spinner incepator
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Am dat si eu mult timp la clean/avat cu textil si leader mono dar am renuntat. Motivul este ca am scapat multi pesti in mal deoarece erau intepati usor, de multe ori doar cu un brat de la ancora in pielita.
La un moment dat am inceput sa folosesc lansete de fibra de sticla cu textil si era mai bine, in cele din urma am renuntat si la asta pentru ca lanseta era prea moale cand dadeam in curent si am pus un mono pe o lanseta de carbon mai moderata. De cand dau asa nu pot sa zic nu simt naluca, iar in ce priveste capturile nu sunt mai multe sau mai putine dar ce am prins era intepat mai bine.
La un moment dat am inceput sa folosesc lansete de fibra de sticla cu textil si era mai bine, in cele din urma am renuntat si la asta pentru ca lanseta era prea moale cand dadeam in curent si am pus un mono pe o lanseta de carbon mai moderata. De cand dau asa nu pot sa zic nu simt naluca, iar in ce priveste capturile nu sunt mai multe sau mai putine dar ce am prins era intepat mai bine.
tavi,am spus ca nu am avut nici un rateu,nu ca am si prins f multTavi scrie:Chiar nici un rateu? Inseamna ca nu faci bine ceva...pescuiesc exclusiv cu textil,dar la avat si clean pun si leder de flurocarbon PLine.
nu am avut nici un rateu,tot ce a dat il naluca,s-a agatat

Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
sfatulrile care le dau, le dau dupa ce pun in practica idei, daca acestea dau rezultate bune le repet, daca nu , nu ... eu i-am zis omului cum sta treaba cu avatii din zona in care pescuiesc eu. daca tu ai alte pareri sau "preconceptii" esti liber sa ti le exerciti , ideea e sa nu critici spusele altora pana nu le pui in practica... daca tu crezi ca un lucru nu e bun numai pt ca nu l-ai incercat, si asa crezi tu, nu inseamna ca chiar nu e bun... eu am pescuit si cu textil la avat destul timp si am observat ca ratez f multi (si nu numai eu) , am schimbat textilul cu un mono (restul echipamentului ramanand neschimbat) si am trecut de la o medie de 3-4 ratari pe partida la zero ratari pe partida. in cazu asta nu e prea greu sa tragi o concluzie evidenta si sa iei o decizie benefica.Dragos Cretu scrie:Faza aia cu avatul care simte rezistenta si-i da drumul m-a dat gata, pe bune, imi si imaginez cum vine avatul tacticos, ia voblerul cu aripioara si trage un pic de el sa vada daca tine ceva, dup`aia il ia in gura...ma rog.
Si eu dau exclusiv cu textil la orice si am numai bete fast, chiar si la stiuca cu lingura sau crank-uri, urasc preconceptiile astea cu bete moderate...monofilament....forfacul de 22 de cm...forfacul...ah si Effzet 18...in nici un caz.
La sfarsitul zilei,...e chestie de preferintele noastre nu ale pestelui.
numa bine si sarbatori fericite la toata lumea !!!
Banuiesc ca in anu care vine o sa se bage mai multi in pescuitu de suprafata , asa o sa aveti ocazia sa vedeti de cite ori se ridica pesti sau vin dupa naluca fara sa o atinga , de cite ori se intimpla sa misti si 10 pesti fara ca unu din ei sa atace decisiv , sau cum exista zile cind se ridica doi , dar o fac bine . Poti sa tot schimbi fire si leadere ca nebunu dupa aia , singuru lucru observat ii ca folosind mono ridici mai putini pesti , nu poti obtine efectu care-l poti obtine cu textil . Avantaju ii ca totu ii pe fata , la vedere . Ma gindesc ca nici sub apa nu sta treaba mult diferit , is multi pesti care vin dupa naluca , putini care pun botu , cel putin pe suprafata poti lua masuri , chiar daca nu simti nimic in bat insa vezi pestele , si masurile astea inseamna o lucratura din bat a nalucii , ori cu mono ii ca si cum ai incerca frine milimetrice cu tractoru, io is convins ca am scapat pesti din cauza textilului , insa is la fel de convins ca prindeam mai putini folosind doar mono .
Fir Intins!!!
Fir Intins!!!
Auzi la el "asa de incintat sint " , vocabular de muiere ce face reclama la detergenti hahaha!!!ovidiu scrie:....asa de incantat sunt de el, din mai multe motive,
Mi se pare mie , sau Power pro de 15 lb ii mai gros decit Tuf Line de 20 lb ? Am legat bucle Bimini si dupa aia am unit firele cu un Uni-to-Uni . S-a rupt Tuf-Line de 20 , da ala stiam ca nu tine atita .
Fir Intins!!!
Eu folosesc textil Sufix performance braid 20lb(9,1kg) aprox.0,18mm si-ti pot spune ca am prins si clean si stiuca si salau dar si avat.Iar intitdeauna am in capat struna.Nu a vomitat nici un peste din cauza asta,nici avatul si nici cleanul.Si sa stii ca am prins,nu ma pling.Au intrat pesti si mici dar si bunicii lor.Pescuitul depinde de ei si prea putin de noi.
-
- utilizator nou