top voblere pastrav pe paraie

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 30 Iun 2010, 15:14

Ungureanu Ovidiu scrie:-clar fly-ul va da rezultate mai bune la pastrav, dar era vorba de spinning si nu de fly :P
S-a terminat cu validitatea acestei afirmatii! E sunt incepator la pastrav (m-am apucat in martie 2010), dar acum prind mai mult decat toti flyers din zona (chiar in paraie aproape de oras, unde presiunea pe pesti e mare pt. ca's multi pescari). Cauza: Trout Magnet! E o minune de naluca, utilizatorul FlorinM mi-a zis de ea si de atunci raportul de forte dintre mine si pistruiatzi s-a schimbat in favoarea mea. Am fost ieri la un rau mai mare din vestul Wisconsin-ului si i-am distrus (cred ca prindeam 10 pe ora, aproape toti fario, cativa curcubei) cu Trout Magnet! Pe youtube in general ti se arata cum sa folosesti naluca pe ape mai mari (cu pluta), dar e killer si pe paraie mici:
Pentru succes, e aproape musai sa intri in apa, apoi trebuie echipament UL/L (micro-jig-ul asta are sub 0.8g) si fir fin da' nu slab. Lansezi in amonte si incepi sa recuperezi jucand fin lanseta din varf (astfel incat naluca prinde viata in apa). De asemenea, trebuie sa incerci sa ghicesti fundul si sa joci naluca aproape de fund. Pericolul de agataturi creste, dar creste si numarul atacurilor. Cateodata, am atacuri si la suprafata, cei care muscaresc nu se sfiesc sa dea in Magnet. Cauta pe google: Trout Magnet! Odata ce inveti sa-l folosesti, nu vei mai folosi altceva la pastrav!

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 30 Iun 2010, 18:57

Aditud, ai idee cum se poate achiazitiona asa ceva si in Romania? Livreaza vro forma de la noi, ai cumva idee?

sherbamont
veteran
veteran

Mesaj de sherbamont » 30 Iun 2010, 19:02

Fario_nebunu scrie:Aditud, ai idee cum se poate achiazitiona asa ceva si in Romania? Livreaza vro forma de la noi, ai cumva idee?
xxx.ro
am cumparat eu dar nu am ajuns sa le incerc
sper sa nu fie considerata reclama

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 30 Iun 2010, 19:52

Macar un pachet sa cumpar si eu, sa am in trusa.
Iata un clip care arata clar cum se foloseste Trout magnet in rau de munte. E vital zice ala ca naluca sa se miste exact deasuprea fundului, sa nu il atinga dar sa tremure ca turbata.... :lol: Cica nu se recupeaza ca un jig normal in "dinti de fierastrau"!
http://www.youtube.com/watch?v=5GTZgfCD ... re=related

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 30 Iun 2010, 20:41

Fario_nebunu scrie:Macar un pachet sa cumpar si eu, sa am in trusa.
Iata un clip care arata clar cum se foloseste Trout magnet in rau de munte. E vital zice ala ca naluca sa se miste exact deasuprea fundului, sa nu il atinga dar sa tremure ca turbata.... :lol: Cica nu se recupeaza ca un jig normal in "dinti de fierastrau"!
http://www.youtube.com/watch?v=5GTZgfCD ... re=related
Recomand culorile Mint Green si White/Chartreuse. Mealworm iar merge bine (poate cel mai bine) dar vad ca nu-l au la xxx.
Ideal ar fi insa daca ai putea lua o trusa

http://www.walmart.com/ip/Trout-Magnet- ... u=10340012

dar nu stiu daca aduce cineva in RO asa ceva. Are 15 jigheads silver, 15 gold si o mare varietate de culori (10 de fiecare--20 albe).

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 30 Iun 2010, 21:49

Pana la urma de c e mai bun Trout Magnet decat un mic jig normal tras in dinti de fierastrau? Am dat odata cu un jig verzui de 3 cm si cap de plumb de 5 grame pe Raul Mare de pe un pod inalt intr-o bulboana adanca. degeaba se misca mica lighioana din cauciuc de sus in jos, pasytravii se uitau atent dar nu atacau defel. ba chiar au devenit suspiciosi si nu au atacat nici rama pe care am pus-o dupa aceea in carlig. Deci de ce e superior Trout magnet? Ce imita anume?

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 30 Iun 2010, 22:51

Fario_nebunu scrie:Pana la urma de c e mai bun Trout Magnet decat un mic jig normal tras in dinti de fierastrau? Am dat odata cu un jig verzui de 3 cm si cap de plumb de 5 grame pe Raul Mare de pe un pod inalt intr-o bulboana adanca. degeaba se misca mica lighioana din cauciuc de sus in jos, pasytravii se uitau atent dar nu atacau defel. ba chiar au devenit suspiciosi si nu au atacat nici rama pe care am pus-o dupa aceea in carlig. Deci de ce e superior Trout magnet? Ce imita anume?
Foloseste-l si te vei convinge! Dupa ce-i inveti shpilu', ii omori. Mai ales, dupa ce se limpezeste aproape total apa dupa vreo ploaie. Am luat si pe apa limpede, si pe pamantie, dar mai putin. "Aproape limpede" e ideal!

vleydyx
veteran
veteran

Mesaj de vleydyx » 30 Iun 2010, 23:44

Vin si eu cu o intrebare mai "aiurea"..La clean nu ar merge oare acest trout magnet?

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 01 Iul 2010, 15:40

aditud scrie:
Fario_nebunu scrie:Pana la urma de c e mai bun Trout Magnet decat un mic jig normal tras in dinti de fierastrau? Am dat odata cu un jig verzui de 3 cm si cap de plumb de 5 grame pe Raul Mare de pe un pod inalt intr-o bulboana adanca. degeaba se misca mica lighioana din cauciuc de sus in jos, pasytravii se uitau atent dar nu atacau defel. ba chiar au devenit suspiciosi si nu au atacat nici rama pe care am pus-o dupa aceea in carlig. Deci de ce e superior Trout magnet? Ce imita anume?
Foloseste-l si te vei convinge! Dupa ce-i inveti shpilu', ii omori. Mai ales, dupa ce se limpezeste aproape total apa dupa vreo ploaie. Am luat si pe apa limpede, si pe pamantie, dar mai putin. "Aproape limpede" e ideal!
Oricum, acel jig are pe el un vierme cu coada despicata, asa vad din poze. Nu e o codita in forma de virgula cum are twisterul clasic. Ce poate imita? Un carabete, o rama?

nicu doro
junior
junior

Mesaj de nicu doro » 01 Iul 2010, 16:02

Tavi scrie:pe paraie cel mai bun vobler e rotativa
cred ca influenteaza si factorii climatici.ca exemplu.incercat aglia nr0,nici un atac,schimbat pe vobler,captura

Scrie răspuns