Scule de spinning

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 26 Sep 2005, 10:35

Pai cred ca asta era intrebarea de fapt... daca o fi luat, de unde sa fi stiut daca era originala sau nu?

Ce aspecte ar fi "flagrante" pentru un fals?
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

alec
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alec » 26 Sep 2005, 11:35

scrie SHUMANO pe ele?? :lol: :lol:

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 26 Sep 2005, 11:46

Hahaha... asta e chiar flagrant. De fapt ce ma mir, am un cunoscut care era mandru de noua lui varga Shimano (scria corect totusi) luata din obor cu 12 lei.

Apropo, exista vergi Okuma? Stiam ca ei le fac sub alt nume, tot in obor parca erau niste vergi de 5m Okuma.

alec
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alec » 26 Sep 2005, 12:53

am si eu un shimano (batz) de origine indoielnica .
la pretzul la care l-am luat (second) nu m-a interesat cat de adevarat e.
Ideea e ca dupa parerea mea se pot recunoaste falsurile cel mai bine (la marcile consacrate) dupa finisaje si dupa marcaje (inscriptzionari).
La originale "scrisurile" sunt ingrijite ,cu culori de calitate si de multe ori cu holograme sau scrisuri auriu-argintiu nu doar un abtzibild ieftin.
La asta se mai adauga "serial numberul" care teoretic ar trebui sa poata fi gasit in catalog.
parerea mea :D

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 26 Sep 2005, 16:11

Serialul e sfant! Il gasesti la orice cautare cu google! Pe langa serial, cred ca e suficient sa o iei in mana la propriu ca sa nu o iei in mana la figurat!!! Scuzati limbaju' de cartier! Calitatea carbonului unei lansete originale nu poate fii egalata de nici o copie, fie ea si foarte fidela. Ca sa nu mai zic de greutatea ei! Dar, cu toate veleitatile mele de cunoscator, am "luat-o in mana" cumparand o copie de mulineta DAIWA la pretul uneia originale....si teapa asta am luat-o intr-unul din magazinele de firma din Bucuresti. Nu vreau sa ii scriu numele deoarece probabil ala a fost gheseftul vanzatorului. Am studiat mulineta, mi-a placut, am luat-o...si cand am ajuns acasa...surpriza...in cutie era o mulineta identica cu cea care o tinusem in mana in magazin, dar, din pacate identica doar ca design! Asta e!!! De aceea va dau un sfat tuturor: VERIFICATI ORICE PRODUS CARE VRETI SA IL CUMPARATI, INDIFERENT DE CATA INCREDERE AVETI IN MAGAZINUL RESPECTIV !!! Credeti-ma, asa o sa scapati de nervi si de bani aruncati pe fereastra !!!
Andrei

PS M-am dus cu bonul de casa si garantia inapoi la magazin si dupa negocieri de o ora ("am pe cineva la protectia consumatorului", "am prieteni racketi" si de alea :) ) am primit mulineta care o platisem de fapt :D

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 26 Sep 2005, 16:14

Eu ii trimiteam din start pe "prietenii racketzi" :?

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 26 Sep 2005, 17:42

@Dr. Pike: nu inteleg de ce nu ne doui numele magazinului... nu de alta dar (una) sa fim si noi atenti si (doua) nu prea conteaza daca era gheseftul vanzatorului sau al patronului, tot clientul (adica eu) este pacalit.

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 30 Sep 2005, 17:01

Este vorba despre magazinul Arrow din Bucuresti. Dar, asa cum v-am zis, problema s-a rezolvat. Si dupa aceea am mai cumparat de acolo diverse chestii, toate la calitatea care am platit-o:)
PS Nu e vorba de magazinul mare ARROW, cel de langa gara, ci de unul mai mic, la care am ajuns de pe str. Corneliu Coposu in stanga (nu imi amintesc numele strazii)

iulian_bud
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de iulian_bud » 01 Oct 2005, 08:43

Eu nu vreau sa fiu carcotas dar uitati-va in revista Aventuri la Pescuit care este dupa parerea mea cea mai tare revista de pescuit de la noi din tara ,cat la suta din revista este alocat spiningului si flyfishingului si cat la suta pescuitului crapului cu boiles.Parac au nebunit toti ,nu viseaza numai crapi capitali ca si cei prinsi de Tim Pasley,Steve Briggs si Ken Townley.De ce nu colaboreaza revista cu pescari renumiti de spining si flyfishing .In revista sunt scrise doar niste intamplari ale unor pescari si atat.Si sa numi spune-ti ca imi pot gasi informatile necesare de pe net sau din carti originale cumparate cu carti de credit.Eu ca pescar de rapitori dau banii in fiecare luna aproape de geaba si inebunesc cand vad in reviste,emisiuni de televiziune numai rod poduri si boilesuri. :lol:

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 01 Oct 2005, 12:53

Iulian, bine punctat!

Ca e mult crap mai inteleg, ca si eu mai dau dupa crap si chiar caras, insa ce ma seaca pe mine este mania bilelor.... O sa se ajunga sa se dea dupa crap cu bile de totr diplomat amestecat cu icre de manciuria, whiskey single malt, ciocolata lindt si inmuiat in dip channel no 5.

brrrr :evil:

Scrie răspuns