Test de atelier-Megabass, Lamiglas, Megabass

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 09 Feb 2011, 11:25

N-ati auzit ce-o zis doctoru'? Mai multa ACTIUNE pe balta... ca vremea anesteziei vine...
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Radu G H
senior
senior

Mesaj de Radu G H » 09 Feb 2011, 11:33

rine scrie:
Radu G H scrie:Nu ma intelege gresit....nu vreau un bat universal ci unul specializat care poate mai mult.

poate ai ocazia sa vezi un cormoran black star .cred ca asta face cam ce vrei tu.
Daca voi avea ocazia il voi proba si pe asta.
Pana acum am intalnit bete care faceau foarte bine unul cel mult doua lucruri . Unul lansa si se comporta bine in dril, altul intepa bine si atat, altele nici atat .

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 09 Feb 2011, 11:39

adi, la lansete de 8'6 nu prea am vazut cu putere mai mare pe cotor si mai mici in conicitate ... te rog da-mi un exemplu , intreb sincer interesat, nu la misto sau cu rautate ....

la lungimea asta si puteri similare ( bine, alea reale, nu cum le da loomis pana la un milion de oz ....) eu nu am gasit pana acum batz cu rezerva mai mare ca hs ....

luam de exemplu hs1023 imx al meu ...

batzul arunca fara probleme 50 de grame plus guma, dar de pescuit merge ca lumea cu 40 de grame plus guma in curent puternic ....

deci in loc de 3/8 4 oz cum il da loomis, eu il incadrez 3/8 - 1 5/8 ... un fel de 10 45 grame ...

zi-mi pls un batz cu specificatii similare, care sa fie mai puternic si mai subtire pe talon ....

ps ( sper ca stii batzul de care vorbesc eu :D :D :D ca idee, am ridicat in fir si am saltat pe mal shalau de 4 kile si ceva cu el fara gretzuri, apropos de putere in talon )

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 09 Feb 2011, 12:15

toni f scrie:adi, la lansete de 8'6 nu prea am vazut cu putere mai mare pe cotor si mai mici in conicitate ... te rog da-mi un exemplu , intreb sincer interesat, nu la misto sau cu rautate ....

la lungimea asta si puteri similare ( bine, alea reale, nu cum le da loomis pana la un milion de oz ....) eu nu am gasit pana acum batz cu rezerva mai mare ca hs ....

luam de exemplu hs1023 imx al meu ...

batzul arunca fara probleme 50 de grame plus guma, dar de pescuit merge ca lumea cu 40 de grame plus guma in curent puternic ....

deci in loc de 3/8 4 oz cum il da loomis, eu il incadrez 3/8 - 1 5/8 ... un fel de 10 45 grame ...

zi-mi pls un batz cu specificatii similare, care sa fie mai puternic si mai subtire pe talon ....

ps ( sper ca stii batzul de care vorbesc eu :D :D :D ca idee, am ridicat in fir si am saltat pe mal shalau de 4 kile si ceva cu el fara gretzuri, apropos de putere in talon )
pe modelul asta nu am pus niciodata mana :P altele mai usoare,da.
ce ziceam io,ca si comparatie de putere,e ca o sa gasesti acelasi "stopping power" si la un daiwa shogun de exemplu,care e o lanseta subtire pe cotor,dar cu o gramada de rezerva de putere.ca si senzatie nu se compara cu loomisul,pentru ca nu ramane la fel de tzeapana in sarcina,ci se indoaie pe o lungime mai mare.rezultatul e oarecum asemanator.nu pot face comparatie exacta model pe model din pacate.
plus ca am o lanseta,care(zic colegii) nici macar nu e de pescuit! :lol: cu aceleasi trasaturi doar ca la unu sau doua nivele de putere mai jos.
care desi flexeaza in dril pe toata lungimea,forta de revenire a blankului e foarte mare...ai destula putere ca sa fortezi somotei de 4-5-6kg in curent fara a fi ranga.........si e doar un MH* cu un diametru al blankului langa maner foarte mic....ceva gen1.3cm...asta la 8'3"

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 09 Feb 2011, 12:42

adrignat scrie: plus ca am o lanseta,care(zic colegii) nici macar nu e de pescuit! :lol: cu aceleasi trasaturi doar ca la unu sau doua nivele de putere mai jos.
fi-ti-ar ala de ras :lol: :lol: :lol:

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 09 Feb 2011, 13:12

stiu shogunele , adi, alea ie betze de mort manie ... rangi :)

nu sunt comparabile ca stil cu hs, de nici o culoare ..... cu shogunu nu arunci boblere de 5-7 grame , daca la ea scrie 10 40 .... dar e mai tzepa pe varf , si dai altfel tzeapa la peste ... avantaje si dezavantaje ....

la hs de loomis, tre sa intzepi sanatos, sa intre la lucru a doua treime din blank ...

in fine, am inteles si ce zici tu .....

stii cum e cu betzele astea .... eram acu fo 3 ani pe cornetu, si prindeam bine shalau, cu un clarus 8'6, extra fast cum e el ... si vine un baiat, cu un megabass, nu ami stiu modelul ... baiat simpatic, ne vorbim alea alea ....

si incepe sa prinda si el ... si nu rata mai mult ca mine , desi avea batz de 7'6 si parabolic grav .... doar ca intzepa altfel, si el pescuia la fir, eu la batz ....

dar cu rezultate absolut comparabile, desi sculele nu puteai fi mai diferite .....

deci pana mea ....

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 09 Feb 2011, 13:54

toni f scrie:stiu shogunele , adi, alea ie betze de mort manie ... rangi :)

nu sunt comparabile ca stil cu hs, de nici o culoare ..... cu shogunu nu arunci boblere de 5-7 grame , daca la ea scrie 10 40 .... dar e mai tzepa pe varf , si dai altfel tzeapa la peste ... avantaje si dezavantaje ....

la hs de loomis, tre sa intzepi sanatos, sa intre la lucru a doua treime din blank ...

in fine, am inteles si ce zici tu .....

stii cum e cu betzele astea .... eram acu fo 3 ani pe cornetu, si prindeam bine shalau, cu un clarus 8'6, extra fast cum e el ... si vine un baiat, cu un megabass, nu ami stiu modelul ... baiat simpatic, ne vorbim alea alea ....

si incepe sa prinda si el ... si nu rata mai mult ca mine , desi avea batz de 7'6 si parabolic grav .... doar ca intzepa altfel, si el pescuia la fir, eu la batz ....

dar cu rezultate absolut comparabile, desi sculele nu puteai fi mai diferite .....

deci pana mea ....
incheietura domle!fracturata sau nu....dar e! :lol: :lol: :lol:
e absolut normal cand iti iei scule dupa mana!mai nasol e cand iti faci mana dupa scule! :lol:
sunt destui care pescuiesc la salau cu lansete cel mult moderate-fast.si deaia prind foarte bine
uita-te de exemplu la pikeman,care rade de mine cu lanseta mea "ciudata".....ca scrie pe ea altceva decat pesti!
extraordinar.......adevaru e ca si el prinde accidental somn,salau,avat si stiuca...da dupa astia numa cand nu mananca salmonu si steelheadu! :twisted: :lol:

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 09 Feb 2011, 14:26

hai ma, zi-le la toti cu ce pescui, la ce ii dedicata bota aia , si retrage-te in glorie :lol: :lol: :lol:

poate la avat sa fie buna :lol: :lol:

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 09 Feb 2011, 14:30

prea fast pt avat.de unde si partida aia "de neuitat" de azi vara.plus ca la inelele alea poti uita de mono.si cu textil nu mai dau ever la avat viteza!
e perfecta pt liplessuri si jiguri pana in 14-17g.tie nu iti place ca e mai usoara,mai senzitiva si mai buna lansatoare decat shukaru tau! :lol:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 09 Feb 2011, 14:47

pikeman scrie:hai ma, zi-le la toti cu ce pescui, la ce ii dedicata bota aia , si retrage-te in glorie :lol: :lol:
zi-ne frate, ca doar n-ai furat-o ! ce-i rusine ? daca tu te impaci bine cu ea ... :)

Scrie răspuns