Sfaturi dotare echipamente rapitori

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 10 Sep 2010, 06:49

kingofbeasts scrie:
ReluOlaru scrie:Uite asta e cutia. Am vazut si la energo ceva similar.
Oricum tre sa-mi iau ceva in care sa le tin la mine, ca doar nu o sa stau pe loc sa am bagajele langa mine.

Imagine

Uploaded with ImageShack.us
sunt si cutii pentru linguri si voblere o gramada. trebuie doar sa fi atent la adancimea compartimentelor sa-ti intre ancora si sa se inchida si capacul. :wink:
Astea sunt cutii foarte mici ptr. voblere de 2-2.5 cm si rotative nr. 00 . Clean -biban in rest cautati ceva mai incapator :wink: .

ReluOlaru
senior
senior

Mesaj de ReluOlaru » 10 Sep 2010, 07:36

Asta am dat-o ca model numai. Cea din poza, fiind foarte mica, eu o folosesc pentru agrafe, vartejuri, plumbi mici, stc ...
Voi vedea pe viu cum arata restul si-mi voi lua una pentru naluci. Se inchid foarte bine, sunt bine lucrate si sunt gandite sa le atarni de git.
Apropo ( puteti rade ), daca sunteti pe un mal si prindeti un peste mai marisor, cum il scoateti afara ? N-am vazut - ori n-am fost atent - pescari de rapitor care sa se plimbe cu minciocul dupa ei :roll:

informer
senior
senior

Mesaj de informer » 10 Sep 2010, 07:36

ReluOlaru scrie:Oricum, io tot n-am inteles cum tin la mine nalucile, cand ma plimb pe malul baltii, pe rau, etc ... :lol:
Relu, io am trei solutii pt. asta:

1. Solutia UL: am un "marsupiu" din ala la brau cu vreo 3 buzunare mai mari si 2 mai mici. In buzunarele mari am cutii de plastic in care incap lejer 30-40 de voblere mici (de "clean") sau 15-20 mai mari. In restul buzunarelor mai am vartejuri, pensa, inaintas, strune... permisu` etc. :).

2. Solutia M: o geanta Attack pe umar sau pe dupa cap in care sunt trei cutii de plastic mai mari + 2 buzunare pt. maruntisuri.

3. Solutia H: Geanta Energo Team cu 6+1 cutii de plastic mari inauntru. Asta iti ajunge pentru o iesire de o saptamana in delta, poti sa bagi acolo cam tot ce-ai putea folosi... cel putin pana depasesti 1 an, doi, de spinning... :lol: .
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

informer
senior
senior

Mesaj de informer » 10 Sep 2010, 07:38

ReluOlaru scrie: Apropo ( puteti rade ), daca sunteti pe un mal si prindeti un peste mai marisor, cum il scoateti afara ?
Cu mana sau eventual cu grip-u`.
----

ReluOlaru
senior
senior

Mesaj de ReluOlaru » 10 Sep 2010, 07:56

Ahaaa... "grip" 8)

l.e.
Mi-am adus aminte ca am niste carti de pescuit, si m-am apucat azinoapte de una dintre ele, scrisa de Victor Tarus. Oricum mai am vreo 3 si le iau la rand.

informer
senior
senior

Mesaj de informer » 10 Sep 2010, 07:59

----

ReluOlaru
senior
senior

Mesaj de ReluOlaru » 10 Sep 2010, 08:13

E mai "acru" daca e malul inalt :cry:
Vad si un grip mai lung, dar are doar 70cm

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 10 Sep 2010, 09:08

cel mai bine scoti pestele cu mana . sunt o gramada de filmulete pe youtube in care poti sa vezi cum se face. daca chiar e sa scape gandestete ca a avut zile si vine el iar cand e mai mare. ideea e sa-l obosesti bine inainte (nu e indicat sa te grabesti sa-l dai repede afara ca daca mai are rezerve de putere face pe nebunul la mal si drilul langa mal nu e foarte indicat pentru ca sunt multe puncte in care se poate baga ca sa scape , mai bine il lasi sa lupte in larg ). :wink:
ps. daca e malul inalt te orientezi inainte de a lansa unde ai putea sa-l scoti si dupa ce-l intepi incerci sa-l duci acolo.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 10 Sep 2010, 10:14

kingofbeasts scrie:cel mai bine scoti pestele cu mana . sunt o gramada de filmulete pe youtube in care poti sa vezi cum se face. daca chiar e sa scape gandestete ca a avut zile si vine el iar cand e mai mare. ideea e sa-l obosesti bine inainte (nu e indicat sa te grabesti sa-l dai repede afara ca daca mai are rezerve de putere face pe nebunul la mal si drilul langa mal nu e foarte indicat pentru ca sunt multe puncte in care se poate baga ca sa scape , mai bine il lasi sa lupte in larg ). :wink:
ps. daca e malul inalt te orientezi inainte de a lansa unde ai putea sa-l scoti si dupa ce-l intepi incerci sa-l duci acolo.
Pestele incearca sa scoti tu insasi, nu lasa pe altii, chiar daca se ofera .... macar daca scapa nu este altul de vina :lol: .
Inainte sa scoti oboseste-l bine si cand abia se misca ridici usor cu mana, prinzand de ceafa. La stiuca si somn e bine sa infasori mana intr-o batista... sa nu te ranesti .

ReluOlaru
senior
senior

Mesaj de ReluOlaru » 10 Sep 2010, 10:29

N-am niciun interes sa-l scot repede afara. In definitiv placerea mare e "joaca" cu el, nu ? 8)

Scrie răspuns