spuma poliuretanica

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 07 Mai 2005, 14:55

Asta e si ideea, k sa pluteasca! Si pt facutul voblerelor repet nu se foloseste spuma tip spray!
Se folosesc cele bicomponente care se intaresc la diferite densitati. Cautati si voi pe situri k se gaseste informatie in privinta asta cat vreti, doar sa aveti interesu. S-a mai discutat ff mult pe tema constructiei voblerelor si pe acest forum. Si despre barbete si despre tot, si s-a mai discutat si pe www.aventurilapescuit.ro.
Daca vreti documentatie mai puteti intra si pe www.lurebuilding.nl si acolo dc cautati pe forum mai gasiti si alte linkuri catre tot ce va intereseaza

redkid
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de redkid » 07 Mai 2005, 16:07

Nu stiu inca... urmeaza sa vad :D

redkid
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de redkid » 07 Mai 2005, 16:10

Andrei:
Tu ai folosit acea spuma ??? de unde ai facut rost de asa ceva???

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 07 Mai 2005, 17:21

Nu am folosit inca! La noi nu se prea gaseste. Urmeaza sa folosesc cand o sa am timp. Un prieten a facut rost, da kiar nush de unde a facut rost. Nu e kiar k si aia pe care o folosesc cei de la salmo, e un pic mai light, da e satisfacatoare. Inca n-am avut timp sa-mi fac o matritza, da o sa-mi fac dupa sesiune k atunci o sa am timp bereket, si o sa va arat ceva voblere din spuma. Mai sunt cateva facute in graba la albume, dc vreti sa mai vedeti ceva voblerai. Acu am mai facut cateva, da nu le pozez, k aparatu asta pe care-l am e de super kkt si fac voblerele sa para tre nasoale, pe cand ele in realitate arata mult mai bine.

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 08 Iun 2005, 11:18

Andrei scrie:Nu am folosit inca! La noi nu se prea gaseste. Urmeaza sa folosesc cand o sa am timp. Un prieten a facut rost, da kiar nush de unde a facut rost. Nu e kiar k si aia pe care o folosesc cei de la salmo, e un pic mai light, da e satisfacatoare. Inca n-am avut timp sa-mi fac o matritza, da o sa-mi fac dupa sesiune k atunci o sa am timp bereket, si o sa va arat ceva voblere din spuma.
.
Sunt si eu curios cum o sa arate voblerele tale facute din spuma.
La cate voblere am pierdut in primavara asta ma gandesc sincer sa incerc sa imit si eu cateva din spuma.
Poate mi le arati cand trec prin Arad. :)
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 08 Iun 2005, 11:20

Va anuntz eu cand o sa apuc sa fac asa ceva!

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 09 Iun 2005, 08:36

Andrei scrie: Inca n-am avut timp sa-mi fac o matritza
salut andrei... zici ca vrei sa torni spuma in niste matrite??
nush exact de ce spuma vorbesti, zici ca e diferita de cea poliuretanica in spray , aia stiu ca e foarte usor de modelat si nu-ti trebuie matrita, asta de care zici tu nu stiu.....kiar m-ar interesa si pe mine nishte spuma de care vorbesti tu.....apropos de unde a gasit prietenul tau asa ceva.. :roll:
ma intereseaza pt ca si eu fac voblere 8) ...si as vrea sa vad cum ies si din spuma, ca nu am incercat...

fir intins Andrei, si bafta in sesiune... :wink:

weed43
junior
junior

Mesaj de weed43 » 06 Sep 2009, 20:45

pun si eu o intrebare de neavizat: a incercat cineva sa faca un vobler din polistiren extrudat? ma gandesc ca e usor de modelat si destul de rezistent fata de cel obisnuit.
"Cum vezi relatia dintre cetatean si stat?/ Ca concubinajul dintre cuur si caccat"

romica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de romica » 06 Sep 2009, 21:18

eu le-as face folosind tehnologia barcilor de fibra. matrita se acopera cu ceara apoi se da cu o vopsea speciala (gelcoat) care are si rolul de protectie impotriva apei, iar apoi se injecteaza spuma. cand iese din matrita ar iesi gata vopsita cu culoarea de baza.

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 06 Sep 2009, 21:29

sa stiti ca spuma la sprey nu e chiar asa moale cum pare, ea e moale pt ca de obicei sa lasa la uscat libera si ea isi mareste volumul cum are chef, ideea de voblere cu matrita e f ok, ca experiment incercati sa umplecti o sticluta de esenta de rom cu spuma (sticla de sticla, nu de plactic), se umple sticluta pana la refuz apoi se puna capacul, se lasa la uscat aprox 24 de ore, dupa care se lasa iar la uscat cam inca o zi-2. o sa vedeti ca forma de spuna este f compacta, este destul de vrea comparatie cu aceeasi spuma la acelasi volum uscata liber, si are si o suprafata f lucioasa ca urmara a porozitatii f mici a sticlei. e bine ca inainte de umplere sa ungeti sticla cu ulei, nu conteaza de care, merge si bunica. spor la lucru, veti fi surprinsi de rezultate, iar asta e varianta cea mai de compromis si la indemana oricui

si ca sa vedeti ca se poarta ideea de "vobler" turnat, iata si un exemplu
http://www.youtube.com/watch?v=FOpUy4GJ ... re=related , doar ca se folosesc alte materiale, interesante de alfel, pe care noi romanii bineinteles ca nu prea le gasim oriunde
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

Scrie răspuns