SIC..ce SIC? Torzite.

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

tavistan
veteran
veteran

Re: SIC..ce SIC? Torzite.

Mesaj de tavistan » 11 Oct 2013, 10:41

ULK, cand ma gandesc la snobismul de care vorbeam ma refer la ala pur... cand snobul vrea ultimul racnet de pe piata fara sa stie exact de ce si care-s beneficiile; comparatia cu clientii lu' nenea Mercedes nu cred ca-i cea mai buna; intr-o astfel de masina simti clar diferenta de clasa - ori nu cred ca este cazul subiectului de fata. Acuma nu zic ca snobismul asta este ceva rau sau ridicol sau mai stiu eu cum... el pur si simplu este! si da, sunt convins ca e factor de progres.

Eu nu cred ca materialul asta va fi o revolutie pe piata rodbuildingului cum a fost SIC-ul sau forma inelelor/ramelor; va fi doar o chestie "trendy" care va scoate bani din buzunarele mai largi... :roll:

kiske13
veteran
veteran

Mesaj de kiske13 » 11 Oct 2013, 10:43

ULK scrie: Tu dece ti-ai echipat lanseta ta cu TISIC-uri ?
Povestea este lunga.
Foarte pe scurt:
Initial am vrut sa cumpar un Skeet Reese de la TotalFishing, dar mi-am dat seama ca din suma respectiva pot sa fac o lanseta echipata cu piese premium. (iese chiar mai ieftin!)
Ce ma irita pe mine, ca nu mai exista limite intre performanta si marketing.
Sa dau un exemplu din domeniul pescuit, vezi daiwa.
Marketingul vrea sa ma convinga ca air rotor, corp zion, oil seal, mag seal sunt numai pentru binele meu.
In schimb productia se face in tari unde forta de munca se plateste cu 1$ pe zi, se folosesc materiale mai ieftine ca oricand etc.
Cand aud cuvintele promotie, discount, reducere, inovativ ma vreau inapoi in anii 80.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 11 Oct 2013, 11:23

Csabi stai linistit ca nu inghit nici eu orice galushca pe nemestecate :)....doar ca prima data sap vad despre ce este vorba, nu zic NU doar ca este ceva nou si este la moda sa mintesti elegant ca sa iti vinzi marfa.

Cum vezi nu am considerat extraordinar de important alte caracteristici trambitate...decat mai ales ca o sa dea posibilitatea de a crea inele cu mai putin material..crescand astfel ID-ul si scazand greutatea de care pot beneficia mai ales inelele micro care sunt pozitionate exact unde si o reducere mica de 2-3g grame se transforma intr-un echilibru si o revenire palpabila fara discutii( in sfera UL-M sau chiar H depinzand de materialul blankului), devenind realitate si nu teorie, marketing sau inovatie teoretica.

Eu vreau sa vad ca Fuji accepta sa coboare pana la 3 :).....avand acum posibikitatea sa nu reduca ID-ul prea mult....si prin asta se poate reduce cu mult din greutatea ce atarna pe zona mijloc-varf a lansetelor, prin pastila mai subtire , rama mai mica si materialul pastilei mai usor...toate laolalta ar duce la ceva real benefic si pentru noi.

Dar da...doar daca o sa fie combinat cu rame de otel...altfel ramane in sfera prohibitiva pentru majoritatea .
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 11 Oct 2013, 11:44

tavistan ...de acord,dar sa nu ducem discutia in aceasta directie.
UlKustom Rods

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 11 Oct 2013, 11:55

Revolutie in nici un caz, dar prin posibilitatea de a reduce grosimea pastilei asi zice ca va fi o inovatie importanta.....in favoarea micro inelelor mai ales, pe care le urasc( cand le montez) si iubesc atat de mult :).
UlKustom Rods

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 11 Oct 2013, 12:24

ok, nu te contrazic; chestiile astea le stii (mult :) ) mai bine...dar tare cred ca pe alea mai mici o sa le urasti so mai mult; important va fi sa le si iubesti mai mult! :lol:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 11 Oct 2013, 12:43

si in opinia mea principalul avantaj e diametrul interior mai permisiv. In rest, subscriu la ce zicea si Cristi Ene vis-a-vis de fragilitatea ramelor de titan care se deformeaza mult mai usor decat cele de otel si care , culmea , au memoria formei.
Am avut rama de ochelari de titan pe care puteai s-o innozi si cand ii dadeai drumul revenea la forma initiala , am strune de titan pe care la fel le innozi si cand le desfaci sunt drept si am inele Fuji cu rama de titan pe care daca le-ai strambat strambe raman.
Imi mentin si opinia conform careia inelele cu rezistenta mare la abraziune si pastila ultrafinisata (cum era SIC-ul pana acum) e util sa fie doar cele pe care firul face unghiuri si anume striper, chocker si top. Pe restul inelelor aproape ca se poate spune ca exista frecare doar in dril sau in pescuitul cu deep-divere ,rotative sau alte asemenea naluci ce opun o mare rezistenta la inaintare.
O juma de gram economie la toate inlele lipite de blank mi se pare a fi o realizare doar pe bete de la ML in jos .
Avand in vedere faptul ca latimea de contact cu firul la pastila torzite e mai mare decat la SIC , ma face sa cred ca vorbim de aceleasi frecari in ansamblu chiar daca torzite-ul e mai bine finisat.
In rest, in mare parte vorbim de marketing prin care se incearca sa se justifice niste preturi premium.
Sa fim seriosi cine ajunge sa aibe parte de peste 3000 de treceri pe inel pentru a taia o pastila, treceri datorate cu precadere drilurilor, in conditiile in care pescarul de rand apuca sa faca in medie maxim 50 de iesiri pe an in ape fara pesti? cu atat mai mult cu cat n-am auzit de pastile SIC taiate si acolo vorbim de cateva sute de treceri doar?

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 11 Oct 2013, 13:44

:). Merita efortul....o sa ma straduiesc.
UlKustom Rods

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 11 Oct 2013, 14:01

king...Doamne feri sa fie vorba de taierea pastilei :) ca atunci SIC-ul la 764 de frecari statea tare rau si aveam toti inelele taiate ...si schimbam la alconite-uri la fiecare a cincea partida .

Era un test facut cu un fir mono de 80lb,tras prin pastila cu o viteza de 30m/s cu o forta de 30kgf ...si se rupea firul dupa x repetari.
UlKustom Rods

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 11 Oct 2013, 14:21

Rezistenta proprie la abraziunea provocata de un fir multifilament este "doar" la fel ca si SIC-ul.
UlKustom Rods

Scrie răspuns