Strict subiectiv, Shimano are aceeasi reputatie si performante ca si Daiwa. De ce afirm acest lucru?! Pt. ca am si am pescuit si cu Shimano si cu Daiwa, modelele fiind Stradic FH si Emblem Z. Ambele Made in Japan, sunt foarte multumit de ele. Fapte concrete testate in mod practic pe malul apei:
1. Lansarea.
Pescuiam la Vidra la pastrav de lac cu linguri de 6 gr. Marca BerTi. Fir de 0.18mm si 0.20mm. Cat lansam cu Daiwa lansam si cu Stradic-ul, in jur de 35-40m. Nici o problema!
2. Frana.
Am luat peste cu ambele mulinete, frana functioneaza ireprosabil la ambele. Reglaj micrometric, super-fin pana la cel mai mic detaliu. Nici o problema!
3. Angrenaje.
Atat Shimano cat si Daiwa mai folosesc la mulinetele de peste 100$ foarte putine componente de plastic, aproape deloc, iar angrenajele sunt fiabile si durabile in timp, asta nu inseamna o viata de om desigur! Nici o problema!
4.Pick-up/Galet.
Ambele sunt performante la Shimano si la Daiwa. Materiale solide, rulment la galet, titanizat, etc. Monofilament sau textil nu conteaza merg perfect. Nici o problema!
5.Rezistenta.
Cei care spun ca Stradic-ul caraie inseamna ca nu stiu ca un peste nu se aduce din mulineta ci din bat, dar lasand asta deoparte, caraitul la Stradic sunt fictiuni pt. mine deocamdata. Am FH-ul de peste un an si functioneaza ca-n prima zi si l-am pescuit destul pana acum. Am prieteni care au Stradic-uri de peste 3 ani si merg la fel, bineinteles cu intretinerea de rigoare.
Ceea ce vreau sa subliniez, pt. a nu fi inteles gresit, este ca mulineta preferata pt. fiecare este cea pe care o apreciez tu personal cel mai mult. De ex. razvan m. foloseste cu succes Jim Hill, ca si Adelin, altii ca nea Jean folosesc Daiwa, si exemplele pot contiunua, eu personal desi apreciez in mod egal atat Shiamno cat si Daiwa, deocamdata raman fan Shimano!
Iar ceea ce am scris in post-ul acesta sunt lucruri constatate din proprie experienta nu citite pe site-uri.
Iar tu SF, n-am nimic cu tine, nu mai crede ca tot ce zboara se mananca, ca nu e chiar asa, pana nu dai cu o mulinete un timp mai indelungat nu poti face o afirmatie 100% corecta!
Numai bine si FIR INTINS!!!