Shimano Stradic modelul FB

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 02 Feb 2006, 18:30

ete inca unu' care se simte atins de "gay color". :)

mihai, vezi ca sf-ul face misto acolo...

ss-ul meu mere bine mersi, multam de intrebare, i-am schimat o saiba care se indoise de la o aterizarea fortata pe o dala de beton. nu a costat nimic saiba, astia de la daiwa iti dau piesa pe gratis daca e vreo o problema. avand in vedere ca avea vreo 10 ani de munca cand l-am luat ss-ul respectiv, eu sunt multumit. chiar ti-l recomand calduros intr-o marime mai mare, cel de 1600 este beton de olt.

glumesc sa stii. n-am de gand sa te mai contrazic ca iti stiu obsesiile cu shimano, da' poate cand ma las de spin ti le fac tie cadou, ete asa de-al dreaq, sa vad daca iti cade mana ca dai cu daiwa fara instant anti revers si super oscilation vrajeala. he he he

altfel, ce mai faci, s-a dezghetat ceva pe acolo?

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 02 Feb 2006, 20:16

Mihai,

Vreau sa-ti spun ceva referitor la mulineta SS TOURNAMENT 1300 pe care o are Eugen.Mulineta e de la mine si cand am cumparat-o a costat $31 deoarece vanzatorul spunea ca e buna numai de piese de schimb.Eu avand si SS 1300 am cumparat mulineta pt.TAMBUR (ce costa cca.$32 cu transport cu tot).Deci as fi avut un tambut de rezerva si restul mulinetei la pretul unui tambur.
Cand am primit mulineta am vazut ca merge destul de bine ,nu e pt. piese de schimb si cu acelas pret (fara a socoti transportul in Romania )i-am vandut-o lui Eugen spunandu-i povestea.
Cand a avut probleme cu ea Eugen mi-a spus ce piesa ii lipseste am sunat la DAIWA si mi-au trimis piesa gratis,Eugen a reparat mulineta si merge bine acum,asta nemaitinand cont ca poate mulineta a fost folosita mai mult de 10 ani.

Eu am avut STRADIC 4000 din prima serie care e mai buna ca cele facute acum,inca mergea bine dar am vandut-o cu $50 unui doctor din Oradea,deoarece am devenit fan DAIWA ce pt .mine sunt mai bune ca SHIMANO si nu as schimba un SS TOURNAMENT cu un SHIMANO STRADIC,chiar daca SHIMANO merge ceva mai usor si te rog crede-ma ca sunt sincer spunand acest lucru.
Dintre mulinetele SHIMANO mai am o SAHARA 4000 pe care am tinut-o deoarece avem 5 tamburi de rezerva de la STRADIC 4000 ce se potrivesc la SAHARA 4000.
In rest am numai DAIWA(SS,EMBLEM Z,X,S,TEAM DAIWA,CAPRICORN) si pescuiesc cel mai mult cu ....SS 700 si SS1300 si stiu eu de ce.
Daca ai observat si mulinetele care le vand majoritatea sunt DAIWA,pt. ca le consider mai bune,rar vand SHIMANO.

Insa fiecare decide ce vrea referitor la mulinete,eu am incercat sa-mi spun parerea personala(buna sau rea) si pot sa spun ca am pescuit cu multe mulinete pana a lua aceasta decizie de a pescui cu DAIWA.

Pot sa -ti mai spun ca pe site-uri americane am citit destule comentarii ale pescarilor ce spuneau ca OKUMA (despre care eu am o parere buna) e mai buna decat Shimano,dar eu nu impartasesc aceeasi parere ,SHIMANO e mai buna ca OKUMA.
Si cu toate ca SHIMANO STRADIC 4000 e mai buna ca o OKUMA EPIXOR 30, cu acelas bat,acelas fir,aceeasi greutate,prietenul meu Claudiu arunca mai departe decat aruncam eu cu STRADICUL meu(firul era FIRELINE de 4lb.)Si asta datorita tamburului si felului de a pune firul pe tambur al mulinetei OKUMA.Pacat ca mulinetele Okuma sunt ceva mai grele.

Nici un peste nu se uita la cat de usor merge o mulineta si cati rulmenti are,sau daca are sau nu instant antirevers,cu cat merge mai usor mulineta cu atat prinde mai multi pescari nu pesti.

Jean Scurtu

porto
junior
junior

Mesaj de porto » 02 Feb 2006, 22:13

Are dreptate d-nul Jean .
Vara tecuta am pescuit f mult cam 2-3 zile pe saptamana asa ca o medie impreuna cu un prieten f bun si vreau sa spun ca eu am pescuit cu o Daiwa TDS 3000 si am fost f multumit dar nu acelasi lucru poate sa spuna si prietenul meu care a pescuit cu un Stradic luat anul trecut . Adica mulineta a inceput sa carie f usor ceea ce nu a placut nici lui nici mie. Caraitul nu f tare dar mama credeam ca Shimano e cel putin la fel de buna ca si Daiwa . Ne-am inselat . Recomand la oricine de asta vara DAIWA. Merge la inceput cand o probezi nu asa de fin ca Shimano dar dupa cateva partide se face grozava si sa stiti ca i-am pus un pic de ulei ptr ca o apreciez si merge poate mai bine ca atunci cand am pus prima data mana pe ea. De aceea voi lua in continuare DAIWA. Si tin sa multumesc pe aceasta cale d-lui Jean ca el ma convins sa iau Daiwa. Tin sa spun ca amandoua mulinetele sunt Made in Japan.

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 03 Feb 2006, 13:09

Da stiu ca sunteti fan Daiwa.Nu am cum sa neg cele spuse de dvs. pt ca nu am folosit modele respective.Nu le-am folosit pt ca nu am avut motive atita timp cit mulinete pe care o am merge perfect.Sa schimb modelul de mulinete doar pt lucruri estetice ar fi o timpenie.
Nu aveam de unde sa stiu cit de veche este mulineta lui Eugen, eu stiu doar ca s-a stricat.
Folosesc mulinete DaIWA modelul Emblem Z pt crap si nu am ce sa le reproez dar nici nu le pot compara cu ceva de Shimano din aceeasi gama de pret.(asta pt ca nu am avut ocazia sa aiba cineva ceva de genbul asta de la Shimano)

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 03 Feb 2006, 13:32

Andrei , pentru mine chiar asa arata , ce vrei , sa nu fiu sincer !? Si te asigur ca nu-s singurul , pentru ca aia cu "gay ilusion " ii pe bune , lumea chiar zice asa cind se refera la stradic , daca tu nu crezi , treaba ta . Am auzit ca o iesit si un banc cu Elton John pe tema stradic ,( cica il vede pe unu ca da cu stradic si baga divort , sau cam asa ceva ) da nu vreau sa intreb prea multe ca nu vreau sa dau de banuit .

Faptul ca nici unul din frati Stradic inca nu s-a plins ca mulineta nu scoate , deocamdata !, niciun zgomot rar , ma pune serios pe ginduri . Pe linga ca te orbeste , Stradicu te si asurzeste . Ii invit sa scrie frumos la Google urmatorul lucru " stradic noise problem " si o sa vada cum sar in schema o gramada de forumuri . Ii vorba despre ciriitul ala de care zice Porto . Puteti scrie si in alte limbi daca vreti , vorbitori de engleza nu-s singurii care dau cu Stradic . Aia mai batriiori zic ca zgomotu ala se transmite pe fir , si ca in unele situatii ii probabil sa alerteze pestele , situatii cind diferenta o face discretia . Cititi cu atentie forumurile , ciriitul ala nu dispare cu un pic de ulei , is unii care zic ca da unii zic ca nu , insa daca te uiti in general poti spune ca acest ciriit ii cunoscut cam de multa lume . Fiecare il valoreaza cum vrea .

Fir Intins!!!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 03 Feb 2006, 13:39

ete, nu stiai, eh? :) binee...hai sa zicem ca ai uitat si-o dam la pace. chit ca-mi amintesc perfect ca te-ai oferit sa ma ajuti sa schimb piesa cand mi-a venit.

nu ne zici totusi de cate ori ai schimbat rulmenti, saibe, vaselina si cate ore de intretinere au intrat in stradicul ala? daca tot te bagi intr-o discutie, macar du-o pana la capat, asa de amorul artei, sa vedem ce iese.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 03 Feb 2006, 13:48

sf,

caraitul ala o sa apara rapidos si la technium si zic eu ca nu o sa te impiedice sa dai in ei. stradicul e mulineta foarte buna iar modelele mai vechi nu erau cu "gaycolor", a lui mihai de exemplu e alba si full metal.

oricum, nu cred ca la nivelul asta de pret iti poti lua ceva pe viata, singura de care stiu ca are garantie pe viata proprietarului este van staal si costa cat vreo 3-4 stradicuri.

poate exista garantie pe viata si la stella si saltiga, dar despre alea nu m-am interesat. van staal-ul e singurul mulinel de fitze pe care mi-ar placea sa-l iau. poate si twinpower, o anumita versiune de apa sarata, looks gay enough for me. :D

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 03 Feb 2006, 13:49

eugen scrie: nu ne zici totusi de cate ori ai schimbat vaselina si cate ore....
vaselina ai spus? :lol: :lol: :lol:
poate ne aude sir elton :lol:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 03 Feb 2006, 13:54

nu o stii p-aia cu marca de vaselina Multifak? e pe bune, asa au botezat-o, cred ca nu s-au prins ca se citeste exact ca multifuck...lol

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 03 Feb 2006, 13:55

SF,

am un Stradic 2500 FH de 1 an. l-am pescuit de mi-a venit rau si mie. cu mono, cu textil, nu a contat, merge ca-n prima zi. chiar asa mai, pe bune acuma, sa faca astia de la Shimano mulinete la categ. asta de pret care sa mearga cu carait dupa ce dai cu ea la cateva partide? ce naiba?!!!! eu nu cred pana nu vad. cum spuneam am vazut un Stradic FG de mai bine de 3 ani are un prieten de-al meau, si va spun cat se poate de sincer nu are absolut nimic. m-am uitata si pe www.tackletour.com intr-adevar si aia spun ceva ca dupa un timp are probleme, comparand Stradic-ul cu Capricorn-ul, dar va spun de la cineva care a avut un Capricorn ca dupa 5 partide a inceput sa-i caraie galetul. deci, eu cred ca nimic nu este oricum infailibil, dar cred in Shimano la fel de mult ca in Daiwa. Oricum numai in aceste 2 firme cred si cam atat..... Stau si ma-ntreb de ce la "n"... documentare de pescuit am vazut ca aia dau cu Shimano???.... Oare asa de prosti sunt strainii aia sa nu stie ca Shimano are probleme cu angrenajele, [/b :D :D :D . Deci nu m-a convins nimeni ca Shimano are probleme pt. ca e cam greu sa ai reputatie ca Shimano si sa te faci de cacao furnizand clientilor produse slab calitativ, mai ales cele Made in Japan.

Scrie răspuns