Test de atelier-Megabass, Lamiglas, Megabass

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 06 Feb 2011, 21:48

Salut,
Imi poti spune de unde ai luat blankul asta de XMG50 ?

Multam,
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Radu G H
senior
senior

Mesaj de Radu G H » 06 Feb 2011, 21:51

Ai mp

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 06 Feb 2011, 21:55

:bere: multam frumos
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 07 Feb 2011, 00:33

Complicat testul, ma duc sa ma culc. :lol: :lol: :lol:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 07 Feb 2011, 01:06

http://www.art-rod.com/ dealer polonez de blankuri Lamiglas.Incetisor ,incetisor tot iasa cite o informatie de la autor, semn ca era un test high level, recomandat rodbuilderilor....Acum trebuie sa ne perpelim in asteptare, mai ales eu care am fost si obraznic... :D

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 07 Feb 2011, 06:24

Radu G H scrie:Florin S spune urmatorul lucru:

�(Dupa mine XMG50 este un bat cu actiune mai moderata decit cele doua megabass-uri care sunt mai fast si nu are nimic de a face cu puterea batului 3/4.)�

Sa inteleg ca tu consideri ca acest XMG 50 este moderat pt ca se indoaie mai jos decat Megabassurile ?

... la prima vedere poti avea dreptate.

Din punctul meu de vedere in acest context exista trei lucruri de care trebuie sa tin cont (spuse pe romaneste):

1) Felul in care se indoaie un blank sub sarcina (mai spre varf, mai spre baza , pe toata lungimea, etc.)
2) Cat se indoaie in sarcina
3)Viteza de revenire din sarcina la forma initiala (despre care din pacate nu prea se discuta dar aceasta caracteristica pentru mine este determinanta in ceea ce priveste identificarea actiunii lansetei.

Toate aceste trei elemente cumulate determina caracterul blankului

Pe langa aceste caracteristici mai sunt si altele: greutatea blankului, echilibrul, senzitivitatea, etc
deja ma simt depasit..., nici prin cap nu imi trecea cite caracteristici pot exista la un blank

noroc cu forumul asta ca uite asa se mai indura careva si uite asa mai invatam si noi una alta...

@ Jedi : la cit de obraznic ai fost tu ... , ar trebui sa zici si bogdaprosti daca totusi se milostiveste sa-ti arunce ceva firmituri de acu incolo !

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 07 Feb 2011, 22:00

Mi-a starnit curiozitatea tesul cu pricina si am vrut sa vad cum se comporta 3buc. LegendElite cu aceleasi caracteristici, insa: unul este de bait si 2 de spinn, iar cel de spinn (seria noua) prelungit cu 5 cm fatza de lungimea blancului initial.
Am facut ceva poze dupa ce am fixat cele 3 lansete perfect paralele si le-am incarcat progresiv cu 7gr, 7+9gr, 7+9+21gr, 7+9+21+28gr. Pana aici concluzia e cea fireasca: cel de spinn si cel de cast de lungimi similare(6'8'')se indoaie la fel in sarcina, cel de 6'8"+5 cm se indoaie mai progresiv.Sunt curios insa, ceea ce ma si intereseaza de fapt cel mai mult, cum se comporta lansetele in sarcina cu 500gr 800gr si 1 kiogram, pt ca acolo e treaba interesanta la curbe.
Poate fac un review si il pun pe www.wsbteam.com ca sa vedeti cat inseamna 5 cm in comportamentul unui blank. :roll: :wink:
WSB CLUB

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 07 Feb 2011, 22:23

Un bat este cu atat mai rapid cu cat se indoaie mai aproape de varf, daca te uiti pe schema.
Daca tai din butt-ul unui blank fast, el devine mai moderat - logic, raportat la lungimea totala a blankului dupa taiere, punctul unde va flexa se indeparteaza de varf, apropiindu-se de mijloc. Daca ii adaugi la butt o extensie, din fast devine extrafast - iarasi logic, punctul unde flexeaza se va apropia de varf, din nou raportandu-ne la lungimea blankului dupa adaugare.

Blancurile acelea sunt extra-fast toate. Ma cam indoiesc ca adaugandu-i 5 cm in coada, din extrafast a devenit mai progresiv.
Sau poate nu intelegem acelasi lucru prin progresiv.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 07 Feb 2011, 22:27

Am vrut sa zic parabolic, dar trebuia sa te bagi tu sa-mi dai tu cu flit...:oops:...acuma nu mai modific o las asa sa nu-ti stric postul. :lol:

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Ultima oară modificat 07 Feb 2011, 22:32 de către Adelin, modificat 1 dată în total.
WSB CLUB

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 07 Feb 2011, 22:30

Clar. Batul mai lung, care "ramane in urma" fata de celelalte doua, e cel mai rapid. Exact ce iti spuneam.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Scrie răspuns