spinner bait " in line "

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

florin1948
veteran
veteran

spinner bait " in line "

Mesaj de florin1948 » 08 Dec 2014, 17:50

Imagine
photo share

Corp turnat, 12 gr. Unde nu este agatatura, paleta se poate inlocui cu o ancora suplimentara.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: spinner bait " in line "

Mesaj de semlecangheorghe » 09 Dec 2014, 06:15

Mai bine cu paleta..sant mai de efect.. :wink:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 09 Dec 2014, 07:30

Gigi, au marele avantaj ca aduna mai putina iarba decat un spinner clasic. De altfel si-au demonstrat eficienta la concursurile din toamna de la Cormoran si Periprava. Mai ramane sa stii sa le si joci...
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 09 Dec 2014, 12:45

Stiu nea Mircea cu ceva asemanator trosneam stiucanele Vladimirescului care erau camuflate in iarba..pe vremea cand mai era asa ceva..

.

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 09 Dec 2014, 17:20

semlecangheorghe scrie:Stiu nea Mircea cu ceva asemanator trosneam stiucanele Vladimirescului care erau camuflate in iarba..pe vremea cand mai era asa ceva..
Adica acuma nu mai este iarba ?

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 09 Dec 2014, 18:12

...da dom'le , aici se vede "hand made" sau "home-made"
...mai apareau intr-un topic niste spinner bait in care "manufacturierul" doar monta niste "subansamble" cumparate din America si avea pretentia lucrului manual...mai ramane sa afirmam ca LEGO apartine de manufactura. :headbash:
...indiferent de materialele folosite sau obiectele realizate , atat timp cat sunt lucrate de / din mana...tot respectu' ! Imagine

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 09 Dec 2014, 18:55

florin1948 scrie:
semlecangheorghe scrie:Stiu nea Mircea cu ceva asemanator trosneam stiucanele Vladimirescului care erau camuflate in iarba..pe vremea cand mai era asa ceva..
Adica acuma nu mai este iarba ?

Nu mai este gram..chel ca-n palma..Ultima iesire se anunta o gherla colosala, iar salvarea o venit de la un spinerbait facut de Mihuta, care mi-a zis ca e pentru''atunci cand sant mofturoase foc''..Lungimea bratelor, in raport cu lestul ,marimea si forma paletelor, si nu in ultimul rand culoarea skirt-ului, arata ca cel care la facut nu a insirat la nimereala o suma de elemente adunate cu magnetul de pe tablia mesei..

In alta ordine de idei, paletica sub burtica a dat rezultate cu naluci fara vibratie, hatanate printre ierburi cu caderi, stopuri bruste pe decolare si alte d-astea...sant convins ca si naluca dumitale poate face treaba buna..cam pe aceleasi coordonate..

.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 09 Dec 2014, 20:13

semlecangheorghe scrie:...un spinerbait facut de Mihuta, care mi-a zis ca e pentru''atunci cand sant mofturoase foc''..Lungimea bratelor, in raport cu lestul ,marimea si forma paletelor, si in ultimul rand culoarea skirt-ului, arata ca cel care la facut a insirat la nimereala o suma de elemente adunate cu magnetul de pe tablia mesei.....
... multumesc "semlecangheorghe" , cred ca despre asta era vorba

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 10 Dec 2014, 07:07

Old Radu... Buah...am scris la repezeala si am gresit ,rectific, deci..

"""
..arata ca cel care la facut NU a insirat la nimereala o suma de elemente adunate cu magnetul de pe tablia mesei.....
Old Radu , daca te referi spinerbait-uri custom vreau sa iti spun ca nu este asa de simplu sa le faci si sa mearga in asa fel incat sa prinda peste.
Nu cred ca munca cuiva care face asemenea naluci trebuie impinsa fortat in derizoriu comparandocu lego..Spun asta fara sa doresc a intra in polemici cu tine pe tema asta.Iata si de ce..

In primul rand cel care face o naluca(indiferent de ce tip este vorba)cred ca trebuie sa stie pentru ce fel de pescuit o face, in ce conditii, si pentru ce pesti.In primul rand cel care face naluca ,trebuie sa cunoasca foarte bine dinamica acesteia..

In cazul spinerbaiturilor, un colac de sarma, un morman de palete ,doi pumni de floace siliconice, plus o galetuza de alte bilutze, ocheti, vartejuri nu inseamna ca este suficient sa pocnesti din degete si pica in cutie naluca gata facuta si care pe deasupra va suci rapid mintile stiucilor..

Apoi lurebuilderul va trebui sa taie sarma..oare la ce lungime??( o fi avand legatura cu greutatea?)...sa toarne plumbul..oare la ce gramaj??..sa dea forma ''v-ului..oare la ce unghi??Apoi trebuie sa isi bata capul sa taie eventualele bavuri ale plumbului , sa ii dea un strat de primer, apoi vopseaua, apoi protectia..Trebuie puse la uscat..Cand sant gata, trebuie sa hotarasca marimea paletelor ..oare care??..forma, care forma???...combinatia de forme..oare care cu care??, ce culoare, cate despartitoare....deh poate si asta conteaza..si apoi trebuie asamblate..

Ca si o mica observatie...am spinerbait-uri ''de fabrica'' la care punctul de prindere este un ''R''..Il consider un punct slab deoarece se intimpla des ca din cauza acestui mic amanunt , naluca sa alunece pe fir si sa sa ratez lanseul, fiind nevoit sa scot afara ca sa remediez neajunsul.Leacul este un inel crestat care astupa ''R-ul''peste care vine prinsa agrafa..Baiul este ca atunci cand schimb naluca, pierd vesnic inelutul ala...nu-i stres prea mare doar ca e un stres in plus............Ei bine, la spinerbait-urile custom punctul de prindere este un ochet rasucit.Privit superficial pare simplu..Insa firmele(unele) au eliminat o faza din procesul de productie ''sarind'' peste asigurarea punctului de prindere, deoarece cand faci serie orice amanunt din asta poate aduce costuri suplimentare(detimp in cazul de fata).In cazul s-baiturior custom, lurebuilderul rasuceste ochetul, ca asa e mai bine..lucru pe care eu, benficiarul il apreciez la maximum..

Una peste alta, cele cateva spinerbait-uri custom pe care le am in cutie alaturi de produse ale unor firme straine ori autohtone, ma pot face sa afirm , ca primele sant putin(bine de tot) peste oferta obisnuita in domeniu, lucru pentru care trebuie sa multumesc celor care si-au batut capul sa le faca..si consider munca lor departe de a fi o simpla asamblare a unor piese adunate cu magnetul de pe masa..Imi cer scuze ca din cauza grabei am uitat pe afara un ''nu'' care a schimbat sensul a celor ce am dorit sa spun..si tie, daca te-am suparat cu punctul meu de vedere.E doar un punct de vedere..De la simple jiguri pina la woblere, cicade sau alte naluci munca lurebuilderului e munca, nu o joaca cu lego..

.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 10 Dec 2014, 09:56

old_radu scrie:
semlecangheorghe scrie:...un spinerbait facut de Mihuta, care mi-a zis ca e pentru''atunci cand sant mofturoase foc''..Lungimea bratelor, in raport cu lestul ,marimea si forma paletelor, si in ultimul rand culoarea skirt-ului, arata ca cel care la facut a insirat la nimereala o suma de elemente adunate cu magnetul de pe tablia mesei.....
... multumesc "semlecangheorghe" , cred ca despre asta era vorba
Vad io bine sau Gigel o modificat un mesaj dupa ce o fost citat :oops:

Nu ca ar avea vreo importanta faptu ca din greseala o uitat un nu de data asta , da asa , ca si chestie , deci se pot modifica mesaje si dupa ce scrie cineva , nu stiam .

Scrie răspuns