discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
vladone
- junior

Spring scrie:Si eu vreau sa imi achizitionez unul de 6lb. M-a atras si rockfish pe tot de 6 dar nu stiu daca merita diferenta de bani. e aprope dublu. merita sau nu?
eu zic ca merita...il folosesc de vreo 2 sau 3 ani toamna dupa biban si vara/primavara la clean....nu mi a facut vreo peruca...e foarte reziistent la rasuciri multiple...in sensul ca ramane rotund, nu se desfac fibrele intre ele...nu se decoloreaza excesiv.,..si chiar daca uscat e mai sters cand se uda devine din nou un protocaliu f vizibil....are rezistentala nod f ok...chiar si la dintii marlelor de 300-700 grrezista, mai intrau accidental cand dadeam dupa biban pe praguri. candpescuiam la pontoane faceam lanseuri scurte de5 7 m si fmulte....era destula marfa acolo si/sau nu nimeream sub ponton si iar mulinam si am constatat ca bucata asta defir supusa la asa frecus n-avea nici o treaba....uneori marfa mai mare mai freca firu de piloni pana o dadeam afara...dar firu tinea in continuare si alti pesti....am avut si rupturi nu zic....proaabil scoici , cuie etc.
merita! e dublu ca pret dar e altceva...
-
Spring
- veteran

multumesc maestre. sambata il cumpar si duminica scrieu ewview. sper sa se inteleaga bine cu salaii.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!
-
liviu68
- senior

Momentan Sunline super PE de 10 lb pare sa epuizat din magazine. Nici de 8 lb n-am mai vazut recent.
Poate cineva sa-mi indice un fir care sa se apropie bine de caracteristicile lui Super PE de 10 lb?
Bineinteles un fir pe care sa-l pot cumpara din magazine noastre pana apare urmatoarea transa de PE.
Multumesc.
-
dumi_id
- veteran

-
Varivas avani sea bass

-
cristian.ene
- veteran

Confirm calitatile superioare ale firului Varivas Sea Bass care este un entry level in zona firelor premium. Diferenta de pret fata de Sunline PE este jsutificata .
Conteaza mult in ce conditi pescuiesti cand alegi un fir cu diametru mic si sensibil la abraziune dar care asigura un pescuit performant de finete sau fire cu diametru mai mare , mai rigide si implicit cu peformante mai slabe in ce priveste distanta de lansare(PP / Sufix Performance Braid) sau alegerea unui fir diametru mai mare dar rezistenta supioriara in conditii dure de pescuit
-
tali
- veteran

-
Varivas High Grade PE este chiar mai ok decat super pe si e la ceeasi bani
-
arapaima
- senior

liviu68 scrie:Momentan Sunline super PE de 10 lb pare sa epuizat din magazine. Nici de 8 lb n-am mai vazut recent.
Poate cineva sa-mi indice un fir care sa se apropie bine de caracteristicile lui Super PE de 10 lb?
Bineinteles un fir pe care sa-l pot cumpara din magazine noastre pana apare urmatoarea transa de PE.
Multumesc.
Salut,
Sunline Super PE este disponibil in varianta de culoare Light Green si rezistenta 6, 8 si 10lb in magazinul b.i.g.f.i.s.h.ro din Bucuresti la pret super ok.
-
liviu68
- senior

Am pipait astazi Super PE de 15 lb si Power Strike de 4 lb.
Super PE de 15 lb nu mi s-a parut mult mai gros decat cel de 10 lb, dar oricum mai subtire decat Power pro de 10 lb ptr exemplu, si este deasemenea matasos.
Si Power Strike de 4 lb imi pare ok, stiu ca se mai umfla dupa ce este folosit.
Cred că am sa trec pe Super PE de 15 lb ptr o perioada, pana acum am tocat 3 role de 10 lb si m-am impacat cu el.
-
MatrixVR5
- veteran

-
liviu68 scrie:Am pipait astazi Super PE de 15 lb si Power Strike de 4 lb.
Super PE de 15 lb nu mi s-a parut mult mai gros decat cel de 10 lb, dar oricum mai subtire decat Power pro de 10 lb ptr exemplu, si este deasemenea matasos.
Cred că am sa trec pe Super PE de 15 lb ptr o perioada, pana acum am tocat 3 role de 10 lb si m-am impacat cu el.
Ai grija de unde il cumperi ca sunt firme care le aduc de la Mama lor din Japonia si firme care le aduc din Ucraina

FISHING IS LIFE.
The rest just details!
-
arapaima
- senior

MatrixVR5 scrie:liviu68 scrie:Am pipait astazi Super PE de 15 lb si Power Strike de 4 lb.
Ai grija de unde il cumperi ca sunt firme care le aduc de la Mama lor din Japonia si firme care le aduc din Ucraina

Mare dreptate ai...
Asa am patit eu cu niste TN-uri. Credeam ca sunt japoneze de la mama lor si cand colo erau aduse din state...