Nu stiu de Branzino-ul ala sa iti spun prea multe (sper ca nu cauti mustati cu el ca nu il vad tocmai bine) dar pot sa iti zic despre ceea ce am pe acasa:
Exceller 3000 – intra deja in al 4-lea an de pescuit. pana anul trecut, timp de aproape 3 ani a fost titular la pescuitul avatului, si pescuiam la avat cam 90% din timp. Iesirile erau cam in fiecare weekend un minim de 6-7 ore de mulinat plus cateva iesiri/an de vreo 4-5 zile – folosita doar cu textil de 15lb. Fata de cum mergea in prima zi iti pot spune ca a capatat niste jocuri (destul de mari dar nimic exagerat), e destul de zgariata pe carcasa si tambur, scrisul s-a sters intr-o oarecare masura de pe tambur dar se invarte la fel de usor, poate chiar mai usor – a fost deschisa o singura data complet si de vreo 3 ori galetul pentru curatare. Concluziile nu sunt trase aiurea pentru ca am cumparat 2 Exceller-uri deodata atunci, si una dintre ele nu cred ca are mai mult de 10 iesiri, deci este ca noua.
Advantage 1500 – are la activ undeva in jur de 30 de partide unde nu era piesa de baza, adica era mai mult rezerva si o foloseam in mod special la top-water-e plus poate vreo 10 partide unde s-a pescuit doar cu ea. Mai pescuia prietena mea cu ea si are un an si ceva vechime folosita cu textil de 10lb. Pana in urma cu vreo 3 luni a mers perfect fara a fi nevoit sa o bag in mentenanta, dar dupa ce i-am imprumutat-o unui amic nepescar care a venit odata cu mine la pescuit am fost nevoit sa o deschid si sa o curat pentru ca a intrat o gramada de nisip in ea. dupa chestia asta merge in continuare foarte usor dar parca ceva e diferita la ea (probabil uleiul sau vaselina). Nu are jocuri si as zice ca se tine foarte bine.
Advantage 3500 – ceva mai mult de 1 an jumate vechime. Tras de ea in ultimul hal, scos pesti destul de seriosi, folosita cu textil de 65lb si in continuare se incapataneaza sa functioneze ca in prima zi. o singura data am desfacut-o pentru a o unge, imediat ce am cumparat-o pentru ca am luat-o folosita si chiar daca estetic arata imepcabil am preferat sa vad ce are pe dinauntru inainte de a o baga la pescuit. de atunci isi face treaba mai mult decat satisfacator.
Despre Shimano nu intru in detalii. Chiar daca balanta dintre cele doua firme (DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE) e oarecum in balans as putea spune ca Shimano nu mi se pare ca rezista la fel de bine ca si Daiwa. Daca ar fi sa imi dau cu parerea atunci as spune ca la un pescuit L sau UL merge Shimano (si cu grija cat de cat sporita) dar de la M in sus as merge pe mana Daiwa ... exceptie facand XH unde cred ca ambelor le-as da acelasi credit.
Ps: toate astea fara a avea grjia de mulinete. Tot timpul le pun unde pica, nu sunt genul care sa isi acopere mulinetele daca se pune ploaia sau mai stiu eu ce alte chestii de genul asta. Le-am ferit cat de mult am putut de nisip doar, atunci cand pescuiam pe plaje.
Pps: asta se intampla cand nu ai chef de lucru

C&R ... un alt mod de a savura un peste ...