discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
florinachepop
- utilizator constant

rualy scrie:Doresc sa achizitionez o lanseta de calitate pentru biban, insa nu ma pot hotari intre firme cum ar fi daiwa steez, palms, major craft sau o lanseta custom. Precizez ca voi folosi preponderent gume.
Va multumesc .
Loomis tsr cumva universala pt UL pt ca e f senzitiva pe varf si relativ progresiva in actiune; combinatia asta progresiv-fast stie sa prinda si pastravi fie cu gume sau reactive si clean/biban plus ca se descurca cu greutati mici (gandaci stepanow de 1-1.5g)
-
rualy
- junior

Multumesc tuturor pentru sfaturi, insa as dori si parerea unor colegi care au folosit niste jucarii de fabrica.

-
Nightwish
- junior

Caperlan Wixom 200 L, 1,5-7 gr. Duce si mai mult.

-
kleniacul
- veteran

Cormoran Ulx de 2,1 sau 1,8 m,1-9 g, varianta veche, sau Major Craft Bass Para 1-5 g, eu am varianta de2,4 m, super senzitiva,merita banii, desi e varianta economica.
-
rualy
- junior

Nu detine nici un coleg steez, palms sau major craft?
-
Nightwish
- junior

rualy scrie:Nu detine nici un coleg steez, palms sau major craft?
Sincer, nu sunt lansete pe care le gasesti la orice colt.
De curiozitate, am fost azi pina la un magazin unde stiam ca vazusem niste Palms. Avea doua in vanzare - un Terra Natura Csutom Area de 1,85 si un Terra Techno de 2,13, 5 - 15 gr.
Ce sa spun...finisaje de calitate, usoare, rapide si sensibile...daca ai doua sute si ceva de euro de spart pe "bibani mofturosi", da-i bataie.
Cica Techno e mai recomandata pentru gume.
-
kleniacul
- veteran

Tu citesti ce scriem?
-
rualy
- junior

kleniacul scrie:rualy scrie:Nu detine nici un coleg steez, palms sau major craft?
Tu citesti ce scriem?
Sigur ca citesc, insa nu pot fi on-line non-stop. Nu cred ca este cazul sa ma "dojenesti". Daca ai cum sa ma ajuti cu o parere iti multumesc, daca nu te rog abtinete. Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, vreau doar niste pareri ale unor detinatori de astfel de jordii, pentru a-mi achizitiona o astfel de "unealta"
-
kleniacul
- veteran

rualy scrie:kleniacul scrie:rualy scrie:Nu detine nici un coleg steez, palms sau major craft?
Tu citesti ce scriem?
Sigur ca citesc, insa nu pot fi on-line non-stop. Nu cred ca este cazul sa ma "dojenesti". Daca ai cum sa ma ajuti cu o parere iti multumesc, daca nu te rog abtinete. Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, vreau doar niste pareri ale unor detinatori de astfel de jordii, pentru a-mi achizitiona o astfel de "unealta"
Eu iti scrisesem despre un Major Craft, de asta ti-am scris.Daca imi dau eu seama, vrei o lanseta usoara, senzitiva, de fabrica , sa o achizitionezi repede, la un pret mediu, si sa fie placuta la pescuit.Cam asta am vrut si eu de la Major Craft-ul pe care l-am cumparat, lanseaza bine de la 2 la 5 g, poate fi gasit si in varianta de 2.1 m, deci mai rapid decit cel de 2.4 , al meu.Cred ca se incadreaza, mai ramine sa pui mina pe ea in magazin.Mai am eu un pitic cu St Croix Avid ul, custom, dar mai pot sa rabd.
-
rualy
- junior

Cand am pus intreberea de mai sus, ma asteptam sa primesc mai multe opinii de la persoane care detin asa ceva. Nu am apucat sa iti raspund din motivele exprimate in mesajul ulterior. Am deschis acest topic in ideea de a nu ma "arunca" cu ochii inchisi in achizitia unei lansete doar dupa firma sau modul cum se comporta la rece, ci in urma unor sfaturi/pareri a detinatorilor acestor tipuri de lansete, care au pescuit cu asa ceva.
Iti multumesc pentru opinii si imi cer scuze daca consideri ca te-am ofensat cu ceva.