Sfat lanseta spining Dunare

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

liviu68
senior
senior

Sfat lanseta spining Dunare

Mesaj de liviu68 » 03 Ian 2009, 14:14

Va rog sa-mi spuneti cu ce lanseta pescuiti la Dunare la salau, cu jiguri grele 15 / 50 gr..
Am mai cerut sfaturi dar cred ca nu m-am exprimat clar si am ramas in ceata.
Ma tot gandesc la avidul de 2 oz si primesc sfaturi pentru GL2 hot shot, motiv pentru care legat de aceste 2 lansete, cel putin, sunt complet nedumerit.
Lanseta pe care o caut as dori sa fie puternica, senzitiva, usoara si bineinteles sa o pot cumpara de undeva.
Am cateva lansete care acopera greutatile pina la 22 grame si sunt destul de bune pentru avat, dar ceva de spining greu nu am.

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 03 Ian 2009, 17:08

am avid de 2oz, dar l-am folosit cu jig de max 21g pana acum pt ca n-a fost nevoie de mai mult.
intre timp am mai vazut un energoteam care mi-a placut dar pana nu-mi crapa avidu nu schimb nimic :)

liviu68
senior
senior

Mesaj de liviu68 » 03 Ian 2009, 17:30

Ce ar putea avea Energotimul mai bun deact un avid?
Care sunt caracteristicile, raportate la un pescuit de dunare cu jiguri grele, care sa faca mai potrivit un GL2 Hotshot decat un avid de 2 oz?

seve
senior
senior

Mesaj de seve » 03 Ian 2009, 17:38

liviule eu iti zic ca sunt bune si sfaturile dar eu zic sa mergi prin magazine sa te plimbi, sa pui mana, mai intrebi si vezi ce iti place...doar pt faptul ca avidul este un bat bun si cam scumput (parerea mea, acum e in jur de 8 mil) nu il face batul dorit de toata lumea..eu am un energoteam premier 40-80 care imi este mult mai "in mana" si ca avidul de 2 oz si ca hot shot-ul 1021 s....le am toate trei dar ma inteleg mult mai bine cu energoteam-ul...parerea mea sincera e ca in materie de bete si femei fiecare are gusturile sale...asa cum mie imi place energoteam-ul asa ii place unuia loomisul sau avidul...deci nu judeca mereu dupa pretul de pe eticheta si dupa materiale..judeca si dupa conditiiile in care vrei sa pescuiesti...si as vrea sa te vad cum dai tu cu un avid in conditii bune cu un jig de 50 gr..(.gandeste-te ca unde bagi 50 gr ai si super curent care isi va pune si el amprenta asupra batului...tragi de jig de 50 gr care vine spre tine prin curent)

seve
senior
senior

Mesaj de seve » 03 Ian 2009, 17:41

liviu68 scrie:Ce ar putea avea Energotimul mai bun deact un avid?
un raport calitate-pret superior avand in vedere ca iti iei un bat de cursa lunga pt 120 ron

liviu68
senior
senior

Mesaj de liviu68 » 03 Ian 2009, 20:14

Pentru pescuitul de lac am cumparat, in timp, multe lansete pana sa-mi formez cat de cat o opinie.
Ca sa va faceti o idee au fost cam asa: XLM 7,6, daiwa nu mai stiu ce model, 1 BFF, 2 modele maver, lamiglas certified pro, airus si, ultimul, un team daiwa mode 07.
La fiecare mi-a placut cate ceva dar nici una din lanste nu a intrunit in totalitate calitatile pe care le astept de la o lanseta.
Probabil ca astept prea mult.
Pe toate le-am cumparat la pretul pietii si o parte le-am dat la prieteni, gratis sau mai pe nimic.
Daca as fi stiut exact care este cea mai buna pentru lac, si sufiecient de versatila, probabil ca ma aruncam de ca bun inceput la un model de top si poate nu le-as mai fi schimbat atat.
Acum se intimpla la fel si cu lansetele de dunare.
Am deja pe constiinta un cormoran si un maver care nu imi plac. Daca mai fac cateva incercari ajung la concluzia ca puteam sa incerc direct nu stiu ce model de JDM.
Din aceste motive apelez la experienta dvs., fiindca in final probabil ca am sa ma opresc tot la un model bun, situat la un pret pe care il consider psihologic (7-8 mil.).
Mai mult de atat nu cred, la acest moment, ca as fi dispus sa dau pe o lanseta pentru dunare.

seve
senior
senior

Mesaj de seve » 03 Ian 2009, 20:40

desi am multe lansete de spinn(sunt cam obsedat :shock: , sa-mi fie rusine ca nu pescuiesc cu mai mult de 3 odata, mi-e si lene sa merg cu ele in targ :oops: :oops: ) pana acum nu am intalnit lanseta care sa fie 100% pe gustul meu(fie ca e vb de inele, de cum sunt asezate pe blank de blank, de lungimea manierului sau forma lui, chiar de mandrina). depinde foarte mult ce vrei tu de la un bat..eu de ex am bete de fitze :oops: care le iau mai rar si pt placerea pescuitului si bete de forjare , cu care am prins mai mereu, care fac fata situatiilor unde pescuiesc eu, pe care din pacate le mai scap usor pe jos dar care prind peste...in sfarsit daca vrei un astfel de bat rezistent care sa faca fata celor mai multor situatii intalnite la dunare eu zic sa te orientezi catre un energoteam premier sau un shimano beastmaster..depinde si de tine ce vrei..astea sunt doar sugestii din partea mea..eu zic sa mergi tu personalla magazin sa pui mana pe ele si sa te orientezi

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 03 Ian 2009, 21:28

Avidul pina in 2 oz nu este un bat pt jiguri de 50 gr, merge ok pina la 30 gr apoi.... :oops:
Liviu , poti incerca Wild River(alta mincare de peste) , chiar daca nu "sclipeste" face fata si o sa te serveasca mult timp
iti trebe un bat lung?

liviu68
senior
senior

Mesaj de liviu68 » 03 Ian 2009, 22:33

mihai florescu scrie:Avidul pina in 2 oz nu este un bat pt jiguri de 50 gr, merge ok pina la 30 gr apoi.... :oops:
Liviu , poti incerca Wild River(alta mincare de peste) , chiar daca nu "sclipeste" face fata si o sa te serveasca mult timp
iti trebe un bat lung?
Caut ceva de 2,7 m.
Wild River nu este progresiv?
Ma gandesc la ceva mai fast/extra fast, sper ca asta sa asigure un plus de sensitivitate.

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 04 Ian 2009, 17:20

Am WR. de 2oz si nu este progresiv de loc, ba din contra eu zic ca este fast .

Il folosesc pe Dunare la salau si avat , un bat foarte bun si mai ieftin decat Avidul .

Culmea la batul asta e ca arunc si naluci mai grele bine dar si voblere de 2,5 g.

Este un pic cam greu dar odata ce ti se da mana parca nu mai vrei sa dai cu altceva ( sau stiu eu ,poate un LTX sau macar un LTA)

Scrie răspuns