suzuki versus mercury
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
suzuki versus mercury
Vreau sa iau un motor in 4 timpi de 9,9 HP(pt o barca laguna minor de 4,1 m).Ce sa aleg intre Suzuki si Mercury ?
-
- veteran
Am avut un Mercury de 9,9 si am fost tare multzumit de el ar la 4,1m cred ca 15Hp ar mere mai bine...adica daca vrei sa te misti repede.E am un Linder de 4m si singur prindeam cam 32-38km/h(depinde de curent,vant, valuri) insa daca mai urca 1-2 pers + bagaje viteza scadea pana la 11km/ ora, ceea ce inseamna ca tre' sa pleci mai devreme spre ponton. 

Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
WSB CLUB
Cine zice ca nu suporta 15 cai?!...caci la "puterea recomandata" producatorul zica ca se recomanda pana in max. 15 cai: http://www.ambarcatiuni.ro/page?page=it ... 1&itemid=6feugen scrie:Laguna minor nu suporta motor de 15cp. Eu am folosit-o cu un motor Tomos de 4,9cp si era super cu barca incarcata. La 9,9cp gliseaza fara probleme cu 2 persoane si bagaje.
WSB CLUB
WSB CLUB
De glisat gliseaza sigur, insa nu glisajul e totul.Depinde cat de repede vrei sa te deplasezi....tzi-am explicat ce inseamna sa pui cateva bagaje si sa te mai urci cu cineva la bord.Daca nu te deranjazaq sa mergi mai incet, e O.K.Pike scrie:Adelin, barca incarcata cu doua persoane si bagaje gliseaza cu motorul de 9,9HP ?Cam ce consum avea pe ora ?Acum ce motor folosesti ?
Mercury de 9,9 lua cam 2l la ora si acum am un model de 2008 de 20HP tot Mercury care ia cam 3l.
WSB CLUB
WSB CLUB
Am vazut si eu acum chestia cu 15cp. Ai dreptate! In urma cu ceva ani nu sporta decat 12cp in 2T. Realitatea este ca oglinda era foarte slaba, de fapt toata barca era slaba rau. Intre timp or mai fi intarit oglinda barcii...Adelin scrie:Cine zice ca nu suporta 15 cai?!...caci la "puterea recomandata" producatorul zica ca se recomanda pana in max. 15 cai: http://www.ambarcatiuni.ro/page?page=it ... 1&itemid=6feugen scrie:Laguna minor nu suporta motor de 15cp. Eu am folosit-o cu un motor Tomos de 4,9cp si era super cu barca incarcata. La 9,9cp gliseaza fara probleme cu 2 persoane si bagaje.
Re: suzuki versus mercury
Daca iei Mercury o sa fie de fap TohatsuPike scrie:Vreau sa iau un motor in 4 timpi de 9,9 HP(pt o barca laguna minor de 4,1 m).Ce sa aleg intre Suzuki si Mercury ?
Daca iei Suzuki o sa fie identic cu Johnson/Evinrude
Amandoua sunt motoare bune, dar daca preferi Mercury, eu mi-as lua Tohatsu/Nissan pt ca e acelasi motor su nu vreau sa platesc firma.