Sfaturi dotare echipamente rapitori

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 10 Sep 2010, 19:46

Daca ai tufisuri in apa sau aplecate peste apa, lateral...sau vegetatie in apa langa mal..in nici un caz nu te avantajeaza una de 1.80...din contra. Daca mai si intepi vre-un peste..nu ai control destul cu una scurta.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

informer
senior
senior

Mesaj de informer » 10 Sep 2010, 21:21

Relu, cred ca din ultimele 2 posturi (fara asta) totu` ti-e clar... :twisted: :lol: .
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

ReluOlaru
senior
senior

Mesaj de ReluOlaru » 10 Sep 2010, 21:25

Maine ma duc sa o iau ! :lol: :lol: :lol:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 10 Sep 2010, 22:17

relu, nu te avanta prea tare cu investitiile la inceput. fa-ti mana cu ce ai si o sa-ti dai seama ce ai nevoie cam peste un an de spinning. :wink:
intretimp mai prinzi si ceva pesti pe stilul asta , vei alege si ceva specii care te intereseaza cu predilectie si o sa-ti ie un echipament adecvat stilului tau nalucilor pe care iti va placea sa le folosesti si speciilor pe care le vizezi.
e doar o parere. :roll:

ReluOlaru
senior
senior

Mesaj de ReluOlaru » 12 Sep 2010, 16:30

Azi am "comis-o" iar... Nu m-am putut abtine si am trecut iar pe la targ.
Am luat un grip Berkley. Nu-l gasesc la noi prin magazinele virtuale, ori nu caut eu bine. E vorba despre asta http://www.berkley-fishing.com/products ... p-8-pistol . Mi s-a parut foarte practic si bine lucrat, asa ca l-am luat.
Era cat pe ce sa iau si o lanseta UL de la Daiwa . Cand am ajuns acasa am vazut ca nu era la "oferte", dar mi s-a parut ca lucreaza super bine, fiind si la un pret civilizat, adica asta http://www.totalfishing.ro/lanseta-daiw ... 10488.html
In ciuda "gramelor" scrise pe ea, e evident ca merge f. bine si cu naluci de 2 grame, sau chiar mai jos.
In fine, mai stept cu achizitia unei lansete "moi". Pana cand, habar n-am ... :lol:

ReluOlaru
senior
senior

Mesaj de ReluOlaru » 13 Sep 2010, 18:15

ReluOlaru scrie:Azi am "comis-o" iar... Nu m-am putut abtine si am trecut iar pe la targ.
.....
In fine, mai stept cu achizitia unei lansete "moi". Pana cand, habar n-am ... :lol:
Am asteptat o laie .... :( Am comis-o iar/ din nou/ etc ... Am luat acum o ora ULF-ul :oops:
Ajuns acasa am incercat diverse mulinete, defapt numai 2, si mi-am dat seama imediat ca o mulineta de peste 200 grame n-are ce cauta pe un batz din categoria asta de greutate.
N-am incotro si o sa merg cu cardinalul 101 pana fac rost de bani sa iau o mulineta buna, de max. 180-190 grame. La magazin m-am jucat cu un Mitchell 1000 de vreo 380 lei de 200 grame ( am uitat modelul ) pe lanseta, si e super ok.
Mi-am dat seama imediat ca si la rapitor e ca la spiningul greu, adica trebuie sa simti lanseta, si nu sa ai o mulineta cu batz. La varga asta de ex., daca pun mulineta de 250 grame, nu mai simt varga !
Ma rog, daca pana incepe targul pe 25-26 fac rost de bani, si vor fi oferte de nerefuzat, voi lua si o mulineta mica si buna. E pacat sa dau la peste cu un echipament dezechilibrat, pentru ca sunt convins ca pierd mult din placerea spiningului.
Gresesc ? :?:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 13 Sep 2010, 19:40

nu gresesti :) esti doar un pic "atins" si faci cumparaturi cu "responsabilitate".i-ai dat deja, drumul bulgarelui de zapada la vale :lol: :lol:

ReluOlaru
senior
senior

Mesaj de ReluOlaru » 13 Sep 2010, 20:15

Mda ... bulgarele a cam luat viteza... Am zis ca daca nu iau acum strictul necesar, efortul ulterior s-ar putea sa fie mult prea mare, si sa nu-l pot duce.

informer
senior
senior

Mesaj de informer » 13 Sep 2010, 20:17

Bafta la cumparaturi, Relu.
Io de vreo 10 ani tot cumpar si inca n-am strictu` necesar... :lol: :lol: .
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

sherbamont
veteran
veteran

Mesaj de sherbamont » 13 Sep 2010, 20:46

informer scrie:Bafta la cumparaturi, Relu.
Io de vreo 10 ani tot cumpar si inca n-am strictu` necesar... :lol: :lol: .
cata dreptate ai ,asa relativ e strictu asta,mereu iti dai seama ca mai vrei ceva

Scrie răspuns