Sunline super pe 6lb,8lb

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

George1985
veteran
veteran

Re: Sunline super pe 6lb,8lb

Mesaj de George1985 » 17 Iul 2013, 08:00

danone scrie:Vreau sa iau si eu 2 role una de 8 si una de 15 culoare verde fluo si nu stiu unde gasesc. Pe abrevis au numai de 15 lbs.
Incearca Pe_apa,se pare ca le aduc pe comanda.

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 28 Iun 2015, 20:46

Daca a folosit cineva super pe-ul 8 braid de 6 sau 8 lb, as avrea sa aud mai multe pareri despre el. Ma intereseaza plusurile si minusurile fata de precedentul model. Multumesc anticipat

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 03 Iul 2015, 19:21

Inca nu le-a folosit nimeni?
Astept in continuare pareri...

albert.C
veteran
veteran

Mesaj de albert.C » 03 Iul 2015, 22:17

de 22 lb am folosit eu..bunicel..

ionut_tr
veteran
veteran

Mesaj de ionut_tr » 03 Iul 2015, 22:46

referitor la grosimea firelor textile,sa nu uitam ca lb. inseamna cam 400 si ceva de grame si nicidecum grosimea in mm. a firului; asadar doua fire de 10 lb. grosime sunt diferite in diametru pt ca sunt diferite ca si calitate,cel mai subtire dintre ele reusind sa reziste la aceiasi greutate ca cel mai gros in diametru;ex: power pro de 10 lb. este mai gros in diametru decat sunline super pe de 10 lb.,sunline castigand la greutatea pe care o poate sustine.adica la 4 kg. si ceva, acelasi lucru il face si power dar pe diametru un pic mai mare .

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 04 Iul 2015, 09:00

ionut_tr scrie:referitor la grosimea firelor textile,sa nu uitam ca lb. inseamna cam 400 si ceva de grame si nicidecum grosimea in mm. a firului; asadar doua fire de 10 lb. grosime sunt diferite in diametru pt ca sunt diferite ca si calitate,cel mai subtire dintre ele reusind sa reziste la aceiasi greutate ca cel mai gros in diametru;ex: power pro de 10 lb. este mai gros in diametru decat sunline super pe de 10 lb.,sunline castigand la greutatea pe care o poate sustine.adica la 4 kg. si ceva, acelasi lucru il face si power dar pe diametru un pic mai mare .
pe pariu ca nu-i cum zici tu? :lol:
Urasc atarnatorii!

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 04 Iul 2015, 09:22

ionut_tr scrie:referitor la grosimea firelor textile,sa nu uitam ca lb. inseamna cam 400 si ceva de grame si nicidecum grosimea in mm. a firului; asadar doua fire de 10 lb. grosime sunt diferite in diametru pt ca sunt diferite ca si calitate,cel mai subtire dintre ele reusind sa reziste la aceiasi greutate ca cel mai gros in diametru;ex: power pro de 10 lb. este mai gros in diametru decat sunline super pe de 10 lb.,sunline castigand la greutatea pe care o poate sustine.adica la 4 kg. si ceva, acelasi lucru il face si power dar pe diametru un pic mai mare .
Daca te iei dupa ce scrie pe hartie, asa e, in practica insa lucrurile stau cu totul altfel.

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 04 Iul 2015, 09:56

De fapt eu nici nu ma mai uit pe marcajul in LB al firelor, ma uit mai degraba la PE. In opinia mea nu este mare diferenta intre firele "japoneze" pe care le gasim pe piata noastra, si chiar daca un 0,8PE (pe care il folosesc cel mai des) e marcat 8LB la unii si 12-16lb la altii,, cam tot acolo e ca rezistenta (nu am folosit pana acum fire impletite in 8, poate acolo e diferit). Exista diferente in sensul ca unele sunt mai rotunde, altele aluneca mai usor prin inele, poate sunt inmuiate in ceva ce le usureaza alunecarea, oricum dupa cateva partide se duce si ai cam acelasi lucru.

In general folosesc 0,8PE care e cca 0,18mm la biban/salau si 1,2PE care e cca 0,22mm la salau/stiuca, am folosit mai multe modele si firme si cam tot pe acolo e. Mai am un 0,6PE pentru UL/L si un 1,5PE pentru MH dar astea le am de ani de zile pe mulinete, nu prea le-am schimbat si comparat deoarece nu prea le-am folosit si ma mai tin cativa ani daca nu putrezesc.

PP de 10lb are grosime si rezistenta aproximativ echivalenta cu un 1,2PE - exemplu avani sea bass pe care e marcat 18lb daca bine tin minte. PP e mai aspru si retine mai multa apa, avani sea bass e mai moale si nu face asa mult zgomot prin inele.

E interesant ca PE-urile par sa reziste destul de bine in timp, nu imbatranesc ca fireline si alte fire fuzionate/teflonate chiar daca nu sunt folosite.

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 04 Iul 2015, 12:18

Eu vroiam sa fac o comparatie intre vechiul super pe si cel impletit in opt, cu plusuri sau minusuri constatate de cate cei care l-au folosit. Ex; vizibilitate, grosime, etc...
Am cel putin 5 sau 6 ani de cand folosesc modelul vechi
Pe masura ce a trecut timpul, mie mi se pare ca firul a slabit in rezistenta(ma refer la fire noi, de aceasi rezistenta/grosime) si de aceea vroiam sa aflu mai multe detalii, dar se pare ca pana la urma o sa le aflu din proprie experienta :D

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 11 Iul 2015, 15:54

Le-am testat astazi. La prima vedere(ochiometric) par mai groase decat modelul vechi, dar asta poate fi si o iluzie optica
Sunt mai rotunde, asta e cert
Zgomot mai redus si alunecare mai buna prin inele
Culoare suficient de vizibila(cel putin pe timp insorit, seara sau pe timp innorat nu le-am testat)
Asta la prima iesire
Ramane de vazut rezistenta in timp

Scrie răspuns