Test de atelier-Megabass, Lamiglas, Megabass

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Radu G H
senior
senior

Mesaj de Radu G H » 06 Feb 2011, 19:16

Sami_valentin scrie:
Radu G H scrie:Pt mine treaba asta este un Hobby ...o fac pt relaxare...traiesc din altceva.
Hobby pentru tine si ajutor pentru unul ca mine :)...ma tot gandesc la una de stiuca pana intr-un oz de 7 feet
Ha, ha,ha
Cred ca te poti intelege cu cei ce fac bete...sunt baieti buni si nu lucreaza scump

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 06 Feb 2011, 19:19

Nici eu nu am inteles nimic din testul acesta.
Am si eu Megabas-ul de 6'2'', Destroyer Sight Fisher ii spune, si ma interesa concluzia testului. Insa se pare ca concluzia e clara doar pentru autor. :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Radu G H
senior
senior

Mesaj de Radu G H » 06 Feb 2011, 19:21

razvan m. scrie:Nici eu nu am inteles nimic din testul acesta.
Am si eu Megabas-ul de 6'2'', Destroyer Sight Fisher ii spune, si ma interesa concluzia testului. Insa se pare ca concluzia e clara doar pentru autor. :lol:
Iti spun si tie Razvan

S-ar putea ca acest XMG50 pana in 3/4 sa se apropie mai mult de un ml.
In concluzie nu va cumparati bete fara sa le probati deoarece fiecare producator de blankuri isi are propria scara de clasificare.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 06 Feb 2011, 19:37

Radu G H scrie:
In concluzie nu va cumparati bete fara sa le probati deoarece fiecare producator de blankuri isi are propria scara de clasificare.

da. e tare " grea "concluzia asta mai ales cu betele care le luam dupa site-uri si dupa specificatiile lor. la faza asta ai dreptate .dar ce putem face?

am luat un f.e.2 ,704 dat pe site ca fiind m ca actiune.cineva care l-a avut in mana si posta pe aici ca degeaba il dau aia ca M ca e fast toata ziua.am intrat in posesia obectului si surpriza :chiar e fast.

Radu G H
senior
senior

Mesaj de Radu G H » 06 Feb 2011, 19:44

Poate mai trebuie facuta o precizare...Sa nu confundam actiunea cu puterea

florin s
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de florin s » 06 Feb 2011, 19:44

Radu G H scrie:
razvan m. scrie:Nici eu nu am inteles nimic din testul acesta.
Iti spun si tie Razvan

S-ar putea ca acest XMG50 pana in 3/4 sa se apropie mai mult de un ml.
Dupa mine XMG50 este un bat cu actiune mai moderata decit cele doua megabass-uri care sunt mai fast si nu are nimic de a face cu puterea batului 3/4.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 06 Feb 2011, 19:48

Radu G H scrie:Poate mai trebuie facuta o precizare...Sa nu confundam actiunea cu puterea
nu confundam ,nu confundam.
e vorba ce datele tehnice .

asa si cu puterea :iei una de 3/4 0z si simti ca de-abea mai duce 5/8 sau 1/2

aici cine-i divina ? :lol:

Radu G H
senior
senior

Mesaj de Radu G H » 06 Feb 2011, 20:58

Florin S spune urmatorul lucru:

„(Dupa mine XMG50 este un bat cu actiune mai moderata decit cele doua megabass-uri care sunt mai fast si nu are nimic de a face cu puterea batului 3/4.)”

Sa inteleg ca tu consideri ca acest XMG 50 este moderat pt ca se indoaie mai jos decat Megabassurile ?

... la prima vedere poti avea dreptate.

Din punctul meu de vedere in acest context exista trei lucruri de care trebuie sa tin cont (spuse pe romaneste):

1) Felul in care se indoaie un blank sub sarcina (mai spre varf, mai spre baza , pe toata lungimea, etc.)
2) Cat se indoaie in sarcina
3)Viteza de revenire din sarcina la forma initiala (despre care din pacate nu prea se discuta dar aceasta caracteristica pentru mine este determinanta in ceea ce priveste identificarea actiunii lansetei.

Toate aceste trei elemente cumulate determina caracterul blankului

Pe langa aceste caracteristici mai sunt si altele: greutatea blankului, echilibrul, senzitivitatea, etc

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 06 Feb 2011, 21:07

multumim multumim... , foarte interesant !

Radu G H
senior
senior

Mesaj de Radu G H » 06 Feb 2011, 21:39

Si in concluzie pt cei ce erau interesati mai in detaliu de rezultatul testului.
Acest XMG 50 este un medium cu o plaja mai larga, mai jos de 3/8 spre ml, chiar daca am fi tentati sa credem ca e heavy datorita acelui 3/4 pe treapta 3 de putere a celor de la Lamiglas ( treapta 3 fiind heavy in categoria XMG 50 spin jig, XMG popping, IM 700 si altele).
Si e fast spre extra fast.

Scrie răspuns