Din cat am certetat eu problema, posibile explicatii ale diferentei de pret intre Honda (ce m-a tentat) si Suzuki ar urmatoarele:Poppy scrie: Care este recomandarea/parerea voastra tinand cont de cele de mai sus si de faptul ca preturile in Romania la motoarele de 15 CP (TVA inclus) sunt urmatoarele:
- Honda, 3.078 �;
- Yamaha, 2.897 �;
- Tohatsu, 2.832 �;
- Suzuki, 2.337 �;
- Mercury, 1.949 �.
Producatorii nu prea se obosesc sa faca cu totul alte motoare pentru 10 cp, 15 cp si 20 cp. Sa fim seriosi, diferentele intre puterile astea "consecutive" apar mai mult pe considerente de impozitare sau restrictii impuse prin diverse tari decat din constructia motorului. Asa ca:
La Yamaha, de exemplu, motorul de 15 cp este la fel ca si cel de 20 cp, numai ca are, cred, un fel de limitare in carburator. Stiu ca am cautat si au exact aceeasi greutate. Cu alte cuvinte, la banii aia cumperi un motor de 20 de cp. Cred ca orice mecanic care si-a bagat nasul intr-un motor din asta stie sa ti-l duca la 20, fara sa il strice.
La Suzuki, motorul de 15 cp e la fel cu cel de 9,9 cp. Sau invers

Cred ca doar o limitare in carburator face diferenta. Am cercetat putin si, cu mintea mea (nu prea tehnica), am ajuns la concluzia asta pt ca au aceeasi greutate si difera doar turatia maxima la care poate lucra.
La Mercury nu am studiat pb.
Honda stiu ca are in plus fata de celelalte cel putin trim-ul electric. Poate fi util, daca nu te incadrezi in categoria care poate cara lada de bere de unul singur

Serios vb, in conditiile in care mie, la Suzuki, mi-a sarit ceva din clema aia care il blocheaza atunci cand dai in reverse si tre sa il tin cu mana sa nu salte, evident e mai usor cu trim-ul electric. Pe de alta parte, daca s-o strica cilindrul ala hidraulic, habar nu am daca o mai fi vreun service prin Ro sa ti-l repare (si cu ce costuri). Clema aia de la Suzuki cred ca o repar si singur....
Am un Honda de 2,3 cp si a fost o adevarata aventura sa gasesc consumabile pt el. O aventura pe care nu am trait-o pana la capat.

S-ar putea sa gresesc, asa ca astept si alte opinii pe tema asta.