Shimano V Daiwa

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 02 Apr 2010, 00:49

Unchesule :) , din partea mea pot sa o tii si cu inelele in lateral , sau sa dai de pe un Alvey , toata chestia ii sa ai argumente , sau daca nu , vezi ca am deschis topicu ”cum sa fim cool pe balta” :wink: :)

kingofbeasts
veteran
veteran

Re: Shimano V Daiwa

Mesaj de kingofbeasts » 24 Oct 2012, 11:08

Imagine
Imagine

acum am inteles de unde vine chestia cu "bicicletele" daca vorbim de Shimano :lol1: :lol1:
totusi, cum urmeaza sa mai fac un pas in fata (sau in spate daca ma gandesc ca revin la prima mare dragoste inca neimplinita)
poate ma lamureste si pe mine cineva cum e treaba cu "tractorasele" cand vine vorba de Daiwa? :roll: :?:

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 24 Oct 2012, 11:22

kingofbeasts scrie: [......] cum e treaba cu "tractorasele" cand vine vorba de Daiwa? :roll: :?:
cred ca se datoreaza usorului "marait" pe care il simti si auzi atunci cand recuperezi. adica pur si simplu simti dintii din angrenaj in timp ce invarti de manivela si ii poti si auzi ...

ps: eu nu-s fan nici una nici alta, asa ca nu tin partea nimanui :lol:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 24 Oct 2012, 16:06

M-am mai linistit daca se poate spune asa :) la un moment dat , cuvantul tractoras ma ducea cu gandul la ceva chestii patratoase, care fumega abundent si fac un zgomot infernal . :lol: :lol:
Trecand la lucruri serioase, jucaria Daiwa care mi-a picat mie cu tronc, mergea foarte fluid fara "fis-fis" si fara "mar-mar".
Ceea ce ma pune pe ganduri e faptul ca eu am invartit una noua (si dupa ce am citit toate paginile acestui topic am cam dedus ca unele lucruri se cam schimba dupa cateva luni de utilizare la Daiwe in general) asa ca, as vrea sa stiu cum se simte una dupa vreo 2 ani de utilizare (in pescuit nu pe panoplie).
Deci, poate sa-mi spuna cineva cum se comporta un Morethan Branzino 3000 dupa vreo 2 ani de pescuit (din punctul de vedere al onomatopeelor de mai sus )?
As prefera niste pareri pe cat posibil obiective (daca nu se poate public atunci pe mp ). :respekt:

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 24 Oct 2012, 16:34

Nu stiu de Branzino-ul ala sa iti spun prea multe (sper ca nu cauti mustati cu el ca nu il vad tocmai bine) dar pot sa iti zic despre ceea ce am pe acasa:

Exceller 3000 – intra deja in al 4-lea an de pescuit. pana anul trecut, timp de aproape 3 ani a fost titular la pescuitul avatului, si pescuiam la avat cam 90% din timp. Iesirile erau cam in fiecare weekend un minim de 6-7 ore de mulinat plus cateva iesiri/an de vreo 4-5 zile – folosita doar cu textil de 15lb. Fata de cum mergea in prima zi iti pot spune ca a capatat niste jocuri (destul de mari dar nimic exagerat), e destul de zgariata pe carcasa si tambur, scrisul s-a sters intr-o oarecare masura de pe tambur dar se invarte la fel de usor, poate chiar mai usor – a fost deschisa o singura data complet si de vreo 3 ori galetul pentru curatare. Concluziile nu sunt trase aiurea pentru ca am cumparat 2 Exceller-uri deodata atunci, si una dintre ele nu cred ca are mai mult de 10 iesiri, deci este ca noua.

Advantage 1500 – are la activ undeva in jur de 30 de partide unde nu era piesa de baza, adica era mai mult rezerva si o foloseam in mod special la top-water-e plus poate vreo 10 partide unde s-a pescuit doar cu ea. Mai pescuia prietena mea cu ea si are un an si ceva vechime folosita cu textil de 10lb. Pana in urma cu vreo 3 luni a mers perfect fara a fi nevoit sa o bag in mentenanta, dar dupa ce i-am imprumutat-o unui amic nepescar care a venit odata cu mine la pescuit am fost nevoit sa o deschid si sa o curat pentru ca a intrat o gramada de nisip in ea. dupa chestia asta merge in continuare foarte usor dar parca ceva e diferita la ea (probabil uleiul sau vaselina). Nu are jocuri si as zice ca se tine foarte bine.

Advantage 3500 – ceva mai mult de 1 an jumate vechime. Tras de ea in ultimul hal, scos pesti destul de seriosi, folosita cu textil de 65lb si in continuare se incapataneaza sa functioneze ca in prima zi. o singura data am desfacut-o pentru a o unge, imediat ce am cumparat-o pentru ca am luat-o folosita si chiar daca estetic arata imepcabil am preferat sa vad ce are pe dinauntru inainte de a o baga la pescuit. de atunci isi face treaba mai mult decat satisfacator.

Despre Shimano nu intru in detalii. Chiar daca balanta dintre cele doua firme (DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE) e oarecum in balans as putea spune ca Shimano nu mi se pare ca rezista la fel de bine ca si Daiwa. Daca ar fi sa imi dau cu parerea atunci as spune ca la un pescuit L sau UL merge Shimano (si cu grija cat de cat sporita) dar de la M in sus as merge pe mana Daiwa ... exceptie facand XH unde cred ca ambelor le-as da acelasi credit.

Ps: toate astea fara a avea grjia de mulinete. Tot timpul le pun unde pica, nu sunt genul care sa isi acopere mulinetele daca se pune ploaia sau mai stiu eu ce alte chestii de genul asta. Le-am ferit cat de mult am putut de nisip doar, atunci cand pescuiam pe plaje.

Pps: asta se intampla cand nu ai chef de lucru :lol:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 24 Oct 2012, 17:03

Amu, toata lumea stie ca is fan metale cand vine vorba de mulinete (bine toata lumea stie si ca sunt fan D.A.M asa ca nu-s patimas pentru nici una din cele 2 marci din titlul topicului) .
In afara de D.A.M-uri mi-am dorit doar 2 mulinete (una cu raport de recuperare mai mare -Branzino- si una cu el mai mic -Twin Power-). Cum una din ele mi-am luat-o si deocamdata nu e chiar ce m-am asteptat, a ramas in discutie cealalta , care as vrea sa fie ceea ce ma astept de la ea (decat sa ma dezamageasca prefer sa n-o mai cumpar ) . Nu de alta dar altfel , voi fi nevoit sa-mi cer scuze celor de la D.A.M pentru "deraiere" si sa revin la raportul pret-calitate cu care deja m-am obisnuit fara sa mai visez la calitati in plus care nu exista pentru niste preturi care sunt atat de reale incat ma ustura mult si bine.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 24 Oct 2012, 18:43

Eu raman in continuare impresionat de cum functioneaza tractorasele daiwa! Si atentie ca ma refer la cele din clasele mai joase de pret. Dpmdv ,din acest an, nu o sa mai cumpar pentru spin decat Daiwa . Shimano sunt la fel de ok zic eu ,dar am eu fixul cu Daiwa .
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 24 Oct 2012, 20:01

anem scrie:Nu stiu de Branzino-ul ala sa iti spun prea multe (sper ca nu cauti mustati cu el ca nu il vad tocmai bine)
Nu-l iau pentru musteti ca pentru aia am un "tanc" D.A.M cu drag de 16 kg (din care 8 le-am probat personal). Il vreau pentru un bat de jigging mai light (pe care urmeaza sa mi-l fac) avand in vedere ca pentru MH-ul de acum am TP-ul cu drag de 10 kg . Oricum pe aste 2 bete n-o sa prea dau cu fire care sa duca cat pot mulinetele (asa ca acele kg drag mai mult imi dau mie garantia unei constructii mai robuste decat sa ajunga sa fie folosite -presupunand ca cine pune drag puternic pe tamburul unei mulinete pune si-un ax din otel de calitate si-un angrenaj mai de Doamne-ajuta -).
Oricum nu vad de ce n-ar tine la musteti Branzino avand in vedere ca si ea are vreo 7 kg drag pe o constructie robusta (full metal si multiplicare de 4,8:1 ) Adica se presupune ca de la Saltiga taman forta o luat-o .
citind aici http://daiwafishing.com.au/?p=3385 nu prea vad ce ar trebui sa-mi inspire slabiciune.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 24 Oct 2012, 20:32

n-am prea inteles eu exact ce zic ei dar astia par tare incantati de ea :headbash:
http://www.youtube.com/watch?v=0QCqwe_BrJU

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 25 Oct 2012, 00:45

Am pus un link acu vreun an , doi poate despre cum o patit-o unu cu Morethanu . Era de pe "stripersonline" , insa acolo la scurt timp au cenzurat faza , poze , povestiri (si nu numai aia , mda , americani democrati ) .

Sailfishu nu-i tocmai o problema , din contra , ii un peste moale . Ghizii de pescuit recomanda Shimano 5000 pentru spin la sailfish , deci o Daiwa 3000 nu-i o problema , ala iesea si cu ceva mai moale , vezi pe bat in video cat de "tare" o fost , deci nu-i nu stiu ce big deal acolo .

Nu inteleg cum se poate compara cu Saltiga atata vreme cat relatia ii diferita , Saltigas nu se fac sub 4000 , mai putin Saltiga Game , si cand o iesit Morethanu inca nu se stia de New Saltiga .

Scrie răspuns