spinner incepator
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- Petru B.GD.N
- senior
m-am referit la atacuri ratate.
Stiu ca textilul la avat nu este optiunea potrivita, dar compenseaza cat de cat cu actiunea batului. Folosesc textil la avat pt ca am avut "trista placere" sa am in decurs de mai putin de 10 min. trei atacuri din partea somnilor avand mono de 0,22. La primul atac mi-a luat fir circa 70 m (nu aveam ce sa ii fac, pur si simplu cred ca nu simtea ca are vobler in gura) si apoi sa dezgatat, recuperez, imi aprind o tigare si lansez in acelasi loc, iar lovitura, iar fir luat vreo 10-15 m, iar sa dezgatat, iar injur recuperand voblerul, iar arunc in acelasi loc, iar "lovitura de maestru", iar 15-20 m de mono luati cu o furie extraordinara de ziceam ca imi bubuie mulineta ... iar o iau in mana.
Mi-am pus textil cu gandul ca dc imi mai intra vre-un somn nu ma mai prinde cu garda jos. Bineinteles ca somn nu a mai intrat in schimb am agatat (fara intentie) un ... novac !!! (5,5kg) de sub inotatoarea dorsala pe care l-am strunit perfect cu textilul.
Stiu ca textilul la avat nu este optiunea potrivita, dar compenseaza cat de cat cu actiunea batului. Folosesc textil la avat pt ca am avut "trista placere" sa am in decurs de mai putin de 10 min. trei atacuri din partea somnilor avand mono de 0,22. La primul atac mi-a luat fir circa 70 m (nu aveam ce sa ii fac, pur si simplu cred ca nu simtea ca are vobler in gura) si apoi sa dezgatat, recuperez, imi aprind o tigare si lansez in acelasi loc, iar lovitura, iar fir luat vreo 10-15 m, iar sa dezgatat, iar injur recuperand voblerul, iar arunc in acelasi loc, iar "lovitura de maestru", iar 15-20 m de mono luati cu o furie extraordinara de ziceam ca imi bubuie mulineta ... iar o iau in mana.
Mi-am pus textil cu gandul ca dc imi mai intra vre-un somn nu ma mai prinde cu garda jos. Bineinteles ca somn nu a mai intrat in schimb am agatat (fara intentie) un ... novac !!! (5,5kg) de sub inotatoarea dorsala pe care l-am strunit perfect cu textilul.
Sector 4, contingent SUD, aria Periferie, Made in B.RC.NI.
- Petru B.GD.N
- senior

ps: bun ca nu ai cerut drepturi de autor!!!

ca sa nu fiu doar offtopic:
anul asta am ratat multi avati.. si totusi am si prins destui folosind doar textil( tuff si power pro). totusi , eu sunt incepator si cand foloseam doar mono rata ratarilor era mult mai mica. inca nu stiu excat daca textilul e de vina sau nu. deci eu zic ca ar trebui sa incerci cu ambele variante, mai ales daca iti permite si natura( putine agataturi, putini somni

- Dragos Cretu
- senior
Faza aia cu avatul care simte rezistenta si-i da drumul m-a dat gata, pe bune, imi si imaginez cum vine avatul tacticos, ia voblerul cu aripioara si trage un pic de el sa vada daca tine ceva, dup`aia il ia in gura...ma rog.
Si eu dau exclusiv cu textil la orice si am numai bete fast, chiar si la stiuca cu lingura sau crank-uri, urasc preconceptiile astea cu bete moderate...monofilament....forfacul de 22 de cm...forfacul...ah si Effzet 18...in nici un caz.
La sfarsitul zilei,...e chestie de preferintele noastre nu ale pestelui.
Si eu dau exclusiv cu textil la orice si am numai bete fast, chiar si la stiuca cu lingura sau crank-uri, urasc preconceptiile astea cu bete moderate...monofilament....forfacul de 22 de cm...forfacul...ah si Effzet 18...in nici un caz.
La sfarsitul zilei,...e chestie de preferintele noastre nu ale pestelui.
pescuiesc exclusiv cu textil,dar la avat si clean pun si leder de flurocarbon PLine.
nu am avut nici un rateu,tot ce a dat il naluca,s-a agatat
betele folosite - St.Croix Wild river H - fast si St.Croix Premier ML
totusi,pt iarna as folosi mai degraba ceva dedicat ,adica un PP Ice sau un mono.
textil folosit - PP de 5 si 10lb si TufLine de 15lb
am incercat pescuitul si cu mono,dar.........parca nu simt naluca ,parca imi pierd toate simturile,deci,nu e pt mine

betele folosite - St.Croix Wild river H - fast si St.Croix Premier ML
totusi,pt iarna as folosi mai degraba ceva dedicat ,adica un PP Ice sau un mono.
textil folosit - PP de 5 si 10lb si TufLine de 15lb
am incercat pescuitul si cu mono,dar.........parca nu simt naluca ,parca imi pierd toate simturile,deci,nu e pt mine

Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
-
- utilizator nou
baieti aveti dreptate. M-am hotarat, iau un mono pe un tambur si un textil pe celalalt, din tipurile descrise de voi. Sper sa mearga ambele la combo-ul meu, un Beast Master 10-30g si o Daiwa Exceller(sper co ocazia primei de Craciun). Dar ca sa va intreb altceva, pt. stiuca ar trebui niste grosimi mai mari? Sa merg doar pe textil?
mihai,
parerea mea este ca un Power pro de 10lb acopera cu brio gama capturilor de pe la noi.
numai daca ai nororcul sa te loveasca "trenul" ,vei simti nevoia de ceva mai mult,dar........pana atunci eu zic ca PP 10lb e arhisuficient
parerea mea este ca un Power pro de 10lb acopera cu brio gama capturilor de pe la noi.
numai daca ai nororcul sa te loveasca "trenul" ,vei simti nevoia de ceva mai mult,dar........pana atunci eu zic ca PP 10lb e arhisuficient

Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
neagoe mihai scrie:baieti aveti dreptate. M-am hotarat, iau un mono pe un tambur si un textil pe celalalt, din tipurile descrise de voi. Sper sa mearga ambele la combo-ul meu, un Beast Master 10-30g si o Daiwa Exceller(sper co ocazia primei de Craciun). Dar ca sa va intreb altceva, pt. stiuca ar trebui niste grosimi mai mari? Sa merg doar pe textil?
Ai primit recomandari destule si bune pentru fire textile.
Eu dau la stiuca cu mono intre 0,25 - 0,30. Silver Thread e f. bun, 8 sau 10 lb. Poti sa dai la fel de bine si cu textil. Sa nu uiti sa pui struna daca vrei sa prinzi stiuca.
Pentru avat e suficient 6 lb.
Foloseste pe rand textil si mono si vezi care-ti place.
Chiar nici un rateu? Inseamna ca nu faci bine ceva...pescuiesc exclusiv cu textil,dar la avat si clean pun si leder de flurocarbon PLine.