trabucco--AJUTOR

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 02 Oct 2006, 05:36

Trebuie avut in vedere faptul ca inca sintem in Romania si ca ceea ce cumparam este marfa facuta in CHINA, Nu spun asta ca si cum chinezii ar face numai marfa proasta, dar nu ei sint de vina ci noi romanii care aducem marfa pe care o comandam. De putini bani vrem marfa, de putini bani avem calitate a marfii. Asa se intimpla cu vergile nu numai de la Trabucco, dar si altii ca maver si toti cei ce aduc marfa pe piata noastra, tot aceiasi productie vind, unii au citeva produse de reclama facute in firme consacrate si cele mai multe la gramada...China. Astfel de produse facute in China se vind pe toatae pietele din Europa, cu micul amanunt ca fiecare piata isi comanda produsul pe anumite sume banesti si automat la diversi parametrii calitativi.Nu avem puterea de cumparare ca sa ne permitem sa cumparam reglasuri. Insa am vazut ca pe piata americana chinezismele sint inscriptionate ca atare si de mult mai buna calitate, mulinete, blankuri, fire, etc. Sa nu credeti ca vergile de care vorbiti ca sint americane sint toate facute in AMERICA. Marea lor majoritate sint facute tot in China, numai ca au o calitate ceva mai buna ca sint facute pe ceva bani mai multi. Platesti bine ai calitate mai buna. Calitatea e direct proportionala cu pretul. Chinezul nu stie cuvintul "NU". In afaceri ei spun "da " la orice comanzi, numai ca adapteaza calitatea la cit oferi pe ea. Si inca ceva, din cite stiu, Trabucco, nu face fire, firele sint facute de producatori, Trabucco, in acest sens este o firma de comert.

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 02 Oct 2006, 07:28

de acord cu dady si pot sa adaug la lista chinezariilor si de la alte firme>

TRABUCCO
LINEA EFFE
CABELAS
BALZER
MAVER
Berkley

La trabucco nu mi s-au parut foarte ieftine betele. In mures avem o oferta foarte bogata dar cele mai ieftine mi s-au parut Balzer si Daiwa (probabil era o facatura dar aveau garantie 6 luni).

asta cu ruptul betelor de spinning mi personal mi s-a intamplat numai in timpul transportului (si la chestia asta chiar nu are nici o treaba cu calitatea batului)
the angler is catching xxx, not by the lure

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 02 Oct 2006, 09:09

Salut sir. Jones, as vrea sa stiu daca garantia este onorata cum si de cine. Adica daca aceasta exista cu adevarat. Spun asta pt ca am ceva scule cu certificat de garantie dar care sint luate de afara cu anumita strategie.
La noi sint unele vergi care incearca sa copiezeinca si acest lucru, adica, nr de serie inscriptionat pe tronson, o eticheta legata de varga si alte iluzii. Certificatul de garantie care il am pe o shimano spune 3 conditii de garantie, una este ca se schimba tronsonul rupt a carui serie este inaintata pe bucata cu pricina comerciantului cu care ai semnat certificatul de garantie, a doua soune ca la cererea clientului se schimba varga cu alta, indiferent ce vrea clientul acesta suportind diferenta de pret, a treia este anuntata banca de unde se poate ridica suma respectiva dupa ce comerciantul a completat verso certificatului de garantie. Cel putin asa scrie la mine pe certificat si e valabil 3 ani de la data cumpararii vergii. Triana da certificate si mai tari. Problema este ca nu sint recunoscute de cit persoanele de cetatenie italiana, caci eu de acolo am luat varga respectiva, iar certificatele sint valabile numai pe teritoriul italian. Din acest motiv prietenul meu a achizitionat varga pe numele lui. Suma achitata pt. achizitionarea acestor vergi nu este de loc mica, in cele mai multe cazuri fiind prohibitiva multora dintre noi. Si inca ceva, certificatul de calitate, nu da garantia ca scula e facuta neaparat in alta fabrica sa zicem europeana, ci se refera la faptul ca scula este protejata de producator in anume conditii impuse de catre comerciant si da cumparatorului o incredere mai mare in produs. Si chinezul care face varga si tre sa-i dea comerciantului o garantie pe care acesta o avanseaza clientului, tre sa fie mai atent la calitatea produsului realizat. Acuma avind in vedere faptul ca garantia reprezinta un mijloc de a vinde mai bine, s-ar putea ca acest lucru sa se generalizeze in asa fel incit sa cuprinda falsul la maximum, fiind urmarita de fapt incasarea banului clientului si nu creerea unei calitati superioare, ceea ce inseamna mai multi bani pt. productie. Dar pun intrebarea, daca se comercializau scule de buna calitate, cui ii mai trebuia certificat de garantie? Intradevar afara se vind vergi de pescuit chiar si cu asigurare, unele sint dotate cu cipuri implantate de catre firmele asiguratoare, si a caror asigurare ca si valoare nu este de loc o gluma.

Teoo
senior
senior

Re: trabucco--AJUTOR

Mesaj de Teoo » 02 Oct 2006, 09:39

ovidiu.cv scrie:Salut,eu sunt din Craiova si vreau sa achizitionez niste produse trabucco,dar aici nu am gasit.In ce orase mai apropiate de Craiova pot sa gasesc?Ma intereseaza adresa magazinelor sau un nr de tel.
Multumesc anticipat!
Fire intinse!

Daca mai e loc imi dau si eu cu parerea dupa cele citite aici:

1. Am avut trabucco focus spin 1.8 m 3-15 gr.A fost batul care mi-a placut cel mai mult pana cum.Ca un tampit ce sunt uneori , odata la o partida de pescuit de pe mal , am reusit sa-l lovesc de o craca ce se afla pe acolo si l-am rupt.Am plans ca un copil 2 zile.

2. Am mai avut un bat bun de la Energofish : Laserfish 2.1 act mica nuamai retin cat.Pret 90 ron
Aaceiasi soarta , de data asta am inchis o usa de la masina peste el.

3. Ron Thompson montera ....Am vazut unul care s-a rupt duminica trecuta ( 2.4 m ) , cand s-a agatat naluca de ceva in apa si firul era destul de tare ( fireline de 25 lbs) Totul a rezistat inclusiv mulineta un Ryobi Ecusima , mai putin batul.Prietenul meu a cumparat dupa aceea un Shimano Catana de care acum e f multumit.

Tu decizi , Dar pt inceput Trabucco sau Shim. Catana mi se par ok.
Sa auzim de bine

Adi_
veteran
veteran

Re: trabucco--AJUTOR

Mesaj de Adi_ » 02 Oct 2006, 09:45

Teoo scrie: 3. Ron Thompson montera ....Am vazut unul care s-a rupt duminica trecuta ( 2.4 m ) , cand s-a agatat naluca de ceva in apa si firul era destul de tare ( fireline de 25 lbs) Totul a rezistat inclusiv mulineta un Ryobi Ecusima , mai putin batul.Prietenul meu a cumparat dupa aceea un Shimano Catana de care acum e f multumit.
normal ca s-a rupt, la asa fir. multe lansete se pot rupe in felul acesta, daca tragi sanatos de ele. daca se agata si n-are sanse sa scape, tragi direct de fir, nu din lanseta.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Scrie răspuns