spuma poliuretanica

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

horiavd
senior
senior

Mesaj de horiavd » 03 Mai 2005, 15:47

Sorin scrie:Voblerele Salmo de ex, sunt facute din astfel de spuma poliuretanica si au o super calitate si finisaj
Iar tipul de vobler( sinking sau floating ) ei il obtin tocmai prin controlul densitatii materialului.
o alta calitate a lor e ca muscaturile stiucilor nu lasa urme ca pe cele de balsa ....
Acu' nu stiu daca sunt mai bune decat cele de balsa , dar cert e ca nici rele nu sunt
:roll:
Mai spune ca ne place....

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 03 Mai 2005, 16:01

:?:
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

horiavd
senior
senior

Mesaj de horiavd » 04 Mai 2005, 11:20

Ai inceput sa spui ceva de controlul densitatii spumei poliuretanice....Asta-i o chestie destul de greu de realizat...proportia celor doua componente ca sa obtii o anumita densitate....? Asta-i buba!
Din cate am citit si auzit spuma asta isi mareste volumul de cca 120 de ori, deci la injectare tre sa fi atent la chestia asta, ca de nu da pe afara din matrita....sau poti controla marirea volumului tot prin proportia celor doua componente? Sau o lasi sa "creasca" si apoi o injectezi, inainte de a apuca sa se intareasca?

horiavd
senior
senior

Mesaj de horiavd » 04 Mai 2005, 11:23

redkid scrie:Da... odata ce ai inceput un tub de spuma... de cate ori poti sa il folosesti?? Adica .. pentru cat timp??nu se usca spuma pe tubul acela??
Eu am numai o singura matrita si nu stiu inca ce sa bag in ea :?:
Fa incercari cu spuma si vezi ce iese....Sunt curios..

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 04 Mai 2005, 12:09

Am inteles.
N stiu modalitatile prin care cei de la Salmo realzeaza acest control al densitatii, insa se pare ca o fac foarte bine .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 04 Mai 2005, 15:23

redkid scrie:Da... odata ce ai inceput un tub de spuma... de cate ori poti sa il folosesti?? Adica .. pentru cat timp??nu se usca spuma pe tubul acela??
Eu am numai o singura matrita si nu stiu inca ce sa bag in ea :?:
Eu am folosit acelasi tub de mai multe ori,pana l-am golit.Toata chestia este ca dupa fiecare folosire sa-i dai un spray in gol(adica cu paiul in sus),cu gaz,doar.Astfel se curata tot sistemul de evacuare de spuma si se va putea folosi si data viitoare. :idea:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 06 Mai 2005, 08:16

Cei de la salmo folosesc spume bicomponente! Aceste spume se gasesc in comertz la diferite densitati dupa ce se intaresc. In principal erau folosite la platforme acvatice si alte kestii de-astea. Acu au ajuns sa fie folosote si de producatorii de voblere.
In salmo nu intra dintii de stiuca, da nu din cauza spumei folosite, ci din cauza a ce du ei pe exterior, pt k dc ar fi de proasta calitate oricum ar strapunge vopseaua(stratul exterior).
Spuma asta spray sunt de parere k nu e buna de nimica, da dacfa aveti rezultate bune cu asa ceva sa-mi spuneti si mie. La asta oricum nu poti controla densitatea, si pe deasupra matritza de voblere tre sa aiva o mica gaura(pt "aerisire"), k altfel nu ti se face spuma cum tre sa se faca.
Matritza tre data cu un "release", k altfel se infiltreaza spuma in porii matritei si nu mai faci nimica:). Se poate da si cu un strat subtire de poudra de talc, si atunci ai si primul strat pe vobler si mai e si alb pe deasupra, numa bun de vopsit.

nelu_g44
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de nelu_g44 » 07 Mai 2005, 11:54

Sunt si eu interesat de confectionarea propriilor voblere.
Vrea cineva sa ma ajute cu informatii (confectionarea matritei, materiale utilizate, echilibrare, etc)?

redkid
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de redkid » 07 Mai 2005, 12:04

Eu am inceput cu cele din lemn.Iti propun sa incepi si tu asa ... din lemn de tei sau orice lemn moale,sarma dentara si barbete din sticle de plastic( cea mai buna sursa,din pacate sunt chiar raurile :( :( )
Incepe cu niste modele de 5-6 cm pentru a te obisnui...
Faci doua jumatati identice in care scobesti putin locul pt sarma si eventual pt lest(cam in zona abdomenului,desupra ancorei din burta)
Cred ca asta e cea mai simpla metoda... cu echilibratul si dimensiunea barbetei nu prea exista o regula stricta,asa ca mai bine imita un model pe care il ai in fata
Poate mai tarziu poti sa iti faci si matrite si sa le torni astfel... eu deocamdata nu am turnat nici unul desi am matrita... VA URMA!!!
Succes!!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 07 Mai 2005, 13:21

Nu va dernjeaza ca in spuma apar si goluri de aer?
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Scrie răspuns