stiuca...struna?sau nu....

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 12 Noi 2008, 18:12

Tristian scrie: Strunele din titan, impletite, sunt foarte suple si puternice si le recomand desi sunt scumpe al naibi, cel putin comparativ cu restul strunelor.
Tristian,
Spune-mi si mie te rog, unde pot gasi strune din titan?
Mersi, numa' bine!

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 12 Noi 2008, 20:25

si eu caut strune bune,dar inca nu am gasit.
ceva recomadari??
siteuri de afara??
as vrea sa am si fir,sa le pot face au cat de lungi vreu si cum vreau. :!:

mertec
utilizator nou
utilizator nou

a

Mesaj de mertec » 13 Noi 2008, 00:33

crystianoo scrie:De mai putin de 1 an m-a apucat si pe mine sindromul rapitor,am ajuns la concluzia ca un atac brutal al unei stiuci sau al oricarui tip de rapitor intr-o ustensila de pescuit fina cum sunt cele de rapitor provoaca mai multa adrenalina decat galagia unui senzor de pescuit la crap,citeam zilele trecute un articol despre rapitori aparut in revista Info Pescar despre o firma importanta in productia de naluci si anume de Salmo,Salmo prin cel care testeaza toate nalucile lor(nu i-am retinut numele)spunea ca pescuitul la rapitori cu struna taie din miscarea naluci cu pana la 45% in funcie de pescar,deci proportia poate fi si mai mare daca pescuiste un incepator,tot ei spuneau ca in cele mai multe atacuri un rapitor nu inchite naluca ci doar o proportie de 2-3% majoritatea atacurilor fiind din lateral si nu din spate,astfel riscul de "taiere" este foarte mic,am prins anul asta cea mai mare stiuca a mea de 4,2 kg la twister de 8 cm cu jig de 8 grame si abia,abia era intepata in buza,am gasit zilele trecute la un magazin o struna fabricate de Rapala dintr-un monofilament foarte gros 0.80,acum vine si intrebarea mea:daca am folosi un fir textil de calitate de sa zicem 0.40,0.50 stiuca ar mai taia?pt ca ma gandesc ca firul textil are mai mare,obilitate decat monofilamentul de 0.80,sau sa numai folosim struna deloc?stiu ca sunt multi aceia care s-au luptat mereu cu acesta dilema si as vrea sa stiu la ce rezultat au ajuns...rog si pe cei specializati in asa ceva sa ne ajute si pe noi cu vateva sfaturi...

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 13 Noi 2008, 07:18

Struna aproape tot timpul cand caut stiuka.

Sunt niste role cu 5 sau 10m de fir impletit (otel +textil) foarte maleabil, se poate face nod aproape ca la un mono si poti sa le faci cat vrei de lungi. Cannele , Technipeche
S'altare și bunăstare !

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 13 Noi 2008, 09:23

taicanoe scrie: Sunt niste role cu 5 sau 10m de fir impletit (otel +textil) foarte maleabil, se poate face nod aproape ca la un mono si poti sa le faci cat vrei de lungi. Cannele , Technipeche
Se pare ca problema strunelor este una reala:
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... c&start=10

Va rog (inclusiv pe Tristian ) sa ne spuneti unde le gasim.

La mine nu a fost cazul ( inca !) dar ma gindesc ca o struna lunga si oteloasa poate sa evite incilcirea multifilamentului.

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 13 Noi 2008, 11:09

Pentru strune de Titan incercati aici : www.abrevis.ro

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 13 Noi 2008, 11:23

Scuze ca n-am apucat sa raspund prompt, sursa data in link de rosu r. e buna, sunt made in canada, gasesti de 30 lb care e suficient zic eu, 23 si 30 cm, cred ca sunt si de 40 sau 45 dar eu le consider inutile chiar deranjante la lansete de 6-7'. Firele care se vand la metru au calitate buna dar am rezerve vis-a-vis de innodatul sau capsatul mand-made... ma rog, poate reusiti o lucratura de calitate dar in cazul asta prefer sa nu merg pe mana mea :)
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 13 Noi 2008, 11:32

Strunele sunt cam asa : 23 , 30 , 46 si 61 de cm !

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 13 Noi 2008, 11:33

Problema cu incalcitul cred ca se rezolva din mulineta sau din nefolosirea rotativelor mai ales la stiuca... sunt multe naluci mai bune. Strunele de care vorbesc sunt calitate net superioara volframurilor si chevlarelor de la noi din comert, ce mai folosesc cu succes sunt strunele de la Mustad, alea moi de culoare verde-maroniu, nu stiu exact acum ce denumire au dar nu sunt multe variante. Mai sunt si negre imbracate in material plastic dar nu-s aceeasi treaba... De ceva vreme acord mare atentie strunelor si firelor in mod special, ca sa pescuiesc linistit si sa si protejez colectia de voblere si putinele stiuci care mai exista. La fire, daca vrea cineva sa intrebe si asta, recomand cu tarie Stren Super Braid, textura, rezistenta la abraziune si putere in test (inclusiv facute de mine) excelente!
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 13 Noi 2008, 11:50

Tristian scrie: nefolosirea rotativelor mai ales la stiuca...
Profit: ce mulineta cu tambur rotativ imi recomanzi pentru PENN milenium 198 cm, 50 - 140 gr
Voi incerca stiuca ( si somnul ) cu voblere grele.

Am auzit povesti ca mulineta cu tambur rotativ se foloseste bine dupa ce ai incilcit citeva role de fir multifilament. Este adevarat ?

Scrie răspuns