Sonar Humminbird Piranha Max 210

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

SorinM13
senior
senior

Sonar Humminbird Piranha Max 210

Mesaj de SorinM13 » 21 Dec 2007, 10:49

Acest sonar Humminbird Piranha Max 210 o sa-l primesc de "mos"

Intrebare:

E performant?

L-ati folosit?

E dificil de lucrat cu el?

Pozitionare pe gonflabila...!? Unde ...?

Cat mai multe info va rog !!!

PS: Nu am pus mana pe un sonar niciodata, deci nu cunosc absolut nimic decat datele tehnice de pe net si cate ceva "pe furate" de prin topicuri. Multumesc anticipat si Sarbatori de Iarna cu liniste

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 21 Dec 2007, 11:14

Salutare!

In primul rand, avand in vedere ca este facut pentru americani, mie mi se pare foarte robust si gogoman-proof. Are manual care iti explica TOT.

Dupa care, iarasi important! Este sonar fix(nu portabil) adik trebe sa iti iei si baterie pt el. Eu mi-am pus baterie de UPS de 12V cu 7Ah la care mi-a pus un prieten o siguranta de 1 sau 2 Ah. La bateria asta cred ca nu trebuie sa o incarc niciodata toata viata Sonarului :lol:

Acum..pozitionarea in barca a sonarului nu e importanta deloc...eu il las liber si il mut de colo colo
Important e cum pui receptorul/transmitatorul. Scrie in manual dar iti zic si Yo...trebuie sa fie la cativa cm sub suprabata apei si pus intr-o anumita pozitie(scrie in manual). Ei zic acolo sa il prinzi un suruburi de fundul barcii insa daca ai o gonflabila o sa fie un pic cam greu :wink: si pe deasupra o sa il freci de fundul apei cand scoti barca la mal...

Eu l-am prins in cap la o shipca de lemn groasa de vreo 3-4 cm lata de vreo 5 si un pic mai lunga decat oglinga la gonflabila. Avantajul meu e ca cel de la care am luat barca (sar'na boierule) prinsese deja 2 suruburi pe oglinda si pot prinde batzul in suruburile alea(faci 2 gauri si iei 2 piulite cu fluturash)

In nici un caz sa nu lasi receiverul liber in spatele barcii ca ti-l agatza motorul
si sa ai grija cand iesi sa nu-l strici in pietre!

SPOR!
Spining....Prea bun ca sa fie light...

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 21 Dec 2007, 11:25

Salut,
Vad ca modelul ce ti-l va aduce Mosu nu e speed capable.
Asta inseamna ca nu functioneaza in miscare? :oops:
Cat de importanta e chestia asa?

SorinM13
senior
senior

Mesaj de SorinM13 » 21 Dec 2007, 11:35

Armand scrie:
Dupa care, iarasi important! Este sonar fix(nu portabil) adik trebe sa iti iei si baterie pt el. Eu mi-am pus baterie de UPS de 12V cu 7Ah la care mi-a pus un prieten o siguranta de 1 sau 2 Ah. La bateria asta cred ca nu trebuie sa o incarc niciodata toata viata Sonarului
mersi de info!

pentru pompa de santina am in gonflabila o baterie de 12V 11Ah. Crezi ca as putea-o folosi in paralel si pt sonar?

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 21 Dec 2007, 12:47

Cred ca da, insa intreaba un electrician pt ca eu sunt blank din pt asta de vedere!

SPOR!
Spining....Prea bun ca sa fie light...

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 21 Dec 2007, 12:52

1
daca nu e bun pt miscare e deranj iti cam trebuie caci asa gasesti praguri, gropi locuri cu pesti
2
orice baterie vei folosi pana la urma trebuie sa treaca si pe redresor pret de o vreme caci e stiut ca nu tin curent a la long cu atat mai mult cu cat va functiona la temperaturi diferite si din cand in cand ( ca sfat inainte de incarcare descarca bateria de tot )
3
nu folosi pe aceeasi baterie motorul electric al barcii si sonarul
uneori si la mai multe tipuri de sonar apar interferente generate de periile motorului electric care fac sonarul sa aiba fel de fel de indicatii total paralele cu realitatea
4
spor la treaba cu suportul de prindere al sondei ce il poti face pe o tija metalica cu un gen de menghina de tamplarie la capatul de prindere pe oglinda barcii
pentru prinderea sondei fa un sistem care sa permita bascularea sondei spre in sus atunci cand vii la apa mica
astfel protejand-o la contactul cu fundul apei
5
mai vorbim :)
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 21 Dec 2007, 12:57

btw
bateria pentru sonar trebuie sa-ti asigure tensiunea minima necesara
amperajul nu face decat sa te duca mai mult sau mai putin in timp functie de valoarea sa
e stiutca sonarele au un consum destul de redus ( nu chiar mic ) dar acei 11a de care vb mai sus
sunt suficienti pentru mai multe zile de pescuit
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

SorinM13
senior
senior

Mesaj de SorinM13 » 21 Dec 2007, 13:54

Tavi scrie:Salut,
Vad ca modelul ce ti-l va aduce Mosu nu e speed capable.
Asta inseamna ca nu functioneaza in miscare? :oops:
Cat de importanta e chestia asa?
tavi , "calul de dar nu se cauta la dinti"

aveam cunostinta cat de cat de bugetul alocat acestui cadou si desi l-as fi vrut pe cel mai performant .....asta e :cry:

oi vedea. gata . m-ati desumflat !

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 21 Dec 2007, 17:37

ovidiu14 scrie:btw
bateria pentru sonar trebuie sa-ti asigure tensiunea minima necesara
amperajul nu face decat sa te duca mai mult sau mai putin in timp functie de valoarea sa
e stiutca sonarele au un consum destul de redus ( nu chiar mic ) dar acei 11a de care vb mai sus
sunt suficienti pentru mai multe zile de pescuit
Consumul unui sonar e intre 7-11 W ,problema nu e consumul ci sursa de energie care ar fi bine sa fie alta decit bateria motorului electric pt. a nu-ti induce interferente asa cum a zis si Ovi 14.
O bat. de motocicleta ar fi ideala si de ajuns pt. multe zile. :wink:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

mitzocu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mitzocu » 21 Dec 2007, 20:40

speed capable = ca iti arata viteza cu care te deplasezi , nu ca nu functioneaza in miscare, ar fi absurd , iti dai seama ce munca ar trebui sa depui ca sa-ti faci cat de cat o idee despre fundul apei.
La ce va referiti cand spuneti oglinda barcii?
Si eu voi primi de mos un garmin fishfinder 140. asa ca sunt f interesat de cum se monteaza pe o gonflabila.
As fi tare curios daca are cineva garmin 140 , cum l-a montat si ce parere are despre el.

Multumiri si scuze daca m-am cam "bagat" in discutie

Scrie răspuns