Sfaturi dotare echipamente rapitori
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
@relu .nu te mai stresa nene cu al doilea tambur.eu am tamburii de rezerva noi (e adevarat ca am cu mine doua lanseta echipate dar eu merg la partide de minim 3 zile).stai linistit ca in partida ta de o zi nu-i problema.si ai incredere in catana aia pana una alta.poate nici n-o sa-ti placa spinningul 

Adevarul e ca tu ai dreptate. Am cantarit catana si are 240 gr. In momentul asta am pe un tambur 0,16 si pe altul 0,20 ( sper sa nu ma insel ). O mulineta ultrausoara ( uzuala ) are in jur de 180-190 gr. Diferenta se simte pe varga, dar nu cred ca e nenorocire o perioada pana vad si eu ce-i aia spining.
Sincer, nu cred ca n-o sa-mi placa, pentru ca nici dupa crap nu ma omor. Imi place sa dau la crap, dar bolo mi se pare mult mai de finete. Macar pentru faptul ca am activitate inseamna pentru mine mult mai mult decat sa astept cu orele o trasatura. Pentru mine mersul la pescuit inseamna sa fac ceva, nu conteaza neaparat cantitatea de peste prins, ci numarul lor. Normal ca-mi doresc si dimensiuni, dar numarul si in special efortul depus de mine pentru a-l prinde e mult mai important, si in final scopul pentru care ( cel putin eu ) ma duc la peste.
Ca fapt divers, la ultimele iesiri in vara asta, din 4 lansete am pus doar 2 sau 3 pe suporti, si am mai dat la undita, sau bolo + undita. Asteptatul crapului a inceput sa nu-mi mai placa asa mult.
Sincer, nu cred ca n-o sa-mi placa, pentru ca nici dupa crap nu ma omor. Imi place sa dau la crap, dar bolo mi se pare mult mai de finete. Macar pentru faptul ca am activitate inseamna pentru mine mult mai mult decat sa astept cu orele o trasatura. Pentru mine mersul la pescuit inseamna sa fac ceva, nu conteaza neaparat cantitatea de peste prins, ci numarul lor. Normal ca-mi doresc si dimensiuni, dar numarul si in special efortul depus de mine pentru a-l prinde e mult mai important, si in final scopul pentru care ( cel putin eu ) ma duc la peste.
Ca fapt divers, la ultimele iesiri in vara asta, din 4 lansete am pus doar 2 sau 3 pe suporti, si am mai dat la undita, sau bolo + undita. Asteptatul crapului a inceput sa nu-mi mai placa asa mult.
- stefanflorin
- veteran
Dai cu catana aia pana-i sar dintii, si daca pana atunci (o sa treaca ceva vreme) o sa fi indragostit de spin , faci si upgrade. Eu am inceput la spin cu un delfin
montat pe o germina carpita la inele cu banda izolera, am trecut apoi la chinezarii noname, scule care mi-au adus destule satisfactii cu investitii minime si mai tarziu cand deja ajungi la alt nivel, acela de a te holba mai mult la scule, decat la a pescui cu ele, iti iei chestii de calitate, pe bani multi ca restul spiningiilor
. Cred ca vand tot si ma intorc la trestia de zahar cu inele 

Pai cred ca e fix cum spui. Pana sa ma prind eu cum e cu greutatile, forta, nalucile, etc ... va trece ceva timp, si n-o sa-mi dau seama oricum la inceput ca e grea/usoara sau lenta/rapida.
O sa ma duc pe la targurile de luna asta cu niste amici priceputi sa-mi iau niste voblere si ce mai am nevoie. Cateva am luat odata cu lanseta, dar inca nu stiu ce-i cu ele si la ce-s bune ...
Poate saptamana viitoare o "bag la apa", si va tin la curent
Multumiri pentru sfaturi !
O sa ma duc pe la targurile de luna asta cu niste amici priceputi sa-mi iau niste voblere si ce mai am nevoie. Cateva am luat odata cu lanseta, dar inca nu stiu ce-i cu ele si la ce-s bune ...

Poate saptamana viitoare o "bag la apa", si va tin la curent

- kingofbeasts
- veteran
subscriu si eu la cele spuse de colegu. fa experiente cu Catana si dupa ce iti faci mana si sti mai bine ce ai nevoie maresti putin bugetul alocat si ei ceva mai bun.informer scrie:Pai atunci parerea mea-i sa dai cu Catana aia, cel putin pana te decizi la ce rapitori vrei sa dai cu predilectie. Sub 200g nu prea cred ca o sa fie chiar OK sa-ti alegi mulinete de somn sau stiuca.

- kingofbeasts
- veteran
vezi ca s-a cam scris pe aici cam ce naluci la ce rapitori au dat rezultate bune. sunt si cateva mai universale. eu zic sa te limitezi la 1-2 tipuri de naluci la inceput si cu mai putine modelele ca sa poti insista mai mult cu aceeasi naluca si sa ajungi sa o folosesti cat mai corect (fie ca e vorba de woblere , linguri, rotative sau silicoane si jiguri ). daca ai prea multe esti tentat sa schimbi tot la 2-3 lanseuri si nu o sa ajungi sa lucrezi corespunzator cu multe dintre ele.ReluOlaru scrie: O sa ma duc pe la targurile de luna asta cu niste amici priceputi sa-mi iau niste voblere si ce mai am nevoie. Cateva am luat odata cu lanseta, dar inca nu stiu ce-i cu ele si la ce-s bune ...![]()
Poate saptamana viitoare o "bag la apa", si va tin la curent![]()
Uite, m-am uitat acum la ce mi-a dat amicul de la magazin cand am luat lanseta. Pe cele mici ( voblere cred ca le zice, nu ? ) scrie Strike Pro, si pe linguri Misu.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
- kingofbeasts
- veteran
amicul de la magazin te-a inzestrat binisor. cele 4 linguri sunt printre cele mai bune linguri de stiuca. mai ales cele de la Misu (Mihai
Palada) sunt favoritele mele. la voblere nu ma pronunt ca nu sunt tocmai pe domeniul meu.
pe langa alea eu iti mai recomand primele 2 in topul meu:
http://www.totalfishing.ro/oscilanta-do ... -2081.html
http://www.totalfishing.ro/oscilanta-ei ... -2067.html
in principiu cu astea 6 linguri daca e stiuca in balta macar una iei.
Palada) sunt favoritele mele. la voblere nu ma pronunt ca nu sunt tocmai pe domeniul meu.
pe langa alea eu iti mai recomand primele 2 in topul meu:
http://www.totalfishing.ro/oscilanta-do ... -2081.html
http://www.totalfishing.ro/oscilanta-ei ... -2067.html
in principiu cu astea 6 linguri daca e stiuca in balta macar una iei.