Sfaturi dotare echipamente rapitori

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 07 Sep 2010, 10:20

ReluOlaru scrie:Ahaa, pricep.
Ideea e ca la mulineta am cativa tamburi de schimb si pot pune macar 2 fire pe 2 dintre ei. Sugerati-mi va rog 2 dimensiuni de fir.
Multumesc.
...nu relu,nu pricepi :cry: tinand cont ca esti incepator te inteleg ca vrei ca scula (n-am gasit alta expresie :lol: )sa para mai teapana sa nu se rupa dar nu ai ce face cu ea pe neajlov.acolo trebuie ceva mai fin.la ce ai tu pune fir mono de 0,28 sau textil de o,20 si du-te linistit in delta sau pe dunare.pe neajlov fir mono de 0,18 sau de 0,16 sau textil de 0,10 (vad ca lb nu-ti spun nimic) si o lanseta care sa arunce maxim 10gr.ce ai tu arunca dublu,adica 21gr.ce faci cu ele pe rau asa mic?

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 07 Sep 2010, 10:40

Relu,
Una peste alta, asa cum ti-a spus si Rine, pe Neajlov iti trebuie un echipament light sau ultralight (L sau UL). Daca cauti pe forum o sa gasesti multe vorbe despre acest tip de echipament. Daca din anumite motive nu poti folosi decat ce ai in dotare, echipeaza-le cu fire subtiri (0.14 sau 0.16) si alege mulineta cea mai usoara. Bineintelesc ca si nalucile trebuie sa fie din aceeasi categorie, adica, asa cum spunea si Rine, sub 10 gr. Pe Neajlov cel mai intalnit peste este Cleanul si daca dai cu "pietre" dupa el , nu-l mai vezi ! In ultimul timp vad ca au aparut in unele locuri si ceva marlitze (foarte mici , sub 0.500kg), care sunt foarte bune ptr antrenament la spin, cu conditia sa le lasi sa creasca, sa ne bucuram de ele cand vor fii mari.

ReluOlaru
senior
senior

Mesaj de ReluOlaru » 07 Sep 2010, 11:26

Tocmai am fost la magazin si am luat o rola de 0,16 si una de 0,20. Ambele sunt Sensas Fluo Carnassiers http://www.pechechassediscount.com/fil- ... 37415-.cfm
@Andrei/rine, sunt convins ca aveti dreptate, si m-ati bagat oarecum la idei.
Acum va dati seama ca fiind la inceput o sa mai intreb amicii pescari, pe voi, voi citi pe forum,etc .. si voi invata incer-incet.
Cand am luat lanseta, ma uitam la ea ca la avioane. Parandu-mi firava pe langa lansetele mele de crap, l-am lasat pe vinzator sa aleaga. In mod categoric a ales ce a crezut el de cuviinta, spunandu-i ca voi da pe lacuri pentru inceput. Acum s-a ivit ocazia sa merg cu un amic pe Neajlov, si ma roade sa dau cu ea, macar sa vad cum e.
Pescuitul la stationar l-am invatat in foarte multi ani, si nici acum nu pot spune ca sunt mare cunoscator. Imi dau seama ca si la rapitor imi va lua ceva timp pina sa pricep cat de cat cum e, fiind un pescuit mult mai delicat si complex decit stationarul.
Mulineta cred ca voi folosi o Catana 2500 ca e mai usoara decat Crossfire 3000, basca am si tamburi de schimb.
In viitor o sa-mi iau si alte lansete pentru ca am citit pe forum ( si nu numai ) ca lanseta se alege functie de pestele dupa care dai.
O nebunie o sa fie si cumpararea nalucilor. Deja am cateva, dar vor urma in mod categoric destul de multe, incet-incet...
Garantat la inceput voi lua si trompete ( naluci ), macar pentru ca nu le cunosc, atit destinatia cat si marcile/calitatea. Important e sa incep si voi vedea dupa.
Apropo, pentru Neajlov, ce credeti ca ar trebui sa utilizez ca si naluci ?

ReluOlaru
senior
senior

Mesaj de ReluOlaru » 07 Sep 2010, 12:07

ReluOlaru
senior
senior

Mesaj de ReluOlaru » 07 Sep 2010, 12:50

Si m-am dezumflat .. http://www.totalfishing.ro/voblere-vobl ... _1063.html
Lanseta mea merge cu minim 3,5 gr, si voblerele pe care trebuie sa le folosesc au 1-2 grame ... Adica am un fel de "par" pentru clean :oops:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 07 Sep 2010, 12:57

:idea:

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 07 Sep 2010, 14:18

ReluOlaru scrie:Si m-am dezumflat .. http://www.totalfishing.ro/voblere-vobl ... _1063.html
Lanseta mea merge cu minim 3,5 gr, si voblerele pe care trebuie sa le folosesc au 1-2 grame ... Adica am un fel de "par" pentru clean :oops:
Asta nu inseamna ca nu poti arunca un vobler de 2 gr. Lasi firul mai lung si ai sa vezi ca merge. Nu foarte bine, da merge... Si citeste tot ! :D

ReluOlaru
senior
senior

Mesaj de ReluOlaru » 07 Sep 2010, 14:23

Citesc, ca e ceva de citit la 37 pagini ..... :oops:

Poate ma faceti sa-mi iau azi inca o lanseta ..... :lol:

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 07 Sep 2010, 14:32

Daca vrei neaparat o lanseta de clean si ai bugetul foarte restrans, cauta prin magazinele de profil care mai vand si chinezarii. daca gasesti lanseta di mesajul privat ( ca sa nu facem reclama aici)pe care ti-l dau si pretul in jur de 60-70 roni , cumpar-o ! Stai linistit , ca arunca bine si mai putine grame ! Majoritatea sunt ok, mai exista si intamplari nrfericite! Iar daca doamne fereste se intampla ceva cu ea , nu-ti pare rau de bani

Scrie răspuns