 3a a podiumului...

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 08 Sep 2010, 21:21

Lucius scrie:Daca sunt obligat sa accept ca locul 1si2 este rezervat pentru daiwa, shimano atunci Ryobi este pe locul 3
Nu te obliga nimeni, dar pare, cel putin conform acestui forum, un concept general acceptat. :D

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 08 Sep 2010, 21:57

rine scrie:am impresia ca (mai ales pentru locurile3 si 4)locurile in clasament tind sa fie date de popularitatea pe piata noastra a unor firme.poate acum o generatie nici nu concepeau altceva decat d.a.m. sau mitchell sau abu sakespeare etc.cu toate ca exista si exoticele pe atunci , daiwa ...shimano nu stiu okuma.deci ,subiectivism pur.
sory, dar in ceea ce ma priveste stiu foarte bine ce am spus, ba chiar daca stau sa ma gandesc foarte bine si sa ma uit in dulap, Ryobi ar putea fi foarte bine pe locul 2, dupa DAIWA.
in arsenalul meu de pescuit, Shimano nu este reprezentata decat printr-o singura mulineta si asta nu din clasa superioara, deci................, dar totusi tinand cont de istorie, renume si tehnica, (dar mai ales de niste Stradicuri si Tehniumuri pe care le-am invartit - apropo, Stella nu imi place la banii care se vinde la noi), am pus aceasta firma pe locul 2 in preferintele mele.
totusi, daca vorbim de produse medium cost / best performance, topul meu arata in felul urmator :
Spinning:
- 1. incontestabil,.......DAIWA
- 2. RYOBI
- 3. Shimano
- 4.-6. ABU, DAM si........Baracuda, nu neaparat in ordinea asta si atentie, vorbesc de mulinetele anului 2009-2010

nu pot aminti aici de Quantum deoarece nu am pus mana niciodata pe o mulineta, marca asta, ce am amintit mai sus, am pus mana pe ele, am pescuit cu ele si unele din ele le si detin.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 08 Sep 2010, 22:12

ANDREI RIGA scrie:
radu6R scrie:ABU
De ce ? de ce nu DAM ?
va spun eu de ce DAM: pentru ca au confirmat decenii la rand , pentru ca la fiabilitate unele modelele au confirmat chiar si peste un deceniu si vorbim de spinning nu de 3 lansari pe partida la pluta sau la plumb, pentru ca raportul calitate pret a fost si este unul bun. DAM a confirmat in trecut si Noul DAM confirma acum. ca la nivel de notorietate nu sta inca foarte bine se datoreaza lipsei de reclama si faptului ca locul liber lasat de ei la un moment dat pe piata a fost ocupat de unii care i-au copiat si le-au facut antireclama cu lucruri de o calitate indoielnica.
in momentul de fata eu am schimbat o buna parte din echipamentul de pescuit cu produse ale firmei germane. am folosit DAM si in ani de glorie ai firmei si folosesc si noile produse . va recomand sa le incercati macar inainte de a va pronunta cu privire la produsele oferite de aceassta firma.
s-ar putea sa aveti o surpriza placuta. eu am avut cu fiecare nou produs al marcii achizitionat (numai anul asta am luat 6 produse diferite atat din catalogul curent cat si din cel precedent).

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 08 Sep 2010, 22:14

1.Daiwa
2.Ryobi/Shimano (dar mai buna Ryobi)
3.Pflueger
4.Quantum
din punctul de vedere al mulinetelor ce le detin....restul e cancan
:D

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 09 Sep 2010, 00:07

Doamne iarta-ma... :D ...cum am putut eu uita de Penn...

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 09 Sep 2010, 01:57

aici raspunde fiecare cu ce a testat ? :D
avand in vedere ca am 3 daiwa, 4 okuma, pe locul 3 este....suspans... ARGES-ul :D

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 09 Sep 2010, 06:33

Daca vorbim doar de mulinete cu tambur fix (si cred ca asta e cazul de fata) pe locul 3 ar trebui in Romania sa fie Okuma sau Ryobi.
:lol: ce mi se pare dubios la Ryobi e ca Stella aia a lor pe nume Zauber are acelasi design cu Spro Red Arc. Si Okuma m-a dezamagit total cu Alumina si familia ei. Sunt cateva firme care cred ca fac scule mai tapene. Nu le-am testat dar as avea mai multa incredere sa cumpar Penn sau Van Staal.

vasilepop_65
senior
senior

Mesaj de vasilepop_65 » 09 Sep 2010, 10:47

Pe locul 3 Ryobi, si cand spun Ryobi ma gandesc la Zauber.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 09 Sep 2010, 11:33

Van Staal e cu totul alta mancare de peste....Ca asa nici cu o mulineta Megabass nu mi-ar fi rusine :)
E foarte subiectiva tema.....tot un fel de Shimano vs. Daiwa...se poate lungi la infinit :)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 09 Sep 2010, 15:55

aia a lor pe nume Zauber are acelasi design cu Spro Red Arc.
doar ca probleme e un pic altfel ... de copiat a copiat Spro.
S'altare și bunăstare !

Scrie răspuns