Salmo Slider floating

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 23 Mai 2008, 10:44

numai pe curgatoare, merge jerkingul , e adevarat sa se mai intampla sa se agete in prima ancora stuna.
Deocamdata fara rezultate. Mai incercam.
the angler is catching xxx, not by the lure

Vectrex94
senior
senior

Mesaj de Vectrex94 » 23 Mai 2008, 17:38

Si eu, numai pe curgatoare, poate ca de asta nu am avut rezultate.Rezultatele cu Slider vin mai ales pe lacuri...dar eu sunt incapatanat..am rabdare :D

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 23 Mai 2008, 18:24

liviu_v scrie:A utilizat cineva Salmo Slider pe ape curgatoare ? Si daca da, cu ce rezultate si ce tehnica a folosit la recuperare?
Pai aici poti vedea, printre altele si cateva victime de Slider pe Crisul Repede. Apa curgatoare. E drept, trebuie sa cauti zone cu apa linistita. Clar, nu e un vobler de tinut in curent puternic.
http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... er_id=2121
Cred ca pot sa afirm ca Slider-ul e cel mai bun vobler al meu de ... clean (dar nici avatul nu-l ocoleste).
Ca tehnica, e inutil sa povestim. Ia-l, du-l pe apa si fa-l sa inoate cat mai asemanator cu un peste viu. E un vobler foarte capabil sa se dea peste ranit. Cu timpul te vei prinde cum sa faci miscarea. Atata pot sa spun ca prefer sa nu-l folosesc chiar in ritmul din filmuletul concitadinului meu, maestrul Adi777. Cand il vad pe el parca revad Gaadfeber (sau cum naiba s-o mai fi scriind).
Poate fi pescuit cu orice bat care e in stare sa-l arunce. Mana stabileste ce si cum vine pe apa (sau pe sub). L-am folosit incepand cu bete ingaduitoare (Cabela's XML 703, Lamiglas G1218, G1215), trecand pe bete mai energice (Maver Skirt 2,40m, St.Croix Wild River MH), dar si cu "pari" de jerk de 50-120gr. Merge cu oricare.
...Nu trageti in pianist... :P Isi da si el cu parerea...

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 23 Mai 2008, 22:21

@Musti
Merci ! dar nu sunt nici pe departe maestru.
Legat de miscarea mai energica. In cazul jerkurilor gen slider (salmo slider, belly buster, nils master dartmaster etc) miscarea trebuie sa fie cat mai energica pe plan vertical, in film pare ca este recuperat cu o viteza uimitoare dar nu este asa, sliderul parcurge cam 1m in 10s. Diferenta dintre slider floating si sinking este ca cel floating coboara in momentul in care este recuperat (jerkuit ) iar cel sinking urca. Diferenta majora de efect este pe pauza. Cu un bat normal de spin nu se poate realiza asa ceva deoarece exista un anumit recul, care afecteaza foarte mult recuperarea nalucii, in cazul betelor de jerk heavy reculul este aproape nul, controlul asupra nalucii fiind aproape absolut. Imi pare rau ca nu am facut cateva filmari pe apa limpede. Viteza mai mare de recuperare se poate obtine prin miscarea mai ampla a batului. Recuperarea mai lenta sau foarte lenta + pauze lungi sau foarte lungi este recomandabila in sezonul rece.
TEAM ATOM

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 24 Mai 2008, 13:43

Nu ma refeream la viteza de recuperare, ci la ritmul de "jerk-uire" (sa ma ierte vorbitorii de limba romana). In filmulet miscai voblerul practic in continuu, cu miscari scurte si rapide. Eu las pestisorul ala sa mai si manance. In sensul ca alternez mai mult miscarile mai ample cu cele scurte si, mai ales, cu pauzele. Dar asta-i teorie. Practic tre' sa-l misti in asa fel incat stiucii (cleanului, avatului, etc.) sa i se faca brusc foame :P .

E drept, un bat specializat de jerk iti ofera un control superior asupra nalucii. Dar nu este esential. Un bat capabil sa arunce corect un Slider (care e o naluca grea) il poate si misca, cu un pic de contributie suplimentara din partea mainii pescarului. Parul meu de 1.95 si 50-120gr nu flecteaza practic de loc in timpul miscarii. Abia ca se incarca usor in lanseu. E drept, plaja de greutati a Slider-ului poate varia de la 17 la 70 gr. Nu e totuna pe care din ele le pui pe un bat mai finut. Dar daca o lanseta de spin reuseste sa arunce bine cele 70gr, reuseste si sa miste naluca pe apa.

PS: Maestru, nemaestru, vad ca esti adanc specializat pe jerk. Defect tot esti, avand in vedere ce echipamente ai strans pe langa tine :lol: .

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 24 Mai 2008, 14:08

Musti scrie: PS: Maestru, nemaestru, vad ca esti adanc specializat pe jerk. Defect tot esti, avand in vedere ce echipamente ai strans pe langa tine :lol: .
defect clar :lol:
TEAM ATOM

hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 24 Mai 2008, 22:09

Musti, zi ce batz de jerk ai la 1,95m, actiune 50-120? E cu, sau fara tragaci? Eu caut ceva de genul descris de tine, dar fara tragaci. Si nu prea gasesc! Balzer Jerkbait spin ar fi o optiune, dar actiunea lui e 50-80. E fain batzul - mufare inversa, e lucrat k-lumea...

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 25 Mai 2008, 02:21

hunting_xxx scrie:Musti, zi ce batz de jerk ai la 1,95m, actiune 50-120? E cu, sau fara tragaci? Eu caut ceva de genul descris de tine, dar fara tragaci. Si nu prea gasesc! Balzer Jerkbait spin ar fi o optiune, dar actiunea lui e 50-80. E fain batzul - mufare inversa, e lucrat k-lumea...
Balzeru ala e o gluma, l-am vazut si eu. Probabil daca vrei sa dai cu slidere de 7 cm, merge, in rest nu.
TEAM ATOM

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 25 Mai 2008, 09:56

E de baicasting, adica are "tragaci".
Nu sunt nici eu fan al baitcasting-ului, din contra, dar in cazul jerkbait-urilor, functia creeaza organul. Pleci de la naluci, care sunt imense si grele, deci iti trebuie un bat extrem de puternic si dur pt. a le putea arunca. Pt. a rezista la socul aruncarii, ai nevoie, de asemenea, de un fir pe masura. Eu folosesc un textil de 50lb (Cabela's Ripcord SI) si nu mi se pare exagerat. Un astfel de fir e destul de gros, asa ca o mulineta de spinning nu are cum sa-l gestioneze eficient. Una de baitcasting, in schimb, nu are nici o treaba cu grosimea firului. Asa ca acest "reverse engineering" te duce inevitabil catre batul "cu tragaci".
Cand am decis sa-mi iau echipament de jerk, am avut foarte putine optiuni. Nici n-am vrut sa investesc exagerat de mult, avand in vedere ca nu ma omor dupa stilul asta. Cea mai convenabila alegere a fost Jaxon Digital Jerk Spin. Il vazusem in catalogul Jaxon, l-am comandat pe TotalFishing, desi nu il aveau in oferta, si l-am primit intr-o saptamana. Se pare ca TotalFishing a adus atunci 2 bucati, pt. ca a mai aparut unul de vanzare pe site. Il mai au si acum, nebagat in seama. Batul este corect incadrat ca greutati de aruncare. E un bat ex-fast, daca putem vorbi de actiuni la astfel de "maciuci". Inca nu am o naluca sa-l puna in dificultate.
Abia la mulineta am fost ceva mai pretentios, pt. ca aceasta e supusa unor solicitari mecanice si socuri pe care nu orice scula le suporta. Compromisul optim pret-calitate mi s-a parut a fi Abu Garcia Cardinal C4. Am comandat-o in USA, unde pretul e absolut rezonabil. E complet metalica si e, lucru rar, "Made in Sweden".
Cam asta-i.

XquiZZiT
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de XquiZZiT » 25 Mai 2008, 22:12

Salut toti "bolnavii" de pe acest site. Bantui de ceva vreme pe aici, dar asta e primul meu post.Ma numar printre fanii jerkbait-ului si sliderele de la salmo, mai ales cele plutitoare sunt printre nalucile mele preferate.Defapt cred ca sliderul a fost primul jerkbait pe care l-am cumparat si care m-a determinat sa imi iau un echipament complet pentru acest stil de pescuit.Asta inseamna ca se poate pescui cu salmo slider si cu o lanseta de spinning dar pentru a folosi naluca la maxim este indicata folosirea unui echipament adecvat.Sliderul mi-a adus cateva stiuci si de cele mai multe ori atacul a survenit pe stopare, asta dupa 3-6 pompaje scurte si energice care fac naluca sa se miste foarte haotic. Cei ce folositi aceasta naluca incercati sa urmariti naluca in apa limpede, de multe ori aceasta se intoarce la 180 de grade si practic isi priveste in ochi urmaritoarea daca acea pauza este facuta atunci cand trebuie. Este intr-adevar o naluca foarte eficienta daca este jucata corect.
Decat sa-ti fie rau, mai bine sa-ti fie bine!!!

My Videos , My Photos

Scrie răspuns