senzitivitate inainte de toate...

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

adrian99
veteran
veteran

Re: senzitivitate inainte de toate...

Mesaj de adrian99 » 23 Aug 2015, 21:08

cam acelasi lucru pe care-l face o masina germana fata de un logan... :wink:

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 24 Aug 2015, 06:50

Gardos scrie:eu nu am pescuit niciodata cu lansetele astea. le-am scuturat pe unele prin magazine. stefane, sunt curios de mor: ce are acel steez mlfs fata de un infinity q jigger, spre exemplu? ce face in plus? ca de fapt eu asta caut sa aflu, diferenta pentru care merita sa dai 1000 de lei in plus pe o lanseta fata de alta.
pai in primul rand comoditatea pe care o ofera in pescuit, lanseaza bine, usoara, rezistenta, si apoi felul cum transmite ce se intampla in apa...simte tot, evident echipata cu firul corespunzator. pescuita cu 2-3g si un fir subtire e fantastica, spre deosebire de altele care la acelasi gramaj si fir, se cam balbaie :lol:
la gramaje mai mari e usor depasita la intepare si personal as folosi-o numai in cazul in care se impune jig usor 0-7g.
marele dezavantaj e ca e al dracu se scumpa si nu se gaseste.
Urasc atarnatorii!

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 24 Aug 2015, 07:27

adrian99 scrie:cam acelasi lucru pe care-l face o masina germana fata de un logan... :wink:
fix ca raspunsul lui stefan fata de raspunsul (?!) lui adrian99. Sper ca se datoreaza faptului ca 99 ala din coada reprezinta anul nasterii.
cu ocazia asta am aflat si de ce merita sa dai 1500 de lei pe o lanseta pe nevazute: sa nu mai dai peste aceste nestemate de reply-uri...

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 24 Aug 2015, 07:45

gardos,se vede ca esti prieten cu valeriu.... :D
adresezi acelasi tip de intrebari :)

am 99 la avatar pentru ca-mi place acest nr...
nu sunt nascut atunci,spre stiinta ta

Dan Stefan C.
veteran
veteran

Mesaj de Dan Stefan C. » 24 Aug 2015, 09:12

La lansetele colmic ar trebui sa te uiti la gama Premium. Sunt facute tot pe blankuri Toray (de generatie mai noua) si au componente de calitate superioara (mandrine, inele, etc.).
De asemena, la Lamiglas seria Pro X Bass merita vazuta. Sunt lansete extra fast, foarte solide si senzitive.
Ca si blank pentru lanseta custom, Lamiglas Infinity ofera un raport foarte bun calitate/pret.
Daca treci pe la magazin, poti vedea toate aceste lanssete/blankuri.

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 24 Aug 2015, 09:28

Steezul e ceva deosebit.
Am vazut vreo 3 modele alaturi de multe alte bete din aceeasi gama ca actiune/putere, nu se compara calitativ.
Si sunt facute "cum trebuie" din fabrica, nu au nevoie de modificari scumpe, ca multe Lamiglas.
Probabil ca o sa sara iar cativa ca un custom e mai bun, dar ce garantie ai pe un custom??
Lansetele de serie sunt testate inainte ani de zile, pe cand un custom, NU.
Asta e diferenta intre ele, nu ca e "pe mana ta".

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 24 Aug 2015, 22:17

adrian99 scrie:gardos,se vede ca esti prieten cu valeriu.... :D
adresezi acelasi tip de intrebari :)

am 99 la avatar pentru ca-mi place acest nr...
nu sunt nascut atunci,spre stiinta ta
ar fi trebuit sa ma prind mai devreme de ce preferi 99 in coada, era ceva pe dos in raspunsurile tale...

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 24 Aug 2015, 22:19

dan, george, ma apuc de colindat. vin sa pun mana pe steezuri, lamiuri si alte bete.

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 25 Aug 2015, 08:50

Am pescuit acum vreo 2 ani un Steez nou nout (model MLFSA 2,10m/1,8-10,6gr) si mi-a placut ca si comportament, insa nu m-a impresionat exagerat si complet. Ce am apreciat la ea e faptul ca avand o conicitate pronuntata, are si o rezerva de putere pe care nu o sesizezi din prima, dar un varf foarte fin si elastic (chiar prea fin dupa gustul meu). Este foarte usoara si echilibrata si daca nu o scoti din plaja ei de putere, nu prea ai ce sa-i reprosezi. Cred ca modelul urmator in gama de putere mi-ar fi fost mai potrivit, modelul pescuit de mine l-am vazut ideal pentru biban si strapi sau salai la kil, kil jumate (probabil ca scoti si buturugi cu ea din apa dar o chinui ...). Undeva in plaja de 3-7 gr + guma pe lacuri joarda se simte cel mai bine, e ideala. Nu te simti prea confortabil sa pescuiesti cu o astfel de lanseta in agatatura, dar chiar si asa lanseta de multe ori impresioneaza, acum fiecare cu gustul si preferinta proprie.

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 25 Aug 2015, 08:52

gardos,nu intelegi nimic din ce se discuta pe acest forum

mergi prin magazine,poate o sa gasesti lanseta "senzitiva"pe care o doresti

Scrie răspuns