sfat achizitie lanseta pt. biban
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
sfat achizitie lanseta pt. biban
Doresc sa achizitionez o lanseta de calitate pentru biban, insa nu ma pot hotari intre firme cum ar fi daiwa steez, palms, major craft sau o lanseta custom. Precizez ca voi folosi preponderent gume.
Va multumesc .
Va multumesc .
- George1985
- veteran
Re: sfat achizitie lanseta pt. biban
As opta pt variantele de fabrica...oricare ar fi lanseta 

Un blank japonez perfect pentru ce ai nevoie ar fi de la Matagi AF-TK62XUL...sau UL...foarte usoare si rapide, 28 respectiv 35g..dau niste lansete excelente pentru jigging usor.
Contacteaza-ma daca te intereseaza. Nu stiu daca poti trimite MP sau nu.
Scuze de reclama
Contacteaza-ma daca te intereseaza. Nu stiu daca poti trimite MP sau nu.
Scuze de reclama

-
- veteran
Este important sa definesti exact pe putere de lansare vrei sa aiba lanseta, ce tip de actiune( Fast si cat de rapida) daca sa fie 1 piece/ 2pc si cat de lunga in functie de cele ami frecvente situatii de pescuit intalnesti frecvent(adancimea lacurilor, pescuit de pe mal /din barca) si cat de mari sunt bibanii.
Varianta custom iti aduce beneficiul unui cunoasteri amanuntite a varietatii de blankuri in functie de orintarea si experienta rodbuiderului in clasa asta de lansete (Ul/L) si un montaj KR performant, o japoneza are un blank premium(pentru pret premium) manere ergonomice in multe cazuri dar si montaje ale inelelor cu minusuri sau invechite de la caz la caz,.
Montajul unui blank de putere mica este pretentios pentru ca greutatea inelelor(dimensionarea) influenteza mult revenirea blankului si numarul ineleor influenteza si ele putere pentru blankuri 1-4 lb sau 2-6lb,
Varianta custom iti aduce beneficiul unui cunoasteri amanuntite a varietatii de blankuri in functie de orintarea si experienta rodbuiderului in clasa asta de lansete (Ul/L) si un montaj KR performant, o japoneza are un blank premium(pentru pret premium) manere ergonomice in multe cazuri dar si montaje ale inelelor cu minusuri sau invechite de la caz la caz,.
Montajul unui blank de putere mica este pretentios pentru ca greutatea inelelor(dimensionarea) influenteza mult revenirea blankului si numarul ineleor influenteza si ele putere pentru blankuri 1-4 lb sau 2-6lb,
In primul rand as dori o parere a unor colegi de suferita care au detinut sau detin lansete ale producatorilor specificati cu o putere de 0.5 - 7 gr., 6.8 lungime, actiune fast, super-senzitiva, pentru bibani mofturosi.
-
- veteran
Pentru plastice Avidul UL de 6`6``ft 1 piece este bun intr-o varietate mare de situatii ,pe reactive e cam rapid. Plaja reala de lansare 1.5 -5 g(maxim).
N vei gasi lasneta sa arunce si sa pescuiasca bine cu 0.5g si cu 7 g bine este imposibil. Daca pleaca din 0.5 trebuie sa isi dea duhul in 3.5 -4g si cam implica un blector pentru 0.5g(varf plin foarte fin).
O alta varianta sunt blankurile Phenix Mirage modelul MF671-1-B ar face jobul bien pentru 1 -3.5g pentru locuri mai putin adanci unde Avidul poate mai bine.
Ambele sunt suficient de bune pentru a pescui si in situatii in care bibanul face mofturi maxime, exista si blankuri cu pret dublu(cu blector) dar nu vad justificarea la biban 200$ sau mai mult pentru un blank. ( Andrew`s Fishing ,,.to win tournaments,, si Phenix Iron Feather )
N vei gasi lasneta sa arunce si sa pescuiasca bine cu 0.5g si cu 7 g bine este imposibil. Daca pleaca din 0.5 trebuie sa isi dea duhul in 3.5 -4g si cam implica un blector pentru 0.5g(varf plin foarte fin).
O alta varianta sunt blankurile Phenix Mirage modelul MF671-1-B ar face jobul bien pentru 1 -3.5g pentru locuri mai putin adanci unde Avidul poate mai bine.
Ambele sunt suficient de bune pentru a pescui si in situatii in care bibanul face mofturi maxime, exista si blankuri cu pret dublu(cu blector) dar nu vad justificarea la biban 200$ sau mai mult pentru un blank. ( Andrew`s Fishing ,,.to win tournaments,, si Phenix Iron Feather )
Daca nu esti interesat de custom..pot sa iti spun doar despre un Major Craft Slicer de pana in 5,25g( se descurca si cu mai mult ) de 6'5" care este la modificat la mine, exact din cauza asta.... inelele sunt cam mari si putine pe ea.
O parere personala...nu si a posesorului banuiesc este ca nu are nervi blankul(poate dupa ce scapa de vopsea sa fie mai ok)...este cam moale si balanganacios pe varf pentru jigging(cel putin pentru gustul meu)si comparativ cu modelele de blankuri japoneze ce ti le-am recomandat....dar are o curbura de actiune absolut superba.
Restul, amintite de tine nu le cunosc.
O parere personala...nu si a posesorului banuiesc este ca nu are nervi blankul(poate dupa ce scapa de vopsea sa fie mai ok)...este cam moale si balanganacios pe varf pentru jigging(cel putin pentru gustul meu)si comparativ cu modelele de blankuri japoneze ce ti le-am recomandat....dar are o curbura de actiune absolut superba.
Restul, amintite de tine nu le cunosc.
Ulk, da-mi un nr. de contact te rog.
rualy scrie:Doresc sa achizitionez o lanseta de calitate pentru biban, insa nu ma pot hotari intre firme cum ar fi daiwa steez, palms, major craft sau o lanseta custom. Precizez ca voi folosi preponderent gume.
Va multumesc .
eu sincer am tot la biban cu tot felu si parca mereu am avut de comentat
fabrica .. custom
parerea mea e sa iti faci un custom exact pt ce o sa il folosesti . bagi bani in cele de serie.. si majoritatea au inele mari si nu-s placute si iar ajungi sa bagi bani aiurea in ele
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."
Romulus Vulpescu
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."
Romulus Vulpescu