senzitivitate inainte de toate...

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Gardos
senior
senior

senzitivitate inainte de toate...

Mesaj de Gardos » 21 Aug 2015, 21:10

De 3 saptamani am inceput sa ma cam inteleg cu castingul. Cu toate ca am avut o revelatie in termeni de control si contact cu naluca, nu o sa renunt la spinning mai ales pentru greutatile de sub 10 grame. Pentru zona L/ML mai am doar un Major Craft Evolution de 7-23, care e lanseta mea de suflet, insa vreau sa mai iau inca una cu care sa pot pescui la salau cu greutati mici, pe balti. Oricum, nici Evolution nu e de curgatoare, dar acolo am alte solutii. Bun- vreau o lanseta de salau care sa fie al naibii de senzitiva, pentru greutati mici si fire subtiri.
In mintea mea se bat lansete de la 250 de lei la 1500, de la Valkall, Compre, Convergence, Lamiglas competitor, St Croix Legend...sau un custom ( si daca da, la care rod builder? La cat de multi mi-au spus sa nu ajung la Ene, pe cuvant ca abia ma abtin sa nu il sun pentru o comanda). Ultima pe care am luat-o in calcul e Daiwa Steez. Si toate astea pentru ca vreau sa aflu cum e sa tii dom-le in mana o lanseta senzitiva, nu gluma.
Inclin spre Steez. Daca e de 6 ori mai senzitiva ca Valkall, m-am scos :)
Serios acum- eu ce-mi iau?

semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: senzitivitate inainte de toate...

Mesaj de semlecangheorghe » 22 Aug 2015, 06:26

Senzitivitatea asta e cu doua taisuri..
O lanseta supersenzitiva o sa iti spuna foarte raspicat cat de ample sunt deserturile acvatice de pe la noi..
Si daca o sa dai de pesti mai multi nu o sa prinzi decat cu una intermediara..
Dar sti cum este, pina nu incerci...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 22 Aug 2015, 06:39

Daca e de 6 ori mai senzitiva ca Valkall, m-am scos
:D era mai demult o discutie despre cum se poate masura sensitivitatea :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 22 Aug 2015, 07:45

MuskMd scrie:
Daca e de 6 ori mai senzitiva ca Valkall, m-am scos
:D era mai demult o discutie despre cum se poate masura sensitivitatea :lol:
nu-mi zice ca m-ai luat in serios cand am spus asta, era o gluma legata de pretul celor doua. am dubii mari si ca o lanseta e de 6 ori mai senzitiva decat un par. de fapt, stiu cativa pe forum care iti pot argumenta ca situatia sta tocmai pe dos :))

dumi_id
veteran
veteran

Mesaj de dumi_id » 22 Aug 2015, 11:23

Limita de buget este foarte mare...250-1500. In plaja asta nici nu prea stii ce sa alegi ca sunt prea multe. Gasesti bete bune si senzitive de pe la 450 ron (gama ML) care urca pana pe la 1500 ron (unele depasesc lejer - vezi Steez SVF AGS 550$ in US dar va fi 550E in Europa).

In gama L si ML orienteaza-te spre japoneze, sunt foarte bine echilibrate si usoare. Ai spus ca ai un MC, daca iti place mai cauta prin gama lor si sigur vei gasi ce iti doresti.

O idee: RZS-702L sau ML din tabel=> http://www.midacompany.ru/catalog/?sect ... odels_hash

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 22 Aug 2015, 12:27

Si cine iti aduce de la rusi?

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 22 Aug 2015, 13:20

au facut o lanseta doar pentru piata din rusia? la fel cum au facut turelul doar pentru europa? sa ma bati si nu fac o plata online pe un site rusesc :) multam oricum de sugestii.

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 22 Aug 2015, 13:27

am pus mana azi pe un colmic herakles usa - nu mai tin minte gramajul -ceva pana in 12 grame parca. Dar ma uit de intotdeauna la firele recomandate, era un 6-10 lb. parea sa fie salau friendly, stiff si progresiva in sarcina, usoara, inele fuji,vreo 500 de lei, blank toray, fara foregrip (nu ma deranjeaza deloc asta). Rational,pare ce caut, pretul e prietenos, dar ceva nu mi se leaga :( frate, unde sunt vremurile alea in care okuma mi se parea suprema?? :((

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 23 Aug 2015, 18:03

daca ai buget si nu folosesti mai mult de 7g+guma ia steez mlfs ala japan, am pescuit cu unu si e senzatie, n-are legatura cu nimic din ce am folosit in plaja asta.
Urasc atarnatorii!

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 23 Aug 2015, 21:04

eu nu am pescuit niciodata cu lansetele astea. le-am scuturat pe unele prin magazine. stefane, sunt curios de mor: ce are acel steez mlfs fata de un infinity q jigger, spre exemplu? ce face in plus? ca de fapt eu asta caut sa aflu, diferenta pentru care merita sa dai 1000 de lei in plus pe o lanseta fata de alta.

Scrie răspuns