Eu avantajul major in acest material vad, nu doar la reducerea abraziunii si a greutatii propriuzise cand vorbim unu la unu fata de SIC,ci fiind mult mai rezistent, ofera posibilitatea de a crea pastile mai subtiri ce duce la o reducere si mai substantiala a greutatii si totodata posibilitatea de a fabrica inele cu ID mai larg la aceasi marime de inel standard si implicit sper ca Fuji in felul acesta va accepta sa coboare sub 4...ce pana acum parea ca nu agreaza , desi alte companii au deja in oferta inele cu pastila de 3.
Deci insertie mai subtire ce aduce: ID mai larg fara sa pericliteze rezistenta la impact, greutate redusa( prin natura materialului si mai ales prin folosire de material mai putin)...cam asta imi place mie...ca aduce si o lipsa de abraziune formidabila este doar un bonus ...din punctul nostru de vedere, mai mult pescari de weekend...dar sigur sunt alte stiluri de pescuit cu alte specii tinta ce pot beneficia mai ales de rezistenta sporita si lipsa abraziunii.
Un set de alconite cu varf SIC la ce pescuit practic eu, ma satisface si acum si o sa ma satisfaca si in era Torzite-ului...dar doar pentru ca nu avem noi neaparat nevoie de ele in pescuitul nostru, cu pestii nostri,nu inseamna ca nimeni nu are de castigat ...inafara de Fuji

.
Sigur 'om vedea teste live pe laneete, versus-uri,etc.. le astept cu mare interes...si daca nu o sa imi permit sa le folosesc....nu am Yamaha dar tot sunt curios daca intra Rossi primul pe finish sau nu

...Poate nu..vedem pe la sfarsitul anului.