Sfat lanseta spining Dunare

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

liviu68
senior
senior

Mesaj de liviu68 » 07 Ian 2009, 21:53

Incep sa ma lamuresc ca hot shot-ul nu este o solutie pentru dunare intrucat nu poate controla greutati mai mari de 20 gr.
Din pacate cu atat cu cat sap mai mult aflu ca nu exista lansete asa cum caut eu.
Cu cateva exceptii, dar acele modele nu se mai fabrica de mult, motiv pentru care nu se mai gasesc.
Am tocit netul cautand si la producatori [precum gatti sau roque], dar nu mi-am putut da seama ce se ascunde exact in spatele datelor tehnice.
In orice caz, devine tot mai clar ca o lanseta care controleaza 40-50 gr e par. Si daca e par e grea.
Un cunoscut sugera o solutie care mi s-a parut ciudata la prima vedere si anume sa iau o lanseta cava mai lunga si sa o scurtez pana la 2,7.

Daca totusi ati identificat un model anume de lanseta puternica sa duca jiguri ceva mai grele, dar nu ranga, rapida si ceva mai usoara, de la unul din producatorii de top, care sa poate fi cumparata de undeva, dati-mi si mie un semn va rog.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 07 Ian 2009, 22:05

liviu68 scrie: In orice caz, devine tot mai clar ca o lanseta care controleaza 40-50 gr e par. Si daca e par e grea.
Un cunoscut sugera o solutie care mi s-a parut ciudata la prima vedere si anume sa iau o lanseta cava mai lunga si sa o scurtez pana la 2,7.

Daca totusi ati identificat un model anume de lanseta puternica sa duca jiguri ceva mai grele, dar nu ranga, rapida si ceva mai usoara, de la unul din producatorii de top, care sa poate fi cumparata de undeva, dati-mi si mie un semn va rog.
Intradevar nu va fi foarte usoara o lanseta cu care sa intepi cu jig de 50g.
adica nu ceva sub 180-200g.
Eu unul cred ca trebuie varf puternic pentru a intepa cu jig de peste 40g, mai ales pe duanre adancimi de peste 8m curenti..alea..alea ;)
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 07 Ian 2009, 22:18

liviu68 scrie:Incep sa ma lamuresc ca hot shot-ul nu este o solutie pentru dunare intrucat nu poate controla greutati mai mari de 20 gr.
Din pacate cu atat cu cat sap mai mult aflu ca nu exista lansete asa cum caut eu.
Cu cateva exceptii, dar acele modele nu se mai fabrica de mult, motiv pentru care nu se mai gasesc.
Am tocit netul cautand si la producatori [precum gatti sau roque], dar nu mi-am putut da seama ce se ascunde exact in spatele datelor tehnice.
In orice caz, devine tot mai clar ca o lanseta care controleaza 40-50 gr e par. Si daca e par e grea.

uita-te si la un garbolino resurrection....asa de idee

andriipopa75
veteran
veteran

uita-te si la sakura shukan de 7'8MH 2,33m 14-60g

Mesaj de andriipopa75 » 08 Ian 2009, 11:07

eu am pescuit cu ea, este si senzitiva, si usoara (undeva la 160g) si robusta.
pret undeva in jur de 500-550 lei.

Ce ma surprinde este ca lanseaza mai bine greutati de 25g decat sora mai lunga de 8'6" .

liviu68
senior
senior

Mesaj de liviu68 » 12 Feb 2009, 20:51

Am gasit-o. Se numeste sportex black stream.
E usoara chiar si asa cu inele cu 2 picioare si nu ingenuncheaza nici la 60 gr.

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 12 Feb 2009, 21:23

ai pus mana pe ea? :roll: ca is curios

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 12 Feb 2009, 21:29

Am gasit-o. Se numeste sportex black stream.
E usoara chiar si asa cu inele cu 2 picioare si nu ingenuncheaza nici la 60 gr.

La ce bani ai gasito si cam ce greutate are!?

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 12 Feb 2009, 21:29

Iti dau o idee: Daiwa Shogun Z 2,60/2,90 DPM(15-50grame) sau 2,60/290 DPMM(10-40 grame).Au 190-200 grame si arunca exact cat zice pe ele,chiar si peste.Cred ca e batul cel mai longeviv pe care l-am vazut pe piata(ca Daiwa Tournament SS) deci probabil ca are ceva calitati daca a rezistat atat.Eu vreau un 2,60m 10-40 gr.Uita-te pe www.pecheur.com.

liviu68
senior
senior

Mesaj de liviu68 » 12 Feb 2009, 21:35

Da, am cumparat-o. A costat 4 mil. Nu pot sa imi dau seama cate grame are dar este foarte usoara ptr. greutatea si puterea ei. Si ar putea sa devina si mai usoara daca ii schimb inelele.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 12 Feb 2009, 21:51

mihai florescu scrie:Avidul pina in 2 oz nu este un bat pt jiguri de 50 gr, merge ok pina la 30 gr apoi.... :oops:
Liviu , poti incerca Wild River(alta mincare de peste) , chiar daca nu "sclipeste" face fata si o sa te serveasca mult timp
iti trebe un bat lung?
Mihai, eu am vazut multe aviduri si nu prea imi vine sa cred ca cel pana in 2 oz nu poate "pescui" cu 50 de grame. Diferenta este insa ca ala e model salmon&steelhead si nu prea merge la jiguri, avand si aproape 3 metri, dar cu aruncatul a 50 de grame nu are nicio problema.

Ca recomandare vezi Premierul H sau XH spinn. Eu am H si e foarte bun si la jig mare.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Scrie răspuns