Shimano Curado E vs new Curado I

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Marian C
senior
senior

Re: Shimano Curado E vs new Curado I

Mesaj de Marian C » 03 Aug 2014, 19:35

Cu siguranta. crede-ma cu nu am observant diferente intre setarile care pot fi facute.Cu e51 este joaca de copil sa arunc, dar la modelul nou parca prea infraneaza, pana la urma am dat vina pe firul prea gros, dar sa arunci cu jig de 30g cu toti pinii blocati, cu setarea exterioara la 1 si sa nu poti da mai mult de 30metrii......

Marian C
senior
senior

Mesaj de Marian C » 03 Aug 2014, 19:42

Razvan, explica-mi te rog cum este mai bine sa faci setarile: sa lasi knob-ul mai strans si sa mergi pe un pin scos, sau sa mergi pe 2 pini scosi si knob-ul mai liber.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 03 Aug 2014, 19:53

Cu singura mulineta cu sistem de franare centrifugal pe care o am, un Shimano Scorpion Antares 5, pescuiesc cu 2 pini activati din sase. Daca e nevoie, mai umblu la tension knob, dar nu prea e.
Am pus pe ea rulmenti ceramici Boca Abec 7 si, de aceea (cred), nu pot sa pescuiesc cu un singur pin activ pentru ca fac peruci. Cu doi merge foarte ok.

La mulineta ta, daca nu e tension knobul, atunci s-ar putea ca rulmentii noi sa fie unsi. Poate ar fi bine sa ii cureti si sa incerci din nou. E clar ca ceva infraneaza acolo, daca lansezi atat de putin.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Marian C
senior
senior

Mesaj de Marian C » 03 Aug 2014, 19:55

Este diferenta intre curado 201E si chronarch 201e? ma bate gandul sa-mi iau una dintre cele doua, poate ma invatati ce sa fac

Marian C
senior
senior

Mesaj de Marian C » 03 Aug 2014, 20:03

Rulmentii sunt unsi cu ulei special luat de la Andrei, nu cred ca ei sunt de vina. Eu am un curado e51 pentru pescuit la baltile din jurul buc., un zillion cc pentru crankuri si doream una pentru pescuit la dunare la jiguri, una cu recuperare rapida, din aceasta cauza vreau sa optez pentru un curado 201

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 04 Aug 2014, 06:43

Dar la rece, tamburul fuge mult cand ii dai un impuls??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

ciprian savu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ciprian savu » 04 Aug 2014, 09:25

Asigurate ca pinii(ciocanele) sunt blocati , nu stiu de ce dar cateodata sar din blocare si constati ca nu mai dai cat dadeai la inceputul partidei am patit-o de cateva ori ,cei drept cu AbuG nu cu Shimano.

Marian C
senior
senior

Mesaj de Marian C » 04 Aug 2014, 10:37

Mersi pt raspunsuri. Cert este ca invartind tamburul la rece,noul curado cu toti pinii blocati tot nu se invarte ca e51 cu 2 pini activi(in conditiile in care ambele sunt dotate cu boca)
Revin la intrebarea mea; credeti ca este diferenta intre curado 201E si chronarch 201E, sau sunt identice, ma bate gandul sa iau si una dintre acestea.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 04 Aug 2014, 12:11

Am păţit şi eu acelaşi lucru cu un shimano metanium
Arunca submediocru
A trebuit să curat rulmentii tamburului cu benzină zippo şi apoi i- dat cu ulei hedgehog
Cu totul al viaţa .....lansează f bine se. pare că din fabrica
rulmentii lor vin
unsi cu un ulei gros
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 04 Aug 2014, 12:44

Marian C scrie:Mersi pt raspunsuri. Cert este ca invartind tamburul la rece,noul curado cu toti pinii blocati tot nu se invarte ca e51 cu 2 pini activi(in conditiile in care ambele sunt dotate cu boca)
Revin la intrebarea mea; credeti ca este diferenta intre curado 201E si chronarch 201E, sau sunt identice, ma bate gandul sa iau si una dintre acestea.

Diferenta e la raportul de recuperare,in rest sant identice.Cronarch-ul mi se pare ca are rulmentii standard rezistenti la apa sarat si Curado nu.Cam astea ar fi diferentele..De aruncat ,ambele arunca foarte bine..Daca dai pe Dunare poate mai trebuie ceva upgrade la frana
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns