top voblere pastrav pe paraie

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 29 Iun 2010, 22:00

Pe paraie mici (2-3 m latime) am prins la lingurite Mepps 00, 0 si 1 si panther Martin 0 si 1. Pe paraie ff mici - 1-1,5 m doar la naturale. Cred ca ar merge si un vobler mic de tip salmo hornet sau rappala countdown de preferinta floating dar nu prea ai spatiu sa il plimbi si il duce curentul in afara bulboanei pana sa apuce pastravul sa il atace. Rotativa pare mai eficienta, cumn spun si antevorbitorii mei. Mai exista o combinatie letala: lingurita 00 si la capat un fir cu carlig pe care pui rama sau lacusta. Atras de lingurita pastravul ataca momeala mai cu incredere.

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 29 Iun 2010, 22:21

bai fratilor, spuneti-mi si mie cum naiba pescuiti voi panther Martin, ca la mine toate merg ca draq, in loc sa se invarta paleta in jurul axului, se invarte cu tot cu ax, e vb de nr 0, de alea cu corp rosu cu puncte negre, cu corp cupru, cu pene pe ancora, fara pene, toate aceeasi marime , diferite culori, si la toate aceeasi problema, nu se invarte in jurul axului, dupa ce ajunge pa apa, daca o iau din prima la suprafata, nu se invarte, daca o mai las, ii dau o smuncitura din varful lansetei, unele o iau, altele nu, in bat se simpte ca si cum s-ar invarti normal, dar de fapt se invart cu tot cu ax, nu doar paleta in jurul axului, daca mulinez, incet sau repede, aceeasi problema, si asta doar la panther Martin, cu paleta direct pe ax, fara calaret, la meps sau dam effzet nu am avut niciodata aceasta problema, voi cum le faceti sa mearga?
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

bodi1971
junior
junior

Mesaj de bodi1971 » 29 Iun 2010, 22:25

A, am uitat nr.1 in topul meu:voblerele Dady.

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 30 Iun 2010, 09:02

Rapala CD pana la 4 cm,horneturi mici,salmo tiny,cozma,+ k rotativele fac legea:P

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 30 Iun 2010, 09:03

[quote="bodi1971"]A, am uitat nr.1 in topul meu:voblerele Dady.[/quote]

de unde ?
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 30 Iun 2010, 09:06

[quote="adrian25"]bai fratilor, spuneti-mi si mie cum naiba pescuiti voi panther Martin, ca la mine toate merg ca draq, in loc sa se invarta paleta in jurul axului, se invarte cu tot cu ax, e vb de nr 0, de alea cu corp rosu cu puncte negre, cu corp cupru, cu pene pe ancora, fara pene, toate aceeasi marime , diferite culori, si la toate aceeasi problema, nu se invarte in jurul axului, dupa ce ajunge pa apa, daca o iau din prima la suprafata, nu se invarte, daca o mai las, ii dau o smuncitura din varful lansetei, unele o iau, altele nu, in bat se simpte ca si cum s-ar invarti normal, dar de fapt se invart cu tot cu ax, nu doar paleta in jurul axului, daca mulinez, incet sau repede, aceeasi problema, si asta doar la panther Martin, cu paleta direct pe ax, fara calaret, la meps sau dam effzet nu am avut niciodata aceasta problema, voi cum le faceti sa mearga?[/quote]

- fir mono 0,14, vartej si duo lock, trebuie sa mearga bine
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 30 Iun 2010, 10:03

De la dady:P Bodi,cand ne mai intalnim sa imi arati sh mie cateva,poate fac sh eu o comanda:P

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 30 Iun 2010, 14:06

Oare e OK ca la linguritele f mici, 00, 0 sa fie legate direct pe nylon fara vartej?

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 30 Iun 2010, 14:09

am legat si eu asa dar sa sti ca si ele invart destul de bine firul . O solutie daca nu gasesti agrafe cu vartej destul de mic este montare unui vartej simplu la 30 cm de rotativa care mai diminueaza din rasucirea firului
Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 30 Iun 2010, 14:11

folosesc 0.16, si agrafe duo lock de la sert marimea 00, sunt f mici, acum am pus un fir de 0.12 sa vad daca se schimba ceva.... :?
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

Scrie răspuns