discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
kingofbeasts
- veteran

-
SF scrie:Nu inteleg cum se poate compara cu Saltiga atata vreme cat relatia ii diferita , Saltigas nu se fac sub 4000 , mai putin Saltiga Game , si cand o iesit Morethanu inca nu se stia de New Saltiga .
Cei de la Daiwa zic chestia asta:
Daiwa introduced the ultimate in reel design by uniting the world’s best spinning reels, Certate, Exist and Saltiga into one
in linkul de mai sus
si asta
This reel is fitted with the HYPER DIGIGEAR, the same es in the SALTIGA series.
in catalogul Daiwa.
Daca te referi la mulineta aia cu rulmentii ruginiti, atunci cand zici ca a patit-o unu cu Branzino acum cativa ani, atunci stiu despre ce e vorba si m-a pus pe ganduri (cu toate astea eu nu pescui in apa sarata si imi intretin mulinetele gresandu-le periodic asa ca mai greu cu rugina). Daca te referi la alta buba te-as ruga sa o mai mentionezi odata.
-
SF
- veteran

La faza cu rugina ma refer, chiar daca individu o tratat-o gresit , nu avea voie sa se rugineasca asa in doua saptamani . Pur si simplu nu are cum , daca ii pentru SW .
Stiu de un Stella SW care o facut baie , si de o Saltiga care o facut baie de doua ori intr-o saptamana ( lansat din barca , agatat batu cu Saltiga si lansat peste bord , recuperat , si repetat faza dupa doua zile ) , amandoua fara sa fie desfacute dupa faza si inca merg si nu au rugina cand le-au desfacut mult dupa faza .
La pretu ala poti sa cumperi un Stella SW (in Europa), si nu cred ca Morethanu(care nu-l poti lua mai ieftin decat Stella in Europa , politica de preturi ) il depaseste .
Cel putin io nu as merge pe Morethan in cazu asta .
-
razvan m.
- veteran

-
700-750 USD pentru o mulineta in conditiile de pescuit de pe la noi, cred ca este enorm si nejustificat. Iti iei o Dacie de pescuit de banii aia !

Sau trei mulinete bune, din categoria medie de pret.
Poate ca as da asa o caruta de bani pe o mulineta, daca as lucra atat de mult incat nu as mai avea timp de pescuit si as avea foarte multi bani de cheltuit pe prostii. Altfel, nici nu m-as gandi.
Dar, bineinteles, fiecare stie cat ii e de lunga plapuma.
Sa o folosesti sanatos !

Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
-
SF
- veteran

Ai dreptate , da chestia ii generalizata , io cred ca toti de pe aici santem inarmati peste dinti

Cred ca ii psihoza , la fel ca-n lumea bombelor atomice , avem suficiente cat sa distrugem Terra de nustiu cate ori , human nature

-
kingofbeasts
- veteran

-
razvan m. scrie:700-750 USD pentru o mulineta in conditiile de pescuit de pe la noi, cred ca este enorm si nejustificat. Iti iei o Dacie de pescuit de banii aia !

Sau trei mulinete bune, din categoria medie de pret.
Sa o folosesti sanatos !

Hai sa zicem ca am mai mult de 3 mulinete bune din gama medie de pret (vorba lui SF cred ca toti de pe aici suntem blindati de scule care nu fac altceva decat sa adune praf prin debarale in cea mai mare parte a anului). Cu toate astea dacia de pesti e o idee
Normal ca atunci cand vorbim de scule din gama de varf in materie de preturi , in buna parte vorbim de moft (mai mult decat de necesitate) . Cu toate astea , din punctul meu de vedere , sunt doua categorii de pescari din punct de vedere al opticii fata de mulinete (si chiar scule in general): unii care le schimba cat mai des (din plictiseala , din dorinta de noutate, din motive profesionale, etc.) si altii care odata ce au descoperit ceva bun cu sanse sa-i duca pan' la pensie fac repede un calcul si vad ca in timp scula aia si scoate banii inlocuind alte 3-4 mai ieftine a caror durata de viata insumata ar fi aceeasi.
Eu ma incadrez in a 2-a categorie si prefer ca atunci cand mi-am "facut mana " pe o mulineta sa n-o mai schimb curand .
Ps. multumesc de urare (desi inca n-am luat-o sunt mari sansele s-o iau iarnaasta.
-
Adelin
- Moderator

E vorba de placerea de a pescui cu o scula de varf...e clar ca nu merita, daca ai copii cere plang acasa si restante la cheltuieli, dar varfurile costa in orice domeniu...

Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
-
toby
- veteran

SF scrie:
Stiu de un Stella SW care o facut baie , si de o Saltiga care o facut baie de doua ori intr-o saptamana ( lansat din barca , agatat batu cu Saltiga si lansat peste bord , recuperat , si repetat faza dupa doua zile ) , amandoua fara sa fie desfacute dupa faza si inca merg si nu au rugina cand le-au desfacut mult dupa faza .
La pretu ala poti sa cumperi un Stella SW (in Europa), si nu cred ca Morethanu(care nu-l poti lua mai ieftin decat Stella in Europa , politica de preturi ) il depaseste .
Cel putin io nu as merge pe Morethan in cazu asta .
Si eu ii dau dreptate lui SF,cred ca o stella de 4000SW e peste morethan.Eu am pescuit si cu New Saltiga si cu Stela SW si am invartit si Morethanul
-
lau_bau
- veteran

Salutare tuturor
Am citit cu mare interes toate paginile topicului,ce sa zic nu imi imaginez cum au altii timp de asa ceva.........
Asta e,eu nu prea am.
Sunt si eu posesor si fan Daiwa (acum imi caut un Sol,asa sa am unul),dar cu timpul am fost dezamagit ba de fasaituri si rulmenti uzati la galet ba de scapari ale antireturului si nu erau mulinete tocmai ieftine,aprox 200 $.
Va propun altceva:
Comparati mulineta asta:
http://www.spro.nl/redarc/UK/redarc-uk.html
cu orice Daiwa sau Shimano din aceeasi categorie sau chiar si superioara si vedeti ce
va da.Am marimea 4000 si Red si Blue si mai nou si Gold,la fel si alti prieteni si tregem de ele peste tot de la jig pe
Dunare la stiuca sau in Delta,nu au moarte si tot pentru aprox 120-140 $
Ce ziceti,acum sa va vad.

-
lau_bau
- veteran

-
ANDREI RIGA
- veteran

-
Stai linistit, toti am pus mana , mai mult sau mai putin, pe un Zauber, orice nume ar scrie pe "caroserie".