discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
ranga
- veteran

Eeee ...alta viata .

Merci inca o data pentru informatii adiwolf !
Intre timp am gasit si sarma pentru spinnerbait-uri . Merge sa faci si rotative cu sarma asta , e chiar f.buna . Acu' sa vezi distractie pe mine..
Totusi , cam putini pasionati de bricolaj , sau ma insel ?

-
feugen
- veteran

-
Indian Larry scrie:Eeee ...alta viata .

Merci inca o data pentru informatii adiwolf !
Intre timp am gasit si sarma pentru spinnerbait-uri . Merge sa faci si rotative cu sarma asta , e chiar f.buna . Acu' sa vezi distractie pe mine..
Totusi , cam putini pasionati de bricolaj , sau ma insel ?

Pasionati sunt slava Domnului, insa nu toti sunt dispusi sa dea din "casa".
Sarma ai, palete faci, jiguri se cauciucuri gasesti. SUCCES!
P.S. Din proprie experienta iti reconamd paleta tip frunza de salcie pentru stiuca si ronda pentru biban si/sau avat. Daca pe "frunza de salcie" pui un abtipild cu sclipici (sidef) vei ramane uluit.
P.P.S. Din cvari motive duminica nu ma mai duc la Dunare ci acolo unde am vb noi pe privat. Merg cu un coleg si daca malul permite pescuitul nu umflam barca. Ma straduiesc sa initiez colegul asta de scarbici in "taina" spinning-ului. Daca se intampla sa fie rost de un biban, sau salau sau marla... restul nu conteaza.
Bucuresti
-
parintele
- utilizator constant

Parere personala : LA linguri conteaza mult si materialul din care e confectionata. Nu doar greutatea si formalingurii o fac prinzatoare, ci si frecventa vibratiei pe care o produce aceasta. Cam asta e motivul pentru care 2 linguri aparent idntice, cu aceeasi forma si aceeasi greutate, prind atat de diferit..una "zornaie" interesant, cealalta pur si simplu trece pe acolo si bombane aiurea
La oscilante nu e totusi chiar atat de critica treaba insa la rotative diferenta poate fi uriasa... D'aia lingurile nu prea se aleg dupa cum arata ci dupa referinte si experienta.
-
Dan Alexe
- utilizator constant

Miscarea si 'zornaiala' depind de curbura, concavitae, convexitate
Daca lingura e mai 'adinca' bate mai putin. Daca e mai plata bate mai tare. Sau invers, nu mai stiu
Ideea e ca dac nu ai matrita fiecare lingura va fi unicat si in momentul cind dai peste una 'prinzatoare' sunt putine sanse sa o poti replica.
-
mandea85
- junior

cand dai de cea prinzatoare ii faci matrita

-
Dan Alexe
- utilizator constant

Poate da ca te duci cu ea in SUA. Aici e greu de copiat si o cheie.
-
adiwolf
- veteran

indianule,
nu ai pt ce, sper sa iti fie de folos.
mandea, nu am nici un mp
cat priveste sarma pt rotative:
-cea dentara este f buna dar extrem de scumpa si putina, destul de otelita ca sa se poata prelucra usor fara decalire.
- sarma de cablu otelit, este buna, ieftina, usor de procurat, dar nu este dreapta, este rasucita si se lucreaza greu cu ea.
dupa mine, cea mai buna ramane cea de pe cabela's : ieftina, buna, suficienta sa iti ajunga pt o carca de rotative